Problem z vžigom evasion 2.0hdi

Začel/a MATEJ2, April 18, 2014, 07:19:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Kaj ti koristi če je ura 10€ če ti pa avto en mesec ne dela kot bi bilo potrebno.
Èe je tu dobil namig o cevi bi tudi izučen citro mehanik z izkušnjami to popravil v uri, brez menjave nepotrebnih delov.

MATEJ2

Danes sem poravnal delo pri mehaniku, 150€, wtf? Rekel sem mu, da se mi zdi preveč, nakar je izbruhnil in rekel, da noče mojega denarja, da ne zaupam v delo njegovega delavca in v profesionalnost dela...., da se je zelo trudil itd. Vsilil sem mu tistih 150, pa čeprav ni odpravil napake. Šel sem do enega prijatelja- hobi mehanika, ki ima tester, priklopil na rač., pa je javilo en kup napak, namreč, en dan po tem ko sem prišel od serviserja se je pojavljalo, da avto ni šel na več kot 3000o/min in ko sem obrnil ključ na off je avto še en par sekund tekel in po ponovnem zagonu se je prižgala opoz. lučka. Nato je spet en čas normalno delal.... Sam sem mu zamenjal reg. plinov na commonrailu, kot je zapisal modeljt vendar ni pomagalo. Ta fušar mehanik je ugotovil, da je odklopljen konektor na senzorju temp. goriva na ohišju filtra goriva. Za zdaj avto dela normalno. Same pizdarije. (avto 1600€, na njega zmetano še 1100€, ga kdo kupi? :) Zaenkrrat dela.

Še eno vprašanje. Imam digitalen števec km, ki vsake toliko časa crkne (obratomer, števec). Èe ga zamenjam s števcem z višjimi km, kakšno km-stanje bom imel na števcu?

Hvala, lp

gregor

evasion še nima can-bus?
Na xantiji kaže to kar imaš na števcu, ni važno koliko prestavljaš sem in tja.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

MATEJ2

Mislim, da nima can-bus-a, ima števec samo za štetje km, ter za reset števca za prevožene km (poraba goriva). Se pravi, če prav razumem. Èe menjam števec (zdaj kaže 232tkm, ko dam drugega gor, ki ima 328tkm, mi bo kazalo na števcu 328tkm?; ali bo računalnik povedal števcu koliko ima avto km in bo to tudi na števcu izpisalo?! (laično vprašanje)

gregor

Ja mal nejasno sem se izrazil.
Pri xantiji je tako kot si napisal.  Kilometri so shranjeni v števcu.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

MATEJ2

Zdej smo pa skorerj prišli stvari do dna. Išče se senzor (bosch 0 281 002 592 ali 0281002797 ali 283 ( to je ta senzor, ki ga je opisal modeljt na sliki. Èe ga kdo ima ga kupim. Namreč, prvi mehanik ki je šraufal ta avto je dal gor napačnega, orriginal je delal pa ni delal..., zato stvar ne funkcionira in pogosto meče v zasilni program.
se priporočam.

MATEJ2

Evo tu je slika senzorja. Se opravičujem za double in trrouble "r"-je. Mi tipkovnica na rrrračunalniku nekaj zaje.....:breaking_pc:

xpuser

Zdaj zakaj bi metal rabljenega če si prepričan da je to to. Nov bosch je 180€.

če ima original kodo 1920 7R pride s 35 % popustom cc 190€.
Zdaj si pa računaj in kaluliraj koliko časa in denarja si že porabil s fušarji.

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

MATEJ2

Previdnost je mati modrosti, sem se naučil. Raje bi preizkusil enega rabljenega ki dela, da preverim če je 100% to. Vozil bi se kakih 14 dni, če ne javi napake bi kupil novega.

xpuser

Kako pa veš da bo rabljen delal?

Pelješ na dober servis poveš kaj je, zamenjajo če ne dela imaš reklamacijo.

MATEJ2

Menjal senzor, original nov, mi je posodil kolega ki dela na citroenu, isti k...., popoldan grem na tester, da vidimo kaj se dogaja.

Aja, menjam evasion 2.0hdi s prižgano lučko motorja za spačka, dyano, ami.... bilo kaki citroen, ki nima te k.... lučke:breaking_pc:

ModelJT

Kakih 190 madona. Ce je original na serivsu 120.
[SIGPIC][/SIGPIC]

xpuser

Citat od: ModelJT;183438Kakih 190 madona. Ce je original na serivsu 120.

Meni vrže takšno.:breaking_pc:

ModelJT

Jaz sem spraseval za xantio pri Jerovsku, ker bom tudi moral mebjat verjetno pa jje bila cena 120 €, kataloska je pa ista kot si ti napisal.
[SIGPIC][/SIGPIC]