Xm vs Xsara

Začel/a gule, Oktober 30, 2014, 01:58:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Ma že nekaj časa nisem imel traktorja, pa me spet vleče...

GSclub

tak avto (le menjalnik je ročni) vozim deseto leto. je udoben, prostoren, uporaben. potencialne stvari, ki te čakajo za uredit so nosilci amortizerjev spredaj, lucas epic visokotlačna črpalka (ko je odpovedala poslušnost, sem jo zamenjal z mehansko), hidravlične cevi, ki gredo s sprednjega na zadnji del avta ... motor pri 340k še vedno dela odlično, kljub temu, da je veliko vožen na kratke relacije. nekaj je bilo dela s periferijo motorja (hladilnik in ventilatorji, alternator, jermenica, nosilec šponarja mikrojermena ...)
kar se primerjave vožnje s xsaro tiče, je vsaj za moje pojme xsara okretnejša le v bolj zaprtih zavojih. v malo bolj odprtih je XM zelo suveren, lahko bi rekel skoraj lahkoten glede na svojo težo in velikost. samovodljiva zadnja prema deluje bolj diskretno, kot pri xsari.
pa še poraba te bo verjetno zanimala: dolgoletno povprečje nekje 6,7. ves tank po AC z 130 po števcu: 6,7, pri 120 se približa 6 litrom. Z malo občutka ga gladko vozim s 6 litri, da se tudi z manj. avtomatik najbrž kuri okr. liter več (nimam izkušenj).

gule

Ja bo kar treba računati na 7 litrov nafte/100 km...

mirchi

Takega bi mel tudi jaz...drugace pa ja...ce dela,dela . Ce je menjalnik prezivel 150000 jih bo se enkrat toliko ali pa tudi vec. Namrec po izkusnjah lahko povem ,da ce je komurkoli crknil je crknil pred 15000. Ce ni potem bo delal. Luas epic je res tezava.  Erjetno pa pri vas ceneje popravljiva. Sploh ce poznas kakega mercedes majstra. Najbolje pa je ce jo zamenjas z bosch klasiko,v primeru da odpove.
Ta dva avta nista primerljiva v popolnoma nobenem pogledu,razen v znacki .
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

antasi

Mirchi je lepo napisal
bi znal bit vredu nakup,
ampak ne pozabi še slabe strani,
ki jih nobeden tukaj ni omenil.
Večji avto, res rabiš tako ladjo?
Starejši avto,
kljub tvoji službi je tak avto bolj komplicirano in dražje vzdrževat
se da tak avto  prodat čez npr, deset let?
po boš imel sama eksotična vozila
kar je sicer fajn, zna bit pa tudi problem vzdrževat in prodat
fajn poštudiraj,
ker tudi cena tega xma je tud kr visoka.
Dobronamerno mislim,
ker bi tudi sam imel tak avto če bi bili $$$
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xpuser

Xsara v slo ni šla v prodajo, pa še takrat je govoril da bi denar porabil za dokončanje drugih avtomobilov v floti, če greš v nakup še ene eksotike ki bo požrla še največ denarja.

tomaz555

Gule, ne se pustiti strašiti. Naredi kot sam najboljše veš.

gule

Ja bomo videli kaj bo...je pa v tej zgodbi še en Ami, ki ga nisem omenil...

antasi

Ja, AMI je pa že druga zgodba,
pa v malem prstu ga imaš:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gule

Čojko

Brezveze toliko enakih avtomobilov. Pa še žena ga najbrž ne vozi.

gule

Citat od: Èojko;192692Brezveze toliko enakih avtomobilov. Pa še žena ga najbrž ne vozi.

:emot112:

rsm23

Haha ta pravi se je oglasil ;)
Ma jaz bi rekel, da gule zdaj ko mu je žena zaplenila CXa, rabi enega hidravličarja zase....

gule

A sem danes zjutraj prišel z amijem na šiht. Pravi gušt...vsa stekla zamegljena razen dela vetrobrana, kjer piha. Pa na semaforju čakat, pa turirat motor, da ti žmigavec utripa in pihanje dela...nič lepšega...