Problem z vžigom evasion 2.0hdi

Začel/a MATEJ2, April 18, 2014, 07:19:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MATEJ2

Vem, da se je že nekaj pisalo o tem, vendar bom vseeno zapisal, kajti mehanik ne more ugotovit vzroka.
Imam evasion 2.0hdi (RHZ) 80kw. Pri vožnji se je včasih pojavljalo, da je cuknil, izgubil moč, potem je posvetila lučka motorja. Priklopljen na tester, pokazalo je prenizek tlak v dotoku goriva, stik z maso ter kodno varovan vžig. Vozil sem še par dni, nakar avto crkne. Verglaš, verglaš, nič. Potem se kar na enkrat spomni in vžge.  Menjali smo črpalko v rezervoarju, rele vklopa črpalke, še vedno isti k., le da na testerju pokaže še neki faler v visokem tlaku. Avto zdaj še bolj pogosto crkuje in slabo vžiga. Menjan filter goriva, regulator tlaka na visokotlačni črpalki, preverjeni inektorji z lončki, pri katerih jer mehanik ugotovil da skupaj z nafto prihaja po cevkah tudi zrak. Le kaj bi lahko bil vzrok. Avto mislim obdržati, saj sem v enem mesecu skuril že čez jurja :gimme_money:. (menjana kpl. sklopka z vztrajnikom, menjan uparjalnik in sušilec klime, filtri, olje..........) Èe se to ne konča, ......:funny34d: :breaking_pc:
Prosim za strokovno mnenje.
Hvala

ModelJT

Kaj pa senzor tlaka goriva na rampi? Nov je 120€.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MATEJ2

Na rampi, ne poznam tega izraza, kje se nahaja, ali si se zatipkal? Misliš na pumpi (na pumpi je že zamenjan).

ModelJT

Nisem se nič zatipkal.

Na prvi sliki je senzor št. 9, na drugi pa "rampa" na katero se prišraufa.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MATEJ2

Aha, senzor tlaka na commonrailu, bom sugestiral mehaniku v torek naj sproba še to.
Ma se mi zdi čudno, po menjavi nizkotlačne črpalke v rezervoarju se je stvar drastično poslabšala. Poprej je avto imel te simptome po enkrat na teden, zdaj ga je pa nemogoče vozit, ker ugaša ob skoraj vsakem pospeševanju ter ne vžiga. Še vedno sumim, da se skriva napaka nekje v dovodu goriva, mogoče tudi v ključu ( če mogoče zgubi signal na ECU in zato ugasne). Mi bojo nabili kakih 10ur samo za diagnostiko.
Žveplenke in pali!!!!

xpuser

Ja pa menjaj mehanika, v avto boš zmetal kup denarja je pa še slabše kot prej.

alesz

Citat od: ModelJT;182253Nisem se nič zatipkal.

Na prvi sliki je senzor št. 9, na drugi pa "rampa" na katero se prišraufa.
Celo na sliki je električni podaljšek tega senzorja.Proglem je ponavadi spodnji konektor,kjer je priključen ta podaljšek na motorno napeljavo.Ta konektor se izloči in napeljava se poveže z termoskrčljivimi spojkami.

MATEJ2

Bomo tudi to poskusili, hvala. Ej, jebenti, če napaka ne bo odpravljena do srede, se bom sam lotil problema, bo bolj poceni, mogoče tudi bolj strokovno; problem je čas......; ali-  čas je denar.

bizi

Matej poglej še ležišče varovalke za pumpo da ni skurjeno.Sem imel iste probleme na c5 hdi.
bizi

MATEJ2

Hvala za inf. Bom napisal, če se reši zadeva ju3.

MATEJ2

Problem rešen?!

Potem, ko sem mehaniku predlagal naj ponovno pogleda cevi od rezervoarja do filtra ter mu omenil možnost puščanja cevi  od črpalke goriva v rezervoarju do ohišja plovca, je stvar prešla na boljše. ponovno je demontiral rezervoar, pregledal plovec goriva ter z mojimi ugotovitvami "ugotovil", da jer cevka načeta, oz., da vleče fouš zrak..........., bravo. Po zamenjavi cevke avto dela kot bi moral. Počakajmo še par dni, da vidimo, če se simptomi ponovijo... (upam da ne). Kaj mislite, koliko sem dolžan mehaniku, ki je zapravil nevemkolkojebenihur na mojem evasionu za prazen nič, moja investicija za material 95€ za crknjeno črpalko, ki sploh ni crknila+ za diagnozo, cca 9ur (ni še plačano in niti zaračunano), ki sem mu jo sam podal.

Nisem pameten, toda če bi imel čas (v tokratnem primeru čas "ni" denar), bi stvari prišel do dna. Manjka mi le dvigalo.  :)  

Hvala za inf. ter za namige.

In vendar se premika ;)

Čojko

xpuser

Zakaj 90? Ker ni pogledal cevk ko je prvič menjal črpalko?:Hammer3:

Čojko

Prijateljska mehanična ura je 10 EUR. In če želiš, da tak mehanik ostane tvoj prijatelj znese 9 ur njegovega "strokovnega" dela 90 EUR.
Lahko pa greš na uradni servis, kjer je urna postavka 25 EUR skladno s predpisanimi normativi diagnosticiranja in popravilom. Ostane pa ti še garancija na delo in material.

Jaz sem tudi lani plačal kleparju v sklopu vseh ostalih del cca. 100 EUR za prišraufat en pant na vrata - je cel dopoldanpri kolegih kleparjih iskal kotni vrtalni stroj s kratkim svedrom. Po prijateljskih 20 EUR/uro,...

jbg,.. ni vsak dan nedelja.