C4 2.0Hdi 100kW l.2005 RHR

Začel/a Mr.tin, Julij 03, 2014, 04:19:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

CitatNi pa točno tak....je elektro vakumski - ima še en el. konektor
tile kot jih gledam na linku imajo priključek samo za vakum.
...letnik 2005,takrat ni bilo nekega hudega variabilnega krmiljenja turbine.Tale črna zadeva ti krmili tisti vakumski actuator.....

Mr.tin

Bom poslikal mojega še originalnega, v škatli doma.
Mislim pa da je takšen

alesz

Potem pa lahko.2005 se je to nekak začelo.pa sem računal,da je bilo vedno malo zamika pri  naših vozilih.................................

Mr.tin

Avto je bil kupljen konec novembra 2005. Èe to kaj pomaga.

Vlado333

0375 P0,  to je kataloška številka vakumskega regulatorja turbine za 2.0 16V hdi, (res je, da nisem gledal po številki šasije tvojega vozila, ampak upam staviti da je isti) zanimivo mi je, da so že dvakrat menjali KPL turbino zaradi regulatorja. Upam, da bodo našli napako.

Mr.tin

Bom pogledal doma , mogoče objavim foto, no zadeva je taka avto še vedno ne deluje, naredili so test med vožnjo  in serviser pravi da pride do tlačnega nihanja v vakumu , zakaj do tega pride, še ne ve , čaka pa na info, No upam da bo v naslednjih dneh kaj izvedel. Kolikor sem razumel, ta actuator ni dobavljiv sam , je samo v kompletu z turbino na citroen servisu, kaj obnovljene turbine imajo nove actuatorje al samo testirane?

Citroenovc

Ti, če se ne motim ti je Vlado ponudil, da mu pripelji avto in:
- ali bo odpravil napako,
- če tega ne bo uspel - ti celo povrne stroške prevoza do njega.

Glede na to, da očitno dan za dnem zgubljaš čas z enim servisem/mehanikom, ki ima o tvoji okvari približno malo več pojma od povprečnega uporabnika kakega foruma (se pravi ne prav veliko) - ne bi ti raje že razrešil zadeve ob pomoči zg omenjene ponudbe?
OK

LP
Primož

alesz

Oziroma koda, ki ti jo je dal je to......postoji kopija samega pozicijskega senzorja,če je membrana vredu,kar je pa vprašljivo,če ti podtlak pade.....

Romzi

Citat od: Mr.tin;186473Bom pogledal doma , mogoče objavim foto, no zadeva je taka avto še vedno ne deluje, naredili so test med vožnjo  in serviser pravi da pride do tlačnega nihanja v vakumu , zakaj do tega pride, še ne ve , čaka pa na info, No upam da bo v naslednjih dneh kaj izvedel. Kolikor sem razumel, ta actuator ni dobavljiv sam , je samo v kompletu z turbino na citroen servisu, kaj obnovljene turbine imajo nove actuatorje al samo testirane?
Zadeva ima tudi neko vakuumsko črpalko. Je to sploh kdo preverjal če je vse ok?

Mr.tin

Ja res je ,Vlado mi je ponudil tako kot piše.
In za enkrat je avto na servisu ker sem že plačal obnovljeno turbino in montažo.Kar naj bi bila rešitev problema.
Ne vem kako bi iztržil denar nazaj , če izkoristim ponudbo ta moment.

Bom počakal še par dni, ker so včeraj popoldne poslali podatke testne vožnje nekam  in čakajo odgovor.

Pri hiši je to že 4. citroen in ravno moj prvi ,mora imet težave. No upam da se reši ta problem.

Mr.tin

Citat od: Romzi;186481Zadeva ima tudi neko vakuumsko črpalko. Je to sploh kdo preverjal če je vse ok?

Serviser je  preverjal  vakum , in z tem vakumsko črpalko , kaj ta vakumska črpalka je mehansko gnana z kakimi jermenom ali kaj podobnega ?

Kaj ni nekaj povezana vakumska črpalka tudi na  delovanje servo ojačevalnika bremz ? če bi vakumska črpalka odpovedal bi posledično odpovedal tudi servo bremz?

V vakumu pride do tlačnega nihanja samo pri določenih obratih motorja , motor zgublja v osnovi vakum samo v dveh "točkah" delovanja in sicer pri cca 1400RPM in cca 1800RPM. Ko parkrat to naredi vrže v "safe mode" .

Vlado333

Regulator se dobi kot posamezen del, stane pa 218€. Žalostno je to, da je še ne tako dolgo nazaj regulator stal cca 85€. Mislim, da imamo celo enega v službi na zalogi (verjetno še po stari ceni  :)  )  Moje mnenje je, da so ti menjali komplet turbino, ker je razlika v ceni med regulatorjem in turbino sedaj precej manjša, kot je bila pred časom in je po njihovem mnenju bolje dati malo več denarja pa imaš kpl turbino novo.
Regulator oz. turbino so ti menjali, ker jim je tester izpisal napako in so bili sigurni, da je to to, v samo testiranje vakumov in elektroventilov se pa nažalost niso spuščali.

Mr.tin

To kako in kaj z cenami res nevem , cena je bila cca 270€ z citroen popusti za obnovljeno turbino.  Res je so menjali turbo zaradi kode na testerju, vendar preden so menjali tako 1. kot 2. turbino so naredili kar nekaj testov, serviser je rekel da je pregledal veliko stvari , med drugim vakum , in določene elektroventile, tako mi je bilo povedano , ker v mojem primeru je kar precej dela z menjavo turba ker ni enostavno dostopen in je reku da je pregledal veliko stvari,da nebi menjali turba.

andraž

Po moje tvoj avto rabi samo dobrega serviserja, oziroma servis.

Mr.tin

Na primorskem to je ? Nova gorica , Ajdovščina , Sežana v tem območju je kak servis, oz serviser , potrjeno dober ? Ker da vsakič vzamem dopust ko peljem avto na servis tudi ni lih prednost. Za servisiranje avtomobila naprej. (Dva citroena trenutno pri hiši.)