Daljinsko centralno zaklepanje

Začel/a Gox, Februar 01, 2007, 10:22:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Moj Ax ima že serijsko vgrajeno centralno zaklepanje, vendar brez daljinskega.

Takoj po novem letu sem dobil idejo da bi vgradil ?e daljinsko zaklepanje. Kolega mi je svetoval in tako sem po dveh dnevih ?tudiranja to zadevo tudi zmontiral.

Opremo sem kupil preko bolhe in me je skupaj s poštnino stalo 51?. Sprejemna enota, navodila, dva daljinca in dva surova ključa za obdelavo.

Gox

Ta črno škatlico (sprejemno/oddajno) enoto je potrebno priklopit na glavno enoto centralnega zaklepanja.

To enoto sem kar nekaj časa iskal...našel sem jo za varovalkami, vendar te?ko dostopno s spodnje strani... tik nad pedalom sklopke. Tam se nahaja majhna ?rna škatlica z rjavim 9pinskim konektorjem. (Slika 1)

Ker sem lahko ta konektor samo s težavo odklopil in nič drugega (zaradi prekratkih kablov ga nisem mogel izvleži) sem se odločil da priklopim daljinsko enoto kar na kable ki so v  voznikovih vratih. Daljinsko enoto sem stla?il zraven original enote in kable napeljal preko gibljive cevi v voznikova vrata. (2?ici) Tukaj v vratih pa sem prestregel 2 ?ici ki gredo na elektro motorček..(lock/unlock) in kar tukaj zvezal to skupaj.

Do daljinske enote sem potegnil stalen plus in maso. (to sem kar od avtoradia povlekel)

Od tu dalje daljinsko odklepanje ?e deluje :D

Vendar daljinsko ni daljinsko, ?e ob odklepu in zaklepu žmigavci ne utripnejo :-)

Iz daljinske enote gre ?e rjav kabel za priklop na 4žmigavce.

To sem najlažje priklopil kar na stikalo za vse 4 žmigavce. Vmes je potrebno priključiti ?e dve diodi v pravi smeri. (slika 2 in 3)
Prave ?ice za priklop sem uganil s posku?anjem.. (malo sem razmislil katere bi lahko bile in priklopil...pa je delovalo v prvem poskusu)
Na koncu sem seveda vse lepo izoliral.

Tako sedaj daljinsko deluje kot more. Zraven je ?e ?ica za odpiranje prtljažnika (?e avto to omogoča) + ?e ?ice, da se ti ob zaklepanju okna zaprejo. (vendar tega nisem priklapljal)

Gox

Na vrsti je bila še izdelava ključa. Surov ključ sem odnesel ključavničarju. Ugotovil je, da je to ključ za Mercedesa in mi ven iz tega ne more narediti ključ za Citroena... tako da iz tega ni bilo nič.

Pa sem naredil kar še en ta navaden ključ. (4?) Doma se spravil v delavnico, ključ olupil plastike in se s pilico in žagico spravil nanj. Zbrusil sem podnožje po zgledu originala, tako da sem ga lahko lepo privijačil v daljinc.

Zdej pa je res vse kot more bit. ... ključ s pritiskom na gumb izskoči :-)

Daljinsko lovi kar precej dobro... + 100metrov na prostem. Pa tud preko sten v hiši, mi odklepa avto v garaži.

Z investicijo sem zelo zadovoljen. Kolega je enak sistem vgradil v svojo škodo, vendar ima on še kodiran ključ, tako da je v daljinca z malo iznajdljivosti vgradil še čip.

Lp
Goran

garac

A tale poceni varianta daljinca ?e deluje, ali je ?e razpadla zadeva? Se mi zdi, da ti zadnji?, ko sva se srežala niso utripali žmigavci?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Citat od: garac;20054A tale poceni varianta daljinca ?e deluje, ali je ?e razpadla zadeva? Se mi zdi, da ti zadnji?, ko sva se srežala niso utripali žmigavci?

Deluje ?e vedno super ... enako kot prvi dan ...

Lovi 100-200m brez problema, žmigavci utripajo :-)

Lp
Goran

Hydraulic

100-200 metrov!?  Si ti pokupil kakšno staro voja?ko zalogo?
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Gox

Citat od: Hydraulic;20075100-200 metrov!?  Si ti pokupil kakšno staro voja?ko zalogo?

Doseg teh daljincev je fenomenalen, lovi dale?, tudi preko sten. ?e v hiši kjerkoli pritisnem gumb, se avto na dvorišču odklene.

:-)

Hydraulic

Si pa preveru,da se pri tej tvoji fenomenalni tehnologiji morda
 ne odklene ?e kakšen sosedov avto poleg tvojga?
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Gox

Citat od: Hydraulic;20077Si pa preveru,da se pri tej tvoji fenomenalni tehnologiji morda
 ne odklene ?e kakšen sosedov avto poleg tvojga?

Preverjeno ne odklepa drugi avtomobilov :-)

Sem poskusil tudi pri kolegu, ki je vgradil enak sistem, pa ne odklene. Vsaki ključi imajo svojo ?ifro gor.

dovi

Tudi sam imam to vgrajeno v SAXO-ja pa dela za 1x ?e vse brez problema.

lp,
No RiSk No FuN...:BigThumbs:

Gox

Daljinsko odklepanje ?e vedno deluje kot mora, super brez težav. mogoče se je domet malo skrajžal, ker so baterije ?e malo izrabljene. (niso ve? nove)

Na prostem odklepa nekje na 50metrov razdalje.

Lp

kit

ma nisi napisal ce njegova original enota mora biti priklopljena

Jerry

ej gox......a pol bi se dalo tudi od pica ključ podreti, dati tisti magnetek(tam je baje tista koda) v tega, pa mehanizem tudi.......bi bilo potem to to.

Problematičen mi je tisti magnetek( koda al kaj ?e) ostalo verjetno ne bi bilo panike premontirak.

Kaj je oni kolega s škodo prestavljal?
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

dagi_m

no na mojo xantio smo tudi namontirali daljinsko...
no kod si reku ni  to to brez zmigavcev  ki pa niso ppriklopljeni

in me zanima  če bi znau  kdo to narditt...  a a
Lp iz Kp :emot46:

Gox

Ups, za ene tri mesece sem pozabil na to temo :-)

Najprej malo odgovorov za nazaj :-)

To ali more bit v avtu priklopljena tudi njegova original enota centralnega zaklepanja ne vem.

Kolega mislim da je prestavil tisti del na ključu, kjer je koda v novega daljinca. (vendar kolega od takrat dalje nisem ve? videl, tako da ne morem preverit kaj je naredil takrat)

Za žmigavce priklopit, bi pomojem znal vsak avtoelekti?ar naredit za eno pijačo. ?e je ostalo ?e montirano ni dosti dela. največji problem je prave ?ice poiskat.

Jaz sem jih našel na stikalu za 4 žmigavce, verjetno jih tam najlažje dobiš. Potrebuje? pa samo dve ?ice.

Lp
Goran