Aditiv za bencin pri A modelih

Začel/a andraž, Junij 06, 2007, 03:30:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Morda je ta tema ?e velikokrat napisana in premleta, vendar me zanima mnenje o aditivu za bencin, ki naj bi ga morali dodajti avtom brez katalizatorja, da za??itimo ventilske sedeže. Jaz ga dodajam v 2cv in motor zaenkrat deluje. Sližal sem namreč, da naj bi aditiv zapacal glavo in kanale... Ima kdo drugačne izku?nje oziroma mnenje????

LP, Andrač   :emot123:

andraž

?e to. Uporabljam 100 oktanski bencin (OMV), ker na 95 spaček ne te?e kot bi lahko...

Klemzy

Jaz pri Dyane trenutno ne uporabljam aditiva. Po mnenju parih strokovnjakov so mi odsvetovali uporabo le tega. Pri prej?nji Dyane sem ga pa dajal na vsak drugi tank. Je tudi res da tega avta katerega sedaj uporabljam nisem ?e dostikrat tankal samo ne opazim kakšne razlike pri zvoku motorja.
Je pa res dobro vedeti kaj je bolje in kaj ne.

andraž

Saj pri zvoku ne more biti razlik. Razen pri uporabi bencina 95 ali 98, ko lahko motor klenka. ?e daje? aditiv ali ne bi se znalo poznat po 10000 km ali pa ?e ve?. Tako, da ga lahko dalj časa lomi?, misli? pa da je vse super.

Klemzy

S to dyane katero sedaj uporabljam sem mogoče naredil 1000-1500km pa sem do sedaj aditiv dodal samo enkrat. Vedno uporabljam 100 oktanca iz OMV, ?e pa ne najdem OMV ?rpalke pa na Petrolu 98 oktanca.
Me pa res zanima kaj drugi menijo o uporabi. Ali je pametno uporabljati ali ne?

Xandrej

Jaz osebno mislim, da je dovolj 100 oktanec. Pa? bili so narejeni za plavega 98 pa bo 100 oktanec dovolj...

michoBX

V BXa redno dodajam aditiv in vedno tanakam 100ko(?e ne znese-98) - sem se tako navadil. Bx lavfa lepo - edino moti me ko tako črno pokadi, ko ga v?gem - kot da ga bi malo zalilo...

Moje mnenje;
Aditiv je nadomestek svinca - in tega nikakor ne nadomestimo z 100  ali 98 oktancem - saj je to prav tako kot 95 - neosvinženo gorivo, z le višjim oktanskim številom. Le ta dva (98&100) lahko bolj stisnemo, brez da prišlo do samov?iga - posledi?no do klenkanja.
Hja, dougcajt mi je ja...

Gox

Jaz v Ax-a tankam samo OMV jev super100. Tako mašina lepo te?e in ne klenka.

Aditiv sem pred leti dodajal nekaj časa, potem sem nehal s tem. Mehanik mi je reku, da ni potrebe da dodajam to noter, pa bo avto glih toliko zdržal tudi brez. (?e se kaj pokvari se itak pri njemu oglasim :-))

Enkrat na leto dam v rezervar tisti STP aditiv za čiščenje uplinja?a.

A ve kdo kakšna je sploh kemijska sestava tega nadomestka svinca v bencinu?

(kakšna pa je danes cena tega aditiva in za koliko ti podrača liter bencina, ?e preračuNaš ?)

LP
Goran

michoBX

Una fla?ka aditiva ma 250ml - ko?ta tam 5,8?. Ta koli?ina zadostuje za približno 5 tankov(60l). Se pravi mam en tank dražji za cca 1,2?. Pri 67ih ojrih, vbistvu ni velik dražje in se spla?a, seveda ?e je u?inkovito.

michoBX

Na tej strani si lahko veliko preberete o aditivih firme LIQUI MOLY.

http://www.lindempa.si/liquimoly/liquimoly_aditivi.html

Posebej mi je padlo v oči naslednje;

NADOMESTEK SVINCA (za bencinske motorje) ? Dozirna plastenka. Za vse bencinske motorje, ki so do sedaj uporabljali osvin?en bencin. Dodajamo po polnjenju rezervarja.
Izogibajte se pre- in poddoziranju. Delovanje: ZA UPORABO NEOSVIN?ENEGA BENCINA ? ma?e in ??iti sedeže ventilov pred obrabo ? s tem prepre?uje po?kodbe motorja ? skrbi za optimalno kompresijo

Medtem ko na fla?ki od OMWja piše, da ?e avto obremenimo(prikolica, avtodom) lahko doziranje dodatka pove?amo na tudi do 2x vrednost...

Se pravi da omw verjetno ponuja eno nikakvo zadevo - nevem no, tak občutek sm dobu...

rok.si

Jaz v GSa nič ne zlivam (razen 98-100 oktanskega goriva). Po 20 000 prevoženih (kupil sem ga pri 155 000) je motor ?e pri polni sapi.

Kolega ima diano s 350 000 prevoženimi kilometri. Motor ?e nikdar odprt ! Odkar so ukinili osvinženi benzin pa? tanka 98ko, aditiva pa mislim da ni uporabljal.

Baje se ta aditiv pri izgorevanju spremeni v črno svinjarijo, ki se kot kamen prime na bate. Ampak to je tako, baje...

lahko pa pregledaš citroen-pla.net forum, vem, da je bila pred časom tam kar po?tena debata na to temo.

Klemzy

Citat od: rok.si;10454Baje se ta aditiv pri izgorevanju spremeni v črno svinjarijo, ki se kot kamen prime na bate. Ampak to je tako, baje...

Ravno to mi je Vojko povedal da je ?e videl.

rok.si

Jaz pa sem nekje prebral, pa se ne spomnim ve? kje.

Pa tudi ?e nebi delalo nobene škode, zakaj bi dajal notri nekaj, kar ni potrebno. Pa ?e strupeno je verjetno ko hudič.

Seveda pa vsi motorji nimajo jeklenih sedežev ventilov, kot jih imajo Naši zračno hlajeni bokserji, menda stari opli ne gredo dolgo brez aditiva. Tam ga je pa? potrebno uporabljati.

michoBX

Glede tega aditiva sem tudi jaz imel ?e pomisleke, saj ?e ga da? med prste je lepljiv, in ni čutiti nekih za??itnih lastnosti... Mi ga je pa ravno zmanjkalo, tako da od slej naprej brez, kar mam namen enkrat dodati, bo verjetno aditiv za čiščenje fergazerja - in to je to.

andraž

No, jaz sem se odločil. Od zdaj napej brez aditiva. Sem prešital kompletno tematiko na ta račun na citroen-pla.net in ugotovil, da je aditiv verjetno res koristen samo za tistega, ki ga prodaja... ?e kaj odleti ali se razleti bom poročal. Sicer pa ima moj spaček 122000 km in nikakor ?e ne kaže znakov utrujenosti...

LP, A