obnavljam Ami-ja, imam par vprašanj

Začel/a redox, Julij 01, 2014, 06:31:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Citat od: Zeko124;186528Tudi meni nebi bilo ravno všeč da kdo daje slike mojega avta na forum pred mano... Ali ajde, ko ste že tečni, nekaj za pokušino.

Da povem nekaj o avtu; šasija je praktično kot nova, fedri odlični (ne škripnejo niti malo!), amortizerji tudi zelo dobri, roke kolikor sem na hitro gledal ravne... vse 4 feltne kot nove (le potrebne barvanja) prav tako kot novi vsi Cimosovi aluminijasti okrasni pokrovi. Šasijo bo potrebno z vrhnje strani le malo zaflikat (ampak res čisto malo), priporočil sem tudi klasično ojačitev na boku.

Nadalje, karoserija je v zelo zelo dobrem stanju, zadnji levi omejevalec je rjav praktično le površinsko, prav tako so C stebri (koloteki) skoraj nedotaknjeni (desni potrebuje eno malo flikico na zgornjem delu). zadnja nosilca klasično precej načeta (a najboljša kar sem jih videl na vseh Amijih do sedaj), podi in pragi bi bili spredaj na stiku s prednjo steno ali za flikat, še bolše zamenjat. Nosilci za dvigalko odspredaj kot da so včeraj prišli iz tovarne, prav tako prednja stena. Rob strehe načet le za vzorec (se zbrusi, pobarva in notranje zaščiti in bo). Največji problem na karoseriji je odtok kateri se je zabasal, in je vselo pregnilo okrog njega. Pa tudi to ni nerešljivo in se bo lepo poflikalo nazaj. A stebri tudi potrebni nekaj dotikov s švasaparatom. Od karoserijskih kosov je uporabno, če ne celo v odličnem stanju prav vse, razen zadnjih desnih vrat ki so pregnila do konca (verjetno v njih stala voda). Ostali deli ki se pleha ne tičejo so tudi zelo dobri, z izjemo stopljenega volana in nekaj ostalih malenkosti, pa tudi to se uredi.

Skratka veselo v obnovo, ostali Amijarji bomo pomagali po najboljših močeh :BigThumbs:!

EDIT: Samo za vas; skor HD :Hammer3:

To na prvi sliki levo je zx volcane?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

ModelJT

Citat od: MSrougeZX;186559To na prvi sliki levo je zx volcane?

Je ja. Pripravljen na barvanje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Zgleda zelo dobro, verjetno se bo pri razdiranju še kaj pokazalo, ampak je veliko samo površinske rje. Se bo dalo krasnega narediti!

amipick

Lepo,da se bo obnavljal še en ami.Kar korajžno...
Sicer pa po slikah bi raje videl pregnit pod kot pa korito pod šipo,brrrrrr...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

redox

Citat od: amipick;186590Lepo,da se bo obnavljal še en ami.Kar korajžno...
Sicer pa po slikah bi raje videl pregnit pod kot pa korito pod šipo,brrrrrr...

Ma vem ja, sej jaz bi si enako želel, ampak kaj čem, zdej je kar je, bo treba neki improvizirat.

amipick

Nič improvizirat-popravit je treba.Ne flikat s kakim poliestrom,ker bo samo še slabše.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dyane

Ma ni nič kritičnega...ma ziher kdo dober jašek ,pa ti ga kdo podari...če ne druga ma ziher Zeko kakšnga. Pri tebi se lepo stari dol odpunktira, se pločevina požarne stene poravi,pa se nov jašek nazaj zapunktira in stvar rešena...ostalo pa tako in tako mačji kašelj...heheheh..kar pogumno naprej...pa boš imel enga izmed top amijev...ne bom rekel najbolšga(ker pol me bo Zeko fental hehehje), ampak vrhunskega...pa še naslednjih 10—15 let mira
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Kot receno, tudi odtok je treba konkretno sanirati. Bo sel @Dyane pogledat na odpad za jasek (ane?) kot sva se zmenila, drugace pa prideva dol in poflikamo obstojecega.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dvorjan

Glede na to, kako je ta AMI ohranjen, nima niti najmanjsega smisla flikati to grozo. Stran pa drug jasek noter.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Zeko124

Ja, kje pa dobiti drug jasek? Le redko se najde karoserija ki je sicer popolnoma hin, pa da ima cel jasek. Dober klepar zaflika tudi tole, pa imamo enega takega Asa na forumu. Ni neresljivo... :)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dvorjan

Se pac reskira kak cekin vec in kupi nov jasek - menda ga kdo izdeluje ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

redox

Citat od: amipick;186608Nič improvizirat-popravit je treba.Ne flikat s kakim poliestrom,ker bo samo še slabše.
Ja ja, sem mislu improvizirat z plehom, ne z poliestrom. pač če ne dobim drugega bom probal iz pleha izoblikovat nekaj podobnega.

Zeko124

Hahahhahaa, kaj je reku. Dragi dvorjan, za Amija se danes tezko dobi ze najbolj osnovne stvari (C- stebri, A stebri, nosilci dvigalke, ipd), dobit samo jasek pa je ze skoraj znanstvena fantastika.

Redox, pravilno, ce pa ne bo slo ti pa priskocimo na pomoc :).

www.keramika-genorio.si

amipick

Redox-vse se da,če je volja!Èe samo pogledaš ostale teme iz kakih ostankov smo mi naredili avte,ti bo vse jasno:Hammer3:
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dyane

Citat od: amipick;186624Redox-vse se da,če je volja!Èe samo pogledaš ostale teme iz kakih ostankov smo mi naredili avte,ti bo vse jasno:Hammer3:

Èe je meni uspelo sestavit karoserijo od eijane iz treh odpadnih kosov...bo to pri tebi mačji kašelj..heheh
[SIGPIC][/SIGPIC]