Cevka pod avtom

Začel/a C50, April 17, 2014, 08:27:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

C50

Živijo,

Včeraj sem opazil, da mi pod avtom nekaj visi.

Bila je prozorna cevka, dolga približno 80 cm, ki je visela z obema koncema proti tlom.

Držal jo je nek del avta/podvozja. Potegnil sem jo ven, ampak je šlo kar precej težko, tako da odpade varianta, da bi jo "pobral" po cesti.

Kakšna ideja, kaj sem našel/spulil?

Pozabil sem povedati, da je deloma elastična, ter da je bila nekje malo za sprednjimi kolesi na voznikovi strani.

MSrougeZX

Cevka za kak überlauf ali pa od vode za brisalce?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

C50

Citat od: MSrougeZX;182110Cevka za kak überlauf ali pa od vode za brisalce?

Kaj pa vem.

En del je bil (pod delom "podvozja") usmerjen proti motorju, ampak prekratek, da bi segel do motorja. Drugi del (usmerjen proti zadnjemu delu avta), pa tudi, da bi prišel do česa meni znanega.

Za zadnji brisalec mogoče, če poteka po dnu avta in je sestavljena iz več delov.

Ampak malo dvomim, da bi bila cevka tam.

Notranji premer je cca 2-3 mm. Je pa cevka zelo upogljiva in raztegljiva do nekje 10 %.

C50

Citat od: garac;182111povratek hidravlike?

Dvomim, ker je bila suha, nič mastna in še material se mi ne zdi primeren za kaj takega.
Sicer se ne spoznam na hidravliko, ampak domnevam, da če bi bilo hidravlično olje, bi bila vsaj malo mastna. Ta pa ni popolnoma nič in nobene tekočine ni in po mojem nekaj časa ni bilo v njej.

Gox

Si poskusil pranje zadnjega stekla? Deluje?

alesz

Nikoli nikjer niso naredili  avta,ki bi mu šla cevka za pranje stekel po spodnji strani karoserije.......gre po kabini in to po zgornji strani,da je čim krajša.

Citroenovc

A ma C5 slučajno za odvodnjavanje kondeza s klima uparjalnika speljano preko elastične cevi? (še nikol nisem bil pozoren na ta element pri svojem kako zgleda, ampak po logiki bi to moralo biti to).
OK

LP
Primož

C50

Hmm, čisto možno.

Sem čez nekaj dni naročen na servisu zaradi druge stvari, pa bom vprašal. Upam, da ne pozabim.

alesz

Citat od: Citroenovc;182143A ma C5 slučajno za odvodnjavanje kondeza s klima uparjalnika speljano preko elastične cevi? (še nikol nisem bil pozoren na ta element pri svojem kako zgleda, ampak po logiki bi to moralo biti to).
Tudi verjetno ne,odvod kondenza je vedno debelejša cev,"da tudi pihne"skozi in če ni tako velika,da vtakneš mezinec vanjo ,je tisto na avtu nekaj drugega....

Citroenovc

U ja, vidim zdaj, da omenja 2-3mm premera :S
OK

LP
Primož

jumper1

To je verjetno cev za izpust vode iz naftnega filtra

Matteo.

Ja tudi jaz bi rekel da je cevka od naftnega filtra...
Poglej če je pod naftnim filtrom prozorna cevka (prazna) če je ni je to to..;)
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

C50

Hvala obema, samo glede na to, da nimam pojma kje je naftni filter, bi vprašal, če lahko nastane kakšna škoda, če to uredi servis čez dober teden, ko sem naročen za drugo stvar.

C50

Saj če prav razmislim, ni bila dolga 80 cm ampak nekje okoli 50 cm (glede na to, da je visela z obeh strani in ni dosegala tal). Sem jo dal v prtljažnik, ampak mi je med čiščenjem avta nekje zmanjkala.:Hammer3:

Vsekakor pa ni bila pretočna, ker je bila na sredini zelooo "zapeta" v podvozje.

Samo še nekaj bi vprašal. Nima veze z omenjenim (časovno ne sovpada):

Na tehničnem pregledu mi je sprednji del avta dvignil z dvigalko. Kolikor sem prebiral ta forum, naj bi se to ne počelo, ali pač?

Gospoda na tehničnem sem nekako opozoril na to, pa je rekel, da se mora po dvigu samo počasi spustiti. Nisem najbolj prepričan v to (glede na zapise na forumu).