Popustila elektirčna ročna zavora C4 grand picass

Začel/a plogo1, Oktober 13, 2014, 03:34:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

@casper:
Jah, pa glede na omenjena dva primera ljudje tega pri robotiziranem menjalniku ne pocno. Ne vem, ga nimam, da bi vedel, v katero prestavo da ob koncu voznje/parkiranju. Verjetno v nevtralno in potegne rocno ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

wragec

Jaz mam robota pa ko se ustavim avto ugasnem in je avtomatsko v prvi prestavi, tako da ni problema da kam pobegne

gepl83

Točno tako. Jaz delam enako. Ponavadi pa imam problem, ko pri vžiganju v prazno ključ obrnem ko pozabim dat iz prestave. Najprej sem bil skeptičen, če je avto v prestavi, ko sem pa enkrat prižigal avto, ko je bil v bregu, sem dal kontakt in v ler, pa sem začutil, kako je menjalnik popustil.

altair123

Me bistveno bolj skrbi kako bom rocno spustili ce crkne akumulator, kot pa obratno. Sem ze veckrat bral v navodilih za tak primer.
Se bolj pa kako v primeru da zmanka elektrike das iz prestave....
Tko da so prenekatere stvari ki lahko cloveka skrbijo...ce si seveda zeli delat skrbi.

gepl83

casper

jaz pa dam v N in potegnem ročno preden ugasnem avto, ampak zato ker parkiram na ravnem. Drugač bi pustil v A.

Citat od: altair123;192109Me bistveno bolj skrbi kako bom rocno spustili ce crkne akumulator, kot pa obratno. Sem ze veckrat bral v navodilih za tak primer.
Se bolj pa kako v primeru da zmanka elektrike das iz prestave....
Tko da so prenekatere stvari ki lahko cloveka skrbijo...ce si seveda zeli delat skrbi.

v tem primeru najbrž samo jokas. ;)
kdo ve kaj še ne bo delalo če bi zmanjkalo elektrike. pač pokličeš "reševalce" ;)
Ampak upam da majo kak sensor ki spremlja stanje baterije da ne pride do tega primera.

altair123

Nimajo senzorja.
Ne gre za to da če ni štroma da bi se kamorkol hotel peljat. Gre za to da avta še iz križišča (alpa plačljivega parkplaca :)) ne moreš porint v jarek, če se ti to zgodi.

gepl83

Ročno lahko sprostiš mehansko, vendar iz brzine pa ne gre. Vendar to ni samo pri tem menjalniku. Predstavljate si X6 BMW-ja, kaj so imeli dela, da so ga spravili na avtovleko. Pa ni šel akomulator, ampak se je bojda zakodiral avto čist, ko je prišlo do poizkusa vloma, pa ni potem več ključ za kontakt prijel. Menjalnik pa blokiran. Zvlečt so ga morali iz parkirnega prostora ven, da so lahko avto dvignili in zavijačili v menjalnik nek vijak, ki sprosti menjalnik.

pastir

Pri prejšnjem modelu že, kako pa sprostiš ročno zavoro pri novem modelu?

gepl83

Aja. Tanov nima tega? Nisem vedu. Tole je edino kar sem našel :emot84:Once the battery is completely discharged, the controls do not operate: to
release the parking brake, call on a CITROËN dealer or a qualified workshop.

alesz

Citat od: gepl83;192274Aja. Tanov nima tega? Nisem vedu. Tole je edino kar sem našel :emot84:Once the battery is completely discharged, the controls do not operate: to
release the parking brake, call on a CITROËN dealer or a qualified workshop.
Ne vem ,če si prebral do konca,piše še da ga prestaviš v brzino,oziroma moraš podložiš kolesa......

gepl83

To je pa v primeru, če ostane odtegnjena, kolikor sem razumel.

Veloce

Da si sposodim temo, ker ne najdem nobene sorodne in da ne odpiram nove.

Kako se vam obnese električna ročna zavora po zimi, ko so temperature res nizke? Èe je nekaj dni parkiran recimo, je kaka težava, da se sprosti? Al to dela tudi takrat nemoteno?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

alan30

Načeloma bi morala delovati popolnoma normalno.

lp
alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Odisej

Pozimi je stal največ dva dni zunaj na mrazu in dela ročna bp.

Ker načeloma je enako kot pri pravi ročni...pri pravi ti z roko zategneš zavoro, pri električni pa elektro motor, vse ostalo je pa isto.