C3 picasso šlamparije in plusi

Začel/a jakobssen, November 29, 2014, 04:00:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jakobssen

sem se odločil, da jih delim, ker se jih je nekaj nabralo. avto je star tri leta in ima 30.000 prevoženih km, kupili smo novega, motor 1.4 95 KM.

1. gumijasti zaščitni pokrov žarometov v motornem prostoru pada dol, izgubila sta se že dva, nov je čez 20 evrov. kako vem, da ga ni? ker crkne žarnica in ko je treba menjat, opaziš da ni pokrova in da vlaga prihaja v žaromet. čista bedarija. lahko bi bil na navoj, kot drugje, tako pa je nataknjen in očitno ga tresljaji čez čas vržejo do (sem zelo odprt za predloge, kako to rešit, lepil ne bi, lahko pa en šrauf skozi ruknem :-)
2. aluminijasti dodatki na zračnikih in volanu se luščijo, danes sem se na volanu celo porezal in sem moral s finim smirkovim papirjem pobrusit, da ni več ostrih robov.
3. teleskopska vodila prtljažnika so slaba in sploh ne odpirajo prtljažnih vrat, čim je vreme nekoliko bolj mrzlo.
4. stabilizatorske paličice ružijo, oziroma topo tolčejo. kot da so hin končniki. morajo zamenjat, a se še nisem odločil za menjavo.
5. pri 20.000 crknila alternator in termostat, na srečo delno zamenjano v garanciji.

pa še plusi, da ne bom samo kritiziral:
1. za relativno majhen avto ogromno prostora, sam imam 200 cm in se ne pritožujem.
2. za mestne in reginalne vožnje dobra kombinacija motorja in menjalnika.
3. poceni avto z ugodnimi servisi (a je žal preveč izrednih popravil).

ModelJT

Citat od: jakobssen;1944971. gumijasti zaščitni pokrov žarometov v motornem prostoru pada dol, izgubila sta se že dva, nov je čez 20 evrov. kako vem, da ga ni? ker crkne žarnica in ko je treba menjat, opaziš da ni pokrova in da vlaga prihaja v žaromet. čista bedarija. lahko bi bil na navoj, kot drugje, tako pa je nataknjen in očitno ga tresljaji čez čas vržejo do (sem zelo odprt za predloge, kako to rešit, lepil ne bi, lahko pa en šrauf skozi ruknem :-)
2. aluminijasti dodatki na zračnikih in volanu se luščijo, danes sem se na volanu celo porezal in sem moral s finim smirkovim papirjem pobrusit, da ni več ostrih robov.
3. teleskopska vodila prtljažnika so slaba in sploh ne odpirajo prtljažnih vrat, čim je vreme nekoliko bolj mrzlo.
4. stabilizatorske paličice ružijo, oziroma topo tolčejo. kot da so hin končniki. morajo zamenjat, a se še nisem odločil za menjavo.
5. pri 20.000 crknila alternator in termostat, na srečo delno zamenjano v garanciji.

1. Èe so tiste ki gredo preko ohišja, daš lepo vezico okoli. Èe grejo noter pa malo silikona preden jih vstaviš pa bo držalo.

4. Nič presenetljivega.

5. To bi pa lahko vse krila garancija, razen če ni bil več v garanciji.
[SIGPIC][/SIGPIC]

jakobssen

1. gre čez, ampak je rob skoraj premajhen. če dam vezico, moram poleg vozit nož, ko bo treba žarnico slučajno zamenjat :-)
5. en mesec je bil izven, pa smo se nekaj spogajali ...

xpuser

Kaj je z alternatorji na temi malčki. Dajejo slabo kvaliteto gor al je švoh inštalacija?

garac

termostat je tudi sodelavec menjal na svojem z enakim motorjem, ker ni zapiral
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Termostati so bili problem na vseh vozilih z 1.4 vti motorji...je bil tovarniški opoziv za ta del...

xpuser

Ja sam se je potrebno na servis pripeljat, saj če si prvi lastnik še gre...

gule

Citat od: xpuser;194636Ja sam se je potrebno na servis pripeljat, saj če si prvi lastnik še gre...

Zadosti je avto servisirati pri pooblaščencu, ne glede na to, ali si prvi lastnik, ali ne ti servis pomanjkljivost odpravi brezplačno...

Namreč, ko avo pride v servis in, ko delavec v servisu vpiše številko šasije v Citroen service, mu sistem takoj pove, ali avto ima kakšno kampanjo...:BigThumbs:

Torej še en razlog več za pooblaščeni servis...:emot112:

tomaz555

Èe bi bil Citroen korekten, bi o svojih šlamparijah obvestil lastnika. Pooblaščen servis v Evropi ni pogoj za uveljavljanje garancije, se pravi, če servisiraš drugje, garancija še vedno velja, vsaj v teoriji (to izkoriščajo leasing hiše, ki imajo svoje servise - cenejše).

xpuser

Citat od: tomaz555;194658Èe bi bil Citroen korekten, bi o svojih šlamparijah obvestil lastnika. Pooblaščen servis v Evropi ni pogoj za uveljavljanje garancije, se pravi, če servisiraš drugje, garancija še vedno velja, vsaj v teoriji (to izkoriščajo leasing hiše, ki imajo svoje servise - cenejše).

Takle mamo, zdaj nevem zakaj si tako proti pooblaščencem.

gule

Citat od: tomaz555;194658Èe bi bil Citroen korekten, bi o svojih šlamparijah obvestil lastnika. Pooblaščen servis v Evropi ni pogoj za uveljavljanje garancije, se pravi, če servisiraš drugje, garancija še vedno velja, vsaj v teoriji (to izkoriščajo leasing hiše, ki imajo svoje servise - cenejše).

Saj obvesti...vsi lastniki, teh vozil so bili obveščeni od strane servisov...z priporočenimi pismi...:BigThumbs:

jakobssen

mel sem en vpoklic, to drži, a za nekaj drugega (mislim, da nekaj na zavorah). termostat sem moral delno sam plačat ...

tomaz555

Ne nisem proti pooblaščencem, ki korektno delajo. Eden od mojih avtov še vedno servisira pooblaščeni servis (eden od "sponzorjev" foruma). Žal je danes lahko skoraj vsak pooblaščen, ki izpolni določene zahteve (predvidevam, da glede prodaje), servis pa se zanemarja. Pooblaščeni ali ne, če delajo pošteno imajo dela več kot dovolj.

Nisem pa pripravljen plačati 80 evrov nekomu za uro dela, samo zaradi znamke avta.

Čojko

Standardi za odpret pooblaščen servis so zelo visoki in strogi, vendar še vedno ne premagajo balkanske iznajdljivosti, nizanja stroškov, hitrega zaslužka ipd. Dobrega mehanika pač ne dobiš za 800e plače.
Važno, da se čim več ur in kosov proda.

alesz

-izobraževanje se plača
-tehnična podpora je plačljiva
-Vsi programi,se kupijo,nato se plačuje mesečno,"pravice"
_tester je potrebno kupit, nato se plačuje licenčnino

Ne vem za citroen,ampak "etka" je 89€na mesec,na eno delovno postajo,kje so pa vsi drugi,"autocom" je po nabavi licenčnina 1600€ na leto,tako da danes tu sigurno ne leti denar na kup.