Kratek čas delovanja pred vklopom Economy mode

Začel/a Prosurfer, Avgust 28, 2014, 11:15:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

breznikar.peter

Bom kar izkoristil tole temo. Akumolator šel rakom žvižgat..Notri mam 60 amperskega 640 zagonske, Varta, original še, 5 let zdržal...Zanima me, če more biti isti, ali lahko močnejši?
Je mogoče kakšna finta pri menjavi akumolatorja, potem, ko je nov vgrajen ? V smislu, da neb metalo ven kakšne kode pri vžigu ipd? Razen radija, to pričakujem nekak.

dvorjan

Lahko je mocnejsi, samo glej da dimenzijsko pase. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

veliki

Citat od: dvorjan;202458Lahko je mocnejsi, samo glej da dimenzijsko pase. =)

Zdravo! Jaz se ne spoznam na štromarijo in me zanima naslednje: sližal sem da naj bi zaradi "premočnega" akumulatorja trpel alternator. Ali je to res?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

veliki

rsm23

Ponavadi si prostorsko omejen z velikostjo akumulatorja.  Recimo npr. v dimenziji 278x175x190 dobiš tipično akumulatorje med 70Ah in 77Ah. Za teh 10% gor dol ni nobenega problema...drugo bi pa bilo če bi notri dal npr. 100Ah.... samo tak tudi fizično ne bo šel notri brez predelav.

TiTaN

Točno tako kot je predhodnik omenil, kupi najmočnejšega v tvoji dimenziji in to je to. Tudi jaz sem ga kupil v leclercu in je bil skoraj 50% ceneje kot povsod drugje.

Prosurfer

Morda zanimiva povratna info glede te teme:
V garanciji sem reklamiral ta prekratek čas delovanja pred Economy mode na Avto City MB, kjer naj bi zato testirali oz. izmerili akumulator in je bil bojda OK. Meritev naj bi trajala 24 ur (avto pustil tam), nakar me po cca. 16 urah pokličejo, da je vse OK. Torej nekaj ne štima (16 ali 24 - če sploh kaj?). Tudi na drugih delih reklamacije sem jih dobil na laži, zato zaupanja v ta servis nimam več.
Èeprav moja reklamacija ni bila zaradi akumulatorja, ampak zaradi prekratkega časa delovanja pred Economy mode (tudi glede na navodila za uporabo), so reklamacijo zavrnili, enako kasneje tudi na Citroen Slovenija (jasno, saj pa so na isti stran).
Ostane le še edino tožba (Tržni inšpektorat je tudi dvignil roke, da nič ne more).
Toliko o garanciji in možnostih reklamacije, pa tudi o inšp. nadzoru nad tem. Polna usta so jih pri ponujanju podaljšane garancije, pri uveljavljanju pa izmikanje. Torej je vsako doplačilo za podaljšanje garancije skoraj zagotovo vstran vržen denar.

xpuser

Ja pa sam dokaži da če daš drugi dober aku da zdrži dlje časa.
Meni se recimo opazi da če večkrat odklenem in zaklenem avto, vmes se še prižge notranja osvetlitev je economy čas bistveno manjši.
Podaljšana garancija se splača, je pa res da mora biti nek resen servis, ki pa spet ima "boj z citroen slo ki so pa res v podnu glede odnosa do strank.

BT-C5

zanimivo da Citroen garancija velja 1 leto,proizvajalec pa daje 2 leti??
meni se po letu in pol spet po 10min prižge eco mode,na Citroenu pa nič,saj je leto minilo..
res so prav arogantni,češ saj vem da je garancija 1 leto in oni tu nič ne morejo..
v vsaki trgovini z "klobasami" pa ti dajo 2 ali celo 3 leta...
servis je res na dnu...

Prosurfer

Ja, res je. Sicer sem zagotovo izbral napačni servis za to reklamacijo (Avto City MB), pa tudi Avtomerkur LJ (kjer je avto kupljen in kjer sem reklamiral začetne težave čisto pri novem) sodi po mojih izkušnjah v isto kategorijo kvalitete servisa (razred: IZOGNI SE V VELIKEM LOKU).
Oba servisa sta imela enake izgovore ("To je vse normalno, vse je v mejah tolerance,...", dejstva pa drugačna (ne rabiš biti strokovnjak, da vidiš in čutiš).
Za dušo bi jih najraje tožil, za ohranitev živcev pa se jim izognil.
Morda pa bo ta antireklama odbila kakšnega njihovega kupca oz. stranko, kar je tudi OK za dušo (pa morda koristi še komu, da ne nasede). :)

sulicar

Meni isto dela in mislim,da je že aku bnogi,ampak ga bom vseeno še probal napolniti preko polnila iz Lidla.Zanima me samo,če moram aku odklopiti ali ga lahko kar tako polnim?

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Prosurfer

Pri meni ziher ni bil kriv akumulator, ker se je to pojavljalo že od nakupa novega avta in se še zdaj enako in z enakim trajanjem delovanja (po skoraj 4 letih).
Najbrž nekaj nastavitev časa pred vklopom Economy mode.
Sem se navadil na to (a ne pozabil na omenjena leva serviserja).