Oil level incorect

Začel/a sulicar, Oktober 29, 2014, 06:54:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Sem naredil mali servis,olje,filtri in mikro jermen,ko pa sem avto prižgal pa se mi je prižgala service lučka in mi je napisalo oil level incorect in check the oil level ali nekaj takega....olja je zadosti tudi na šipki ga je bilo zadosti,kaj bi lahko bilo narobe?Potem pa smo še enkrat pogledali preko šipke in zagledali,pa saj ne moreš verjet...kos šipke se je odlomil in je ostal v motorju!!!!!:Red-Irate::Red-Irate:Kaj ima lahko kakšne posledice ta odlomljen kos?
Aja potem pa smo ga priklopili na računalnik in je izpisalo napako OIL GAUGE FAULT in se je ne da izbrisati.....Kaj bi naj bilo naobe...prosim za hitro pomoč!!!!

Čojko

Verjetno imaš šipko v filtru. Olje ven, filter dol, poiskat ta kos, novo šipko, pobrisat napake,...
Kdo ti je pa servis delal?

sulicar

Napako je napisalo še preden se je šipka odlomila...

Čojko

Da se ti ni špika zgoraj polomila in si jo pregloboko potiskal.

sulicar

Ne,manjka spodnji oranžni del...Aja motor je 2.0hdi 120 kw!

CEPETKO

Kakšna je količina nalitega olja?
Citroen - kreative tehnoloži.

CEPETKO

Vedno je treba počakati da ko naliješ olje da se le to steče tudi v spodnji del motorja pred startom. Z dirkaško ogretim motorjem in menjavo vložka filtra olja je količina točno 5,0 l potem je olje nekje pri mrzlem motorju pod maximalnim nivojem 5mm.

sulicar

Nalili smo 5.25l,pa je že pisalo napako,po šipki je še kazalo pod maksimumum,pa smo še dolili malo in je bilo isto,potem pa se je tak šipka odlomila....kot pravim smo ga priklopili na tester pa piše Oil gauge fault (napaka merilca)in je ne gre izbrisati!!Malo brskam po netu,kaj če pa je šel merilec nivoja olja?

CEPETKO

Èe še ni olje prav zaokrožilo ali če je bil pri nalitju avto malo predaj dvignjen tudi meni izpiše chek engine oil po par minutah se to zbriše.

sulicar

Še ima kdo kako idejo kaj bi naj bilo?

alesz

sulicar

Smo,ampak preko testerja! A bi morali ročno?Koliko sploh mora biti olja v 2.0hdi 120kw  letnik 2010?

tomaz555

Načeloma je fino, če ve mehanik koliko olja je potrebno naliti v motor, oziroma tisti, ki olje menja. Ponavadi so taki podatki v servisni knjigi, oziroma navodilih. Pri Citroenu tega nisem nikoli bral, pri mojem švabu pa so podatki za vse možne tekočine in seveda kdaj se menjajo.

sulicar

Evo nabavil novo šipko in je bilo preveč olja,smo ga izčrpali tak da je v mejah normale,malo pod maximumum,ampak lučka še vedno gori in napiše check engine oil level.Že kadar dam kontakt mi že takoj napiše oil level incorect in se oglasi zvočni signal.....kaj bi lahko bilo?

sulicar

Evo pravkar sem še enkrat preveril nivo olja na šipki in je v mejah normale,potem pa še probam s kontaktom in glej ga začuda napis Oil level correct......:emot112::emot112: lučka service izginila tudi po ponovnem zagonu motorja...upam da tako tudi ostane!!!!