obnavljam Ami-ja, imam par vprašanj

Začel/a redox, Julij 01, 2014, 06:31:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

redox

Lepo pozdravljeni Citroenarji!

No končno je moj Ami 8 limuzina, letni 76 dočakal boljše čase. Tako da sem se lotil njegove obnove. Kot vsak ki se tega loti pa imam obilo pomislekov in vprašanj v zvezi z obnovo, predvsem z dobavljivostjo nekaterih delov. Tle pa računam malo na vašo pomoč.
  In sicer me zanima za sledeče dele:
-tesnila vseh vrat (se dobi kje na meter?)
-tesnilo vetrobranskega in zadnjega stekla
-vodila zadnjih oken (so malo gnila)
-gume na odbijačih (ne vem kako se kličejo, sicer so v še kar dobrem stanju)
-krom lajštna okoli strehe (tudi v dobrem stanju, ma če dobim novo bi dal novo)

To bi bilo vse zaenkrat, imam še ogromno vprašanj ki pa jih bom sproti objavljal v to temo, in bi bil bil zelo vesel vsakega vašega odgovora ali mnenja. Nekaj sem že brskal po spletu o delih, in vidim da se da dobit marsikaj, ampak še vedno kakšne specifične kose ne, kot naprimer zgoraj našteti jih ne dobim. Opazil sem tudi da se za spačke dobi dosti več.

dyane

Super! Redko se obnavljajo Amiji, zato je fajn videt,ko se ga kdo loti.

Drugač Zekota vprašaj...on ti lahko svašta zrihta. Drugač pa daj kakšno fotko gor Amija.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Oho, prisrčno pozravljen med Amijarji! Le nisem edini kaskader!
Za pokušino si lahko ogledaš nekaj utrinkov iz moje obnove... ki je trenutno nekje na polovici.

http://avtoforum.net/forum/cimos-ami8-berline-a-k-a-crvena-zvijezda-t683-100.html

Tesnila okoli vrat bi se našla pri meni, prav tako nekaj ostalih delov, ki si jih navedel. V petek šibam v Portorož in se popoldne lahko oglasim na ogledu, pa da vidimo v kakšnem stanju je tvoj avtič in predvsem koliko časa, volje in € potrebuje, da se ga spravi v red.

lahko uredim tudi dobavo kleparskih rezervnih delov ki so vgrajeni na mojem avtu na zgornjem linku. lahko z gotovostjo rečem da so trenutno najkvalitetnejši in najugodnejši na trgu ta hip, predvsem pa lahko zrihtamo kose, ki jih drugi ne proizvajajo več.

Pa le veselo v obnovo! :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

redox

Hehe, lepo videt tak naudušen sprejem :emot68:

no pa gremo po vrsti:

Gule: za kežmana sem že videl ja, ampak plehovja po planu ki sem si ga zamislil
mislim da nebom rabil. Avto je po moji oceni v zelo zelo dobrem stanju, prvi lastnik je moj dedek, avto vožen 99% po obali. Ni glih neka rjasta razvalina, se pa še vedno kej tu pa tam najde. Najbolj me skrbi za take drobnarije, ki jih na netu ne najdem nikjer.

Zeko: Lepo, če želiš lahko prideš v petek popoldan pogledat.

Kakšna slika pa pride ta teden.

garac

redox, dobrodošel na forumu, zeko ti bo sigurno veliko znal, povedat, pločevino pa delajo tudi drugi, ne le zgoraj omenjeni
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Glede na prebrano predvidevam da smo priča enemu izmed zadnjih vrhunskih originalnih Amijev pri nas. Naštel pa si stvari s katerimi imajo probleme čisto vsi Amiji in so praktično nedobavljive. No nekaj izmed njih bi se našlo pri meni, bom pa videl v petek če nisi samo prevelik picajzl ;).

Imaš ZS čez 5 minut.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Gox

Pozdravljen Redox,

kakšne barve pa je ta tvoj Ami?

Pred leti je stari sosed "na sosednjem" hribu imel enega amija, svetlo rumen, ali bež, se ne spomnem prav, ki je po njegovi smrti "izginil" s cest ...

redox

Citat od: Gox;186191Pozdravljen Redox,

kakšne barve pa je ta tvoj Ami?

Pred leti je stari sosed "na sosednjem" hribu imel enega amija, svetlo rumen, ali bež, se ne spomnem prav, ki je po njegovi smrti "izginil" s cest ...

Je bež ja, ene pet let nazaj je še bil na Markovcu če mislimo na istega. Drugače
je pa dedek še med živimi.

Lovro

@Redox
Želim ti uspešno delo!

@Zeko
Lepo si predstavil obnovo Amija na oni strani. Lepo :emot112:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Ali se meni zdi, ali je nekdo demokratično zbrisal post, v katerem sem kolego napotil glede obnove/delov za njegovega amija?

Zeko124

Gule, bez uvrede ampak lahko si mislis da tovrstni napotki na tem forumu niso najbolj zazeljeni. Kdor se bavi z A serijo pri nas je sigurno ze slisal za njega, kot sem videl je pred kratkim odprl ze stoto stran za trzenje in promocijo svojih delov. Zanimivo je predvsem to, da je nosilce za dvigalko dodal v sortiment malo po mojih objavah o njihovi izdelavi. Se ze malo bojim inspekcije ker sem mu ukradel patent in idejo :D.

www.keramika-genorio.si

garac

dragi Gule, kot je zapisal zeko, vsi so slišali zanj, jaz pijanec, kot pravi gospod JK pa si vzamem to pravico, da brišem vsa sranja o njem, ne mislim se kregat, niti razšpravljat,če boste dolgo tupili bom trajno pobrisal teme keziæ trgovina itd

Kot sem že omenil, na forumu ni demokracije
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gule

Citat od: garac;186208dragi Gule, kot je zapisal zeko, vsi so slišali zanj, jaz pijanec, kot pravi gospod JK pa si vzamem to pravico, da brišem vsa sranja o njem, ne mislim se kregat, niti razšpravljat,če boste dolgo tupili bom trajno pobrisal teme keziæ trgovina itd

Kot sem že omenil, na forumu ni demokracije

Janez je pred kratkim lastniku poplavljene Dijane iz Doboja PODARIL cel motor...obnovljen! Vsekakor človek, ki ceni Citroene in njihove lastnike...:BigThumbs:

garac

@o tem, se bi se dalo razpravljati, kot v parlamentu,  ampak pustimo to, tema je obnova amija. O dobroti sv. Janeza namreč

@zeko navijam zate, da boš človeku pomagal, in to zastonj, te bomo potem pohvalili
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Citat od: redox;186199Je bež ja, ene pet let nazaj je še bil na Markovcu če mislimo na istega. Drugače
je pa dedek še med živimi.

O pol pa ni to ta ... zna bit da je sosedov še kje v garaži :)