Kratek čas delovanja pred vklopom Economy mode

Začel/a Prosurfer, Avgust 28, 2014, 11:15:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

Že od nakupa novega opažam, da je ta čas zelo kratek, morda nekaj minut.

Nekoč je veljalo, da bi naj radio igral cca. 1 h pred vklopom te zaščite, pri C5 III niti približno toliko. Še posebej zoprno je, da se vrata prtljažnika (Tourer) kmalu ne dvigajo več.

Imate podobne izkušnje?
Se da ta čas (oz. napetost, do katere lahko pade akumulator) kako nastaviti?

Pri C5 II je bil ta čas delovanja bistveno daljši.

BT-C5

možno,da se da kje nastaviti.
ponavadi pa je akumolator "softwersko"fuč.
vžiga normalno,pred kratkim zamenjal aku(po 5 letih) in sedaj spet skoraj 1 ura

StefZ

Zdravo!

Definitivno akumulator za menjat... Pri meni je bilo. Na koncu se je prtljažnik odprl samo še 1x v dnevu.

Menjal akumulator.

Citroenovc

Ja ampak potem je njegov akumulator že od novega zanič, saj je rekel, da tako avto dela že od prvega dne ...

No saj jaz sem tudi v 6+ letih bil zadovoljen z delovanjem kdaj odklopi notranje luči samo nekaj mesecev ...in pe to na random ... OK, nov akumulator je lani pozimi pomagal, da se je stanje malo poboljšalo ... Ampak še vedno včas odklopi notranje luči še preden se sploh uspemo spokat iz avta, včas pa kar delajo par min OK ...
Skratka - idiotska Citro/PSA logika. Elektronika jim je vedno delala težave.
OK

LP
Primož

StefZ

Tudi v novem avtu, ki npr. stoji pol leta se akumulator počasi prazni (če ni odklopljen).
Jaz sem dal svoj stari akumulator s katerim sem imel težave z economy mode izmerit in testirat in je bil čisto v mejah normale (zadosti zagonskega toka....).

Ampak ko sem hotel dvakrat zapored odpret prtljažnik ga drugič ni hotel. Očitno rabi ogromno elektrike za preseravanje :)

Èe je avto nov (mogoče še v garanciji) se pelji nazaj na servis in naj ti izmerijo akumulator. Naj z ugasnjenem avtom 3x, 4x zaporedoma odprejo vrata na elektriko....

Èe se "oglaša" economy mode se z razlogom - očitno mu za nekaj zmanjka elektrike zato jo odklopi....

Nikokaoja

Meni tudi 4 leta star akumulator zadnja vrata odpre včasih 3×, 4× pred novim vlkopom mašine. Včasih pa samo 1× oz. 2×.
Kakor ga prime (akumulator namreč :).

StefZ

Citat od: Nikokaoja;189052Meni tudi 4 leta star akumulator zadnja vrata odpre včasih 3×, 4× pred novim vlkopom mašine. Včasih pa samo 1× oz. 2×.
Kakor ga prime (akumulator namreč :).

Pri meni je bilo isto. Sem pa ugotovil, da je bilo povezano z dolžino vožnje in posledično verjetno polnjenjem/nepolnjenjem akumulatorja. Bolj kratke, ko so bile vožnje večkrat sem imel economy mode...

Sem na koncu popenil in kupil nov akumulator. Na živce mi je šlo da imam super dodatno opremo (el.prtljažnik) ki je ne morem uporabljati. Pa še prekleto težka so za odpret na roke ker premikaš tud elektromotor zraven....:Hammer3:

Lovro

Pri mojem (1,5 leta star akumulator) je pri delujočem radiu, med pranjem in čiščenjem avta, po kaki uri šel v economy mode. Torej se je tudi radio ugasnil.
Ko sem nato zagnal in ugasnil motor, je radio nato igral kakih 15 minut, nato je spet šel v economy mode.
Avto je pred tem en dan in pol miroval, prej pa je bil teden relacijskih voženj v službo (62 km dnevno).
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Prosurfer

Ja, avto je star dobro leto, to pa se pojavlja v enaki meri od samega začetka. Bom vsekakor vprašal na servisu glede garancije na to, a že kar vem vnaprej, da na akumulator ne bo veljala (potrošni material).
Pa milijon drugih izgovorov (=vse to je v mejah normale, čisto normalno za krajše vožnje po mestu ko se akum. ne more napolniti itd.).
Kakorkoli - če bi lahko izbral, ne bi imel avt. odpiranja. Traja dlje časa kot ročno, lahko koga pripre oz. kresne po glavi, pa še deluje ne tako dolgo, kot bi pričakoval. Dobro uravnotežena vrata na klasičnih amortizerjih (ki jih po potrebni enostavno zamenjaš) so zakon (katastrofa so bili vgrajeni amortizerji pri C5 II po 7-8 letih uporabe, sploh pozimi - dobil kar nekaj bušk po glavi). :)

Ales79

Pri meni opažam enako (akumulator je bil nov oktobra 2013), da enkrat že po drugem zapiranju prtljažnika piska in ga moraš ročno zapret, drugič pa ga lahko odprem/zaprem 10x v eni uri in še vedno dela normalno.
Ko avto ugasnem mi radio dela še 10-15 min nato ugasne, potem ga lahko še 1x ali 2x prižgem in spet dela po 10-15 min, nato pa ga tudi prižgat več ne morem. Èe avto zalavfam in takoj spet ugasnem, lahko proceduro z radiem ponovim.
Opažam, da so tile elektronski možgani čudna reč :breaking_pc:

LP,

alesz

Citata že kar vem vnaprej, da na akumulator ne bo veljala (potrošni material).
................?,pa vsak akumulator ki ga kupiš ima dve leti garancije,,,,,,,,,,,,

Ales79

Citat od: alesz;189087................?,pa vsak akumulator ki ga kupiš ima dve leti garancije,,,,,,,,,,,,

Fulmen Endurance jo ima 3 leta.

xpuser

Citat od: Ales79;189102Fulmen Endurance jo ima 3 leta.

A to so tisti iz leclerca? Je kdo že uveljavljal garancijo, če je kam peljat.

Ales79

Citat od: xpuser;189123A to so tisti iz leclerca? Je kdo že uveljavljal garancijo, če je kam peljat.

Ja, to so tisti. Jst jo še nisem, drugače pa jo uveljavljaš tam kjer si ga kupil, torej leclerc. Potem ta pa verjetno oni usmerijo na kateri servis se obrneš, oz. ga oni pošljejo.

rsm23

Lecler mislim da v večini primerov kar vrne denar oz. da dobropis. Vsaj pred ene tremi leti ko sem enega reklamiral je bilo tako.