C4 2.0Hdi 100kW l.2005 RHR

Začel/a Mr.tin, Julij 03, 2014, 04:19:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Mr.tin

Bom povprašal če se je že srečal z takšnim problemom.
(Mislim pa da bo rekel pripelji avto in bomo videl)

Mr.tin

Evo upam da je resnično najden krivec za uničevanje turbine.
Točno kode  el. ventila ne vem ... voda v vakumskem sistemu...  kje točno ne vem , nekje na vstopni točki je ventil v tem in okrog ventila je bila voda , novejši modeli ventila imajo že neko zaporo proti vdoru vode čez ta ventil.

(ventil bom menjal za novejšo verzijo z zaporo ko prispe na servis.)

Kriva je bila voda v vakumskem sistemu , zdaj ko bom zagnal mrzlega bom še videl, če ima nemiren prosti tek, pred popravilom je bil nemiren tudi ob segretem avtomobilu., sedaj ko sem dobil iz servisa, avtomobila je bil še segret in je tekel v prostem teku mirno.

Pri vsem tem deževju se ne čudim, da je tako.

LP Martin

Vlado333

Glede na napisano, bi rekel, da ti je crknil elektroventil, ki se nahaja nad kompresorjem klime.
Ponavadi se dogaja to, da ti pri njem ob določenih obratih uhaja vakuum in ti posledično zaradi tega ne delujejo tudi ostali elementi kateri so odvisni od vakumske regulacije.
P.S.  Tudi, če bi bila voda v sistemu ti le ta ne more pokvariti turbine oziroma regulatorja turbine.

Hvala bogu, da imaš sedaj zrihtan avto in se lahko brezskrbno voziš.

Lp Vlado

Mr.tin

Pozdrav,
Ne preveč z veseljem pišem,ob prevzemu je avto deloval dobro, vendar se je napaka po nekaj zagonih pojavila spet, čeprav samo delno , in sicer spet nepravilno delovanje v dveh točkah obratov, v prostem teku motorja ni več motenj in ne meče več v "sefe mode"  in ni opozorilne lučke na armaturni plošči,  vendar ventil še čakam.

Kaj ta elektroventil dela ? (njegova funkcija je ? )
Zakaj bi samo v točno dveh točkah zgubil podtlak ? Jaz sem razumel da regulira podtlak, vendar podtlak ni odvisen samo od obratov motorja ali se motim ?
kaj vse je kontrolirano z podtlakom ?
Se zahvaljujem za odgovore za nazaj in v naprej.

Vlado333 kaj mi lahko sporočite osebni kontakt na privat ? Mogoče Vas lahko pokličem in se kaj dogovorimo.

Lp Martin