Nakup C5 letnik 2011

Začel/a sulicar, September 07, 2014, 11:08:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Glejte jaz sem iz Ljutomera in da bi se za vsak avto,ki se pojavi na netu vozil gledati v Ljubljano ali še dlje se mi skoraj ne splača....zato sem mislil če je kdo iz tistega konca in se slučajno pelje mimo,da bi mi pogledal kak avto!

sulicar

Čojko

No super!
Pa je takšen kot si si ga želel?
Malo predstavi.

sulicar

No pa smo prevozili že cca 600km....prvi občutki?FENOMENALNO...prijetno me je presenetil...še mojo je fasciniral,ki ne da na to kaj veliko!!
Avto je letnik 2010/6 prevoženih 150000km,ohranjenost odlična,motor 2.0hdi 120KW exlusive oprema....skratka to kar sem iskal oz. še boljše saj je noter taboljša navigacija(NG4) in celo vlečno kljuko ima....Upam da ne bo kakšnih okvar oz kakšni lučka party!!!
 Vožnja je fenomenalna,motor super,edino kaj me še trenutno moti,da ko pohodiš gas ni takojšnjega odziva ampak kakšno sekundo dve,potem pa vleče kot nor:BigThumbs:
Edino še imam problem z dnevnimi lučmi,to pa je že v drugi temi.Drugič še bom dodal kaj slikic...

Citroenovc

1-2s ima zamika med pritiskom pedala za gas in odzivom?

Oprosti, ampak to se pa ne sliši najbolj zdravo. Razen, če ti to probavaš od (prenizkih) 1000rpm naprej ....
OK

LP
Primož

Lovro

Citat od: Citroenovc;191582Razen, če ti to probavaš od (prenizkih) 1000rpm naprej ....

Èe razlog ni zgoraj napisano (nekateri dizle res vozijo v prenizkih obratih), bi se jaz malo zapeljal do serviserja, mogoče je le kaj za nastaviti.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

superca13

Jaz vem kaj misli. Nisi prvi, ki to sprašuje.
1. Moraš se zavedat, da to ni bencinec.
Tudi če na mestu, ko avto teče na prostem teku in pohodiš gas do konca , se "recimo temu sekundo" ne bo nič zgodilo.
Lahko pa se vsedeš v kak A4, PAssat, Škodo..dizeljna seveda,.in poskusiš, boš videl da je tudi tam isto.
Par dni nazaj sem to testiral na TDi-ju...se mi zdi, da je blo še več zamika kot na HDI.
Pa ne na nekih starih kripah...skoraj novi avti.

sulicar

Čojko

Temu se drugače reče turbo luknja in je povezana s turbino ne pa z tem ali je dizel ali bencinc. Pri nizkih vrtljajih, ker nima kaj gnati turbine jo je veliko bolj občutit, kot višje, kjer se je skoraj ne čuti več.

superca13

Ne razumeš.
Se tudi na non-turbo dizlih to dogaja.
Na Jumperju 2.2 pa je to recimo komaj opazno.

Citroenovc

A OK, v prostem teku probavat ...
Drgače pa imajo v realni uporabi tile turbodizelmlinčki kar ok odziv. Èe seveda ne štartaš iz prenizkih obratov ....
OK

LP
Primož

superca13

Itak da je nesmisleno, ampak sem moral probat, glede na to, da sem že vsaj 5X slišal isto.
Saj v praksi ne moreš tako vozit.

sulicar

Èemu pa služijo tista vodila v prtljažniku?

StefZ

Da še jaz dodam moje mnenje....Mislim, da tukaj ni problem "štart" iz prenizkih obratov - čeprav ni nemogoče :) V tem primeru je tudi pri bencinarjih isto....

Bolj gre za neko anemičnost pedala za plin oziroma to, kako reagira. Tudi mene je pri mojem 2009 letniku takoj po nakupu to motilo.

Vse skupaj je kot kakšna zapoznela reakcije - mormo se zavedat, da je zadaj elektronika in želja po čim manjši porabi... in to razvijalci pridno vgrajujejo.

Mislim, da je nekaj uporabnikov v eni izmed tem o "cukanju" celo pisalo, da je po nadgradnji softwera avta pedal za gas še bolj neodziven....

Ja včasih je bila na padalu zajla, ki je šla v mašino na loputo.... Danes dvomim, da je še v katerem...