Oil level incorect

Začel/a sulicar, Oktober 29, 2014, 06:54:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Polomljeni del šipeke ste dobili ven?

sulicar

Ne!Ima kaj biti narobe?Baje da ne....

superca13

Oil level incorrect rabi en čas da zgine.

sulicar

Ja kje si bil prej;-)....kaj zdaj bo tak pri vsaki menjavi olja?

MSrougeZX

Meni to opozorilo pri menjavi ni nikoli izpisalo, mi je pa 2x ko je bil avto parkiran tak cudno v klanec da je visel na eno stran...po pol urah voznje in parkiranju na ravnem je se vedno opozarjal, sem preveril po dveh urah in je blo vse ok, doma sem dolil nekaj deci olja in me vec nikoli ni gnjavil.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

tom62

Zdravo, po včerajšnji menjavi olja, mi je napisalo enako, kot tebi Suličar.
Če prav razumem, lahko pričakujem, da bo lučka za servis čez nekaj časa ugasnila ??

Zadnji mesec pa sem opazil še eno napako in sicer mi nekje spušča olje. Včeraj, ko smo odstranili zaščitni pokrov spodaj, je zelo mastno, tako da je skoraj nemogoče diagnosticirati kje spušča. Ali kdo ve, kje običajno olje spusti motor 2,7 hdi, oz. če je v tem smislu zaznana kakšna serijska napaka ?

visar

meni je spuščal semering na motorni gredi proti sklopki.
Sicer kapljico po kapljico , ampak se je nabralo toliko da je bil zaščitni pokrov masten.
Baje so v letih 2008 in 2009 nekaj eksperimentirali s teflonskimi semeringi ki pa se niso obnesli, lahko da je isto pri tebi

C5 III 2.0HDi
______/\\______
______/\\______

tom62

Citat od: visar;194764meni je spuščal semering na motorni gredi proti sklopki.
Sicer kapljico po kapljico , ampak se je nabralo toliko da je bil zaščitni pokrov masten.
Baje so v letih 2008 in 2009 nekaj eksperimentirali s teflonskimi semeringi ki pa se niso obnesli, lahko da je isto pri tebi

C5 III 2.0HDi

Ja bi znalo biti tole. Nekje tam je možno spuščanje olja. In koliko te je prišlo popravilo oz. zamenjava semeringa ?

Sicer pa se je lučka service že ugasnila po približno pedesetih prepeljanih kilometrih.:emot112:

visar

semeringi so par €, menjal sem skupaj s sklopko in vztrajnikom. cca 800€
______/\\______
______/\\______

tom62

Saj vem, da semering ni veliko evrčkov, samo menjava sem mislil...

tom62

Razmišljam, pa se ne morem odločit.

Koga mi priporočate, da mi ugotovi kje spušča olje in mi to popravi?? Da ne bo popravljal s poskušanjem.

Oljka

Sulicar  haha meni se je danes enako zgodilo! Hotel preverit olje in klik pa bila zlomljena...zdej zanima me si ti to zadevo pol dobil ven al si kar notr pustu? Ker meni je en mehanik reku da to ostane v karterju in ni noben problem.. in kje si nabavil novo? In kolko denarja?

sulicar

Eh,smo jo kar noter pustili,ker baje nima nič za biti....kupil pa pri eni trgovini z avtodeli cena okrog 12-14€!

tom62

Malo nazaj sem pisal o puščanju olja na moji c5 2,7. Od tedaj bil pri dveh mehanikih, tudi original servis - tu so zamenjali gumjasto cev za dovod olja v turbino oz ležaj turbine, vendar še vedno imam masten flek pod avtom.

Ker me to zelo moti, sem kar malo obupan in ne vem več kaj storiti, oz. koga pobarati, da bi v resnici ugotovil kje spušča in to porihtal.

Sicer pa se mi je pri zelo počasni vožnji ( kolona, vključevanje in čakanje ... ) dvakrat pojavilo dimljenje iz motorja. Kadilo se je zelo in sicer pri kolesih, če odprem pokrov motorja pa tudi tam. Ali je možno, da je to povezano s spuščanjem olja ?

jumper1

Malo poglej če ti slučajno kje hladilna spušča ker spredaj na bloku je en plastični del cevi ki dostikrat spusti,tipala za nivo pa ni ker to preveč stane!!!!!