Punce so dobile spačka

Začel/a Čojko, September 30, 2014, 09:55:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Luknje na lokih za montirat strešne prečke so.

tomaz555

Si me pa presenetil, da olje menjaš na 3 leta???

Čojko

Citat od: tomaz555;230207Si me pa presenetil, da olje menjaš na 3 leta???
Od kje pa tebi tri leta, saj ga imamo v lasti le dve leti in pol?

Servisni interval ima na 30 tkm ali 2 leti. Menjal sem ga ko mi je indikator na števcu to pokazal - na dve leti, saj je bilo v tem času prevoženih komaj 15tkm.

Èe smo že pri knjigici - zavorna tekočina naj bi se menjala na 2 leti, pa je še vedno original, ker da je zmeril, da je dobra, za kar sem bil takrat jezen na Pongraca. Pa AIRBAGE se zamenja na 10 let, pa tudi še niso bili menjani,... Res je. Tudi jaz nisem 100% dosleden :Hammer3:

gule

Dajte no, da mi je videti kdo bo šel airbage menjat? Stanejo veliko več kot je vreden avto...

tomaz555

Briga me, nisem kupec. Vendar pa odstrani sliko, na kateri piše, da je bil narejen servis 26.5.14, oziroma na 69 000km. Mene bi odbilo. Ne zameri, po moje je max za olje 2 leti, vendar ga v svojem avtu nikoli ne bi imel toliko časa. Bojda pa je večji problem kot olje v filtru, ki naj bi razpadel.
In ja, nikoli ne merim zavorne tekočine, jo menjam, ni draga.

xpuser

Saj glih pri tem motorju so problemi z filtrom olja. Ga namota in ni pretoka olja.

Čojko

Citat od: tomaz555;230219Briga me, nisem kupec. Vendar pa odstrani sliko, na kateri piše, da je bil narejen servis 26.5.14, oziroma na 69 000km. Mene bi odbilo. Ne zameri, po moje je max za olje 2 leti, vendar ga v svojem avtu nikoli ne bi imel toliko časa. Bojda pa je večji problem kot olje v filtru, ki naj bi razpadel.
In ja, nikoli ne merim zavorne tekočine, jo menjam, ni draga.

1. Avte zelo pedantno in redno servisiram (skladno s predpisi proizvajalca). Tu je interval na 2 leti ali 30 tkm.
2. Pongracu sem na servisu naročil, naj naredi strogo po knjigi, pa mi ni zamenjal zavorne, le zmeril jo je in da je OK (stara 13 let), kar mi ni bilo všeč. Èe bi hotel menjavo bi moral pustiti avto še en dan. Kljub temu, da je daleč najboljši serviser za Citroen na obali ni primerljiv z recimo Merlakom, s katerim imam izkušnje.
3. Èe pogledaš ta listek bolj podrobno je spodaj napisano, da je bil takrat narejen velik servis (KPL). Zato sem jo tudi dal na net.
4. In če boš olje menjaval na recimo 4 leta je najhujše kar se ti zgodi, da ga začne po ne vem koliko letih in prevoženih km nekaj piti. Kaj pa se zgodi v trku z 14 let starimi Airbagi pa nihče ne ve. Od delovanja Airbagov je odvisno tvoje življenje, pa tega nihče niti pod razno ne menja.

Upam da je sedaj bolj razumljivo.

V glavnem avto je v TOP stanju - pali/vozi brez predvidenih vlaganj v njega.
Edino zadnji odbijač bi bil za prebarvat in je kot 13 letnik iz trgovine.

Prodajamo pa zato ker otroci rastejo, samo dvoja vrata, za prednjimi sedeži ful malo prostora in neroden prtljažnik za vsakdanje potrebe.

Glede na to kaj se danes dobi na netu za 2500 EUR je še prepoceni. Èe ga bo kupil nekdo, ki ga bo še naprej tako pedantno čuval bo lahko čez par let še zaslužil na njem, saj je spaček.

Pa še to. Pluriela so na slab glas in praktično uničili novinarji!

Noben ni takrat znal vozit robotskega menjalnika, ki je bil novost (še v prvi fazi) in valjda je cukal ko zmešan, če ga voziš kot avto z navadnim ali avtomatskim menjalnikom. Ko pa se spoprijateljiš z njim pa je zelo tekoč in pozabiš na menjanje in prestave. Res so se nekateri tudi pokvarili, vendar naš je očitno narejen v dobri izmeni. Edino parkrat je skočil v snežni program in to le ko je bil ekstremno vroč. Počakaš 10-15 minut in odpelje normalno. Nisem nikoli odkril vzroka, vendar je po moje za to kriv kak senzor na menjalniku, ki ob vročem/redkem olju zazna kot da je slab oprijem na cesti in preklopi v snežni program, kjer se na kolesa prenaša zelo majhen navor in gre samo v 1. in drugo. Po moje bi se to lahko rešilo tudi tako, da funkcijo snežnega programa izklopiš z Lexio.

Puščanje. Problem je ker nima okvirjev vrat in je šipa poravnana z lokom, kar pomeni da pride tudi kakšna kapljica. Ampak kateri cabrio pa je popolnoma suh?

Famozna streha. Res je narejena zelo na nežno. Pokvari pa se zaradi ljudi, ki ali je ne odpirajo dovolj pogosto ali/in ne mažejo vodil s posebnim oljem na katerega se ne nabira prah/umazanija, da streha vedno lepo na lahko teče. Tu je problem, ker motorček nima "sistema proti pripiranju stekel", da bi odnehal, ko gre preveč na trdo.

In še mehanizem zadnjih stekel, ki je malo ponesrečeno "po francosko" skonstruiran. Jaz sem enega zamenjal in je menda še v garanciji. Je pa to bilo 200 EUR z delom na citroen servisu.

V glavnem tako malo kot nas je ta Pluriel stal v dveh letih in pol nas ni še noben avto do sedaj! Kako bo naprej pa ve le vedeževalec,...

In prodam ga samo takemu, ki ga si ga bo zaslužil. V garaži imam ravno še eno parkirno mesto fraj,...

xpuser

Pri xp isti motor 1 leto 20.000km.:Hammer3:

zlikovski

Z vsemi mehaniki, ki sem imel kakšno debato glede olja pravijo da 30.000km je preveč na 20.000 bi bilo lepo menjat pa ni važna znamka.

Narod pa pač nasede, itak je zapufan z avtom in tako naprej, in mu je težko dati tistih 40€ na leto za olje.

HidroThorax

Citat od: zlikovski;230257Z vsemi mehaniki, ki sem imel kakšno debato glede olja pravijo da 30.000km je preveč na 20.000 bi bilo lepo menjat pa ni važna znamka.

Narod pa pač nasede, itak je zapufan z avtom in tako naprej, in mu je težko dati tistih 40€ na leto za olje.

Js se sploh ne oziram na priporočila...menjam vsako leto al naredim 8k al pa 12k kilometrov. Ker recimo vemo kak je glede avtomatskih menjalnikov pa določenih intervalov za menjavo olja....
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

xpuser

Xandrej

Vedno se ne potencialni kupci vtaknete v neka olja pa gume pa barvo pa ne vem kaj... V salonih imajo novih avtov koliko češ... Tam lahko izbereš vse ni da ni...

:BigThumbs:

antasi

Po moje odličen avto za vredu ceno.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Zanimanje je, tudi ogled, vendar ga ne  damo ravno vsakemu.

Čojko

Pluriela smo danes prodali in sicer kolegici, kateri je pisan na kožo in ravno za njen rojstni dan. Je prvič v življenju vozila Sensodrive in ji ni niti enkrat pocuknil.

Puncam pa sem v Parizu itak že kupil novega spačka.