Popustila elektirčna ročna zavora C4 grand picass

Začel/a plogo1, Oktober 13, 2014, 03:34:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

plogo1

Pozdravljeni,

zanima me, če je že kdo imel takšen primer kot ga imamo mi, namreč naš C4 GP se je odpeljal (ušel) k sosedom?

Da povem celo zgodbo. Ker nam je crknil akumolator, sem ga doma na dvorišču menjal.Ker je bil večer avto normalno zaklenil. Ko pridem zjutraj na hof, pa avta ni bilo nikjer. Bil 150 m nižje pri sosedu, seveda karamboliran.

Zanima me, če pozna kdo koga oz.se je to komu naredilo? Mogoče kdo pozna kekšnega izvedenca...namreč zavarovalnica nam noče plačati popravila, čeprav je bil avto kasko zavarovan..

Za vsako info. bom zelo hvaležen

casper

na žalost ne moram nič pomagati, ampak moram napisati:

kako noče plačati popravilo?
kaj potem sploh pomeni kasko?

jbmti, kakšni so to lopovi!!
ko plačuješ vse lepo in krasno, ko pa pride da oni kaj plačajo, najdejo tisoč razlogov da se temu izognejo!

upam da boš uspešno rešil ta problem...

Čojko

Dvomim, da boš to pozitivno rešil.
Kasko ni za take primere, podobno kot ni, če si vinjen.

Te novodobne nepotrebnosti,.... sam vedno puscam avto v prestavi (kontra naklonu) kot so me učili še v avtošoli.

alesz

CitatKasko ni za take primere, podobno kot ni, če si vinjen.
Kak ekstra primer pa je to.?Do sedaj je veljalo če ti garažne vrata padejo na avto,ga popravljaš na kasko...!

Čojko

Avto v voznji mora imet šoferja, če pa ga nima mora stat na mestu, da lahko uveljavis kasko.
Vsaj mislim, da je tako. Naj plogo1 napiše zakaj mu ne želijo placat.
Avto ne.moreš prodat, ga kasko zavaruješ in v prepad spustiš pa je prodan po eurotxu.

gule

Ja električna ročna, je res nekaj, kaj ne rabim v svojem vozilu.Že na predstavitvi DS4, ko sem "testiral" najmočnejšo verzijo, sem ročno močno pogrešal! Zdaj je prepozno, za zavarovanje, res, pa lahko avto potisneš nekam v reko in se zraven ceste(seveda moker) vsedeš in čakaš prvo pomoč in policijo. Nato poveš, da si zletel z ceste v vodo, pa dobiš denar od zavarovalnice...

superca13

Mene pa bolj zanima, zakaj je avto ušel?
Ko se je vstavil nov aku, se je deaktivirala in potem je nisi aktiviral nazaj?
Se je aku menjaval pri deaktivirani ročni ali aktivirani?
Avto ni bil v brzini?

Sama sebe ročna sredi noči ni deaktivirala?

Glede kaska žal ne znam pomagat.

Mitja

v vsakem primeru ne "priredi" škodnega dogodka

najprej poglej splošne pogoje kaska, če pogojev nimaš, imajo po navadi zavarovalnice pogoje na internetu...

prav tako moraš vložiti pisni zahtevek, ker iz tvojega maila ni razvidno, ali si ga vložil in boš dobil pisni odgovor ali ti priznavajo zahtevek ali pa ne...prek telefona ne urejaj ničesar.. po pisnem odgovoru boš bolj jasno vedel, zakaj so ti "eventualno" zavrnili zahtevek..

plogo1

Hej, najprej lepa hvala na odzivnosti pri problemu..

Naj še enkrat povem, da je ušel po menjavi akumolatorja. Baje, da bi bil moral avt.ročno zavoro zategniti ročno (potegniti gumb)..

Splet okoliščin je še takšen da se je avto peljal 150m po visoki travi, do soseda, kjer se je zaletel v štango..še prej pa oplazil vse živo...

Ker pa je avto avtomatik, se nisem nikoli oziral na to v kateri brzini je...

lp

gepl83

Je avtomatik, ali robotiziran? Èe je avtomatik, na P ne bi smel uidt. Ne vem kolikšen klanec imaš. Èe je preveč je pač preveč.

jumper1

Citat od: gepl83;191967Je avtomatik, ali robotiziran? Èe je avtomatik, na P ne bi smel uidt. Ne vem kolikšen klanec imaš. Èe je preveč je pač preveč.

To je robotiziran menjalnik in nima P tako da če daš v N je v leru in če ni ročna zategnjena potem avto "zbeži"

tomaz555

Šefu se je podobna zgodba pripetila ta vikend. Avto je odšel po klančini v drevo. Na zavarovalnici niso nič komplicirali glede plačila škode, je pa seveda prijavil tako kot se je zgodilo. Avto se že popravlja.

gepl83

Èe imaš kasko bi moralo zavarovanje lriti tudi ta primer. Zakaj se pa potem plačuje? Saj če se sam zaletiš v štango je tudi tvoja napaka. To pa krije. Mogoče boš moral zamenjati zavarovalnico. Al pa vsaj agenta.

dvorjan

Vse lastnike "robotka" pa bi morala skrbeti ta hiba. S tem ko ti avtomobili postajajo starejsi, jih je vedno manj kasko zavarovanih, verjetnost pojava napake/odpovedi rocne zavore, pa vecja ... Neugodno.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

casper

Citat od: dvorjan;192078Vse lastnike "robotka" pa bi morala skrbeti ta hiba. S tem ko ti avtomobili postajajo starejsi, jih je vedno manj kasko zavarovanih, verjetnost pojava napake/odpovedi rocne zavore, pa vecja ... Neugodno.

zakaj bi skrbela? pač daš v prvo in problema z ročno ni.