Kateri 100 oktanski bencin v GS-a?

Začel/a Čojko, April 10, 2014, 02:14:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Morda na prvi pogled zgleda noro, vendar že ene tri mesece opažam, da mi GS pri tankanju 100 oktanca na Petrolu popije skoraj liter manj na 100 km, kot če 100 oktanca tankam na OMV.

Ima kdo morda kakašne podobne izkušnje za razliko v porabi glede na to kje tanka načeloma isti bencin?

rsm23

Imam čisto enako izkušnjo na XMu. Pri Petrolovi 100tki in enaki dnevni relaciji je bila poraba malo čez liter nižja kot pri OMV 100tki. Zakaj in čemu tako pa se mi ne sanja.

garac

rsm, samo v info vsa goriva razen hofra so pri nas iz istega skladišča, različni so le aditivi, goriva za vse pripravlja Petrol. OMV je morda eksplozivnejši, a ima menda slabše mazalne lastnosti. To se ne pozna pri manjših motorjih, opazneje je to pri 6, 8 valjnih motorjih z večjo močjo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Jaz bi napisal isto skladišče v Serminu, različni sodi za različna goriva in tudi za različne prodajalce, pa morda le en, ki dodaja vsem aditive skladno z zahtevami korporacij. Pa pustimo zdaj to, ker ni toliko pomembno.

Se pravi, da je res taka očitna razlika pri 100 tki. Sam nisem mogel verjet in sem kar nekaj tankov to budno spremljal ter gledal kje in kao sem vozil,... pa sem mislil, da je morda samo GS toliko občutljiv glede na prastaro tehniko motorja.

garac

dejansko gre za isto gorivo, ne samo skladišče, preverjeno.
GS je najbrž imel predpisano gorivo-v tistih časih Super, se pravi 98 oktansko ali kako že? Najbrž zaradi stotke ni potrebno ponastavljat vžiga ipd?

Kaj pravi o tem vojko, ali miki?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xantos

Zanimivo. Tudi sam že nekaj časa razmišljam, da bi začel tankat 100tko...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

zlikovski

gule

Ja Omw dodaja veæ vode kot Petrol. Niso brez veze pobegnali iz BiH in Srb!:-)

rsm23

@Xantos: Probaj, moj zgoraj opisana izkušnja je s TCT motorjem v XMu.
@Garac: Hvala za razlago, nisem pomislil na to, da bi mazalne lasnosti imele tak vpliv.

Čojko

Citat od: garac;181564dejansko gre za isto gorivo, ne samo skladišče, preverjeno.
GS je najbrž imel predpisano gorivo-v tistih časih Super, se pravi 98 oktansko ali kako že? Najbrž zaradi stotke ni potrebno ponastavljat vžiga ipd?

Kaj pravi o tem vojko, ali miki?

Hočeš povedat, da je na OMV, Q8 in Shellu, ki imajo vsaka v svoji lasti popolnoma celotno naftno industrijo od A do Ž na črpalkah isto gorivo? čigavo?
če pa praviš, da imajo omv, petrol, mol, agip, logo,.. OMV gorivo potem pa ti morda lahko verjamem.
Včasih je bil super 95 oktanski, sicer je bil 91 ali pa 93 oktanski in še to bolj na papirju, kot v praksi.
Miki nastavlja predvžig po knjigi z lučko, vojko pa po posluhu. Na zadnjem servisu sem se odločil za prenastavitev po posluhu, kjer smo nato še nekoliko znižali prosti tek. Morda je ravno toliko boljši bencin razlog, da po knjigi ni več za nastavljati. Razlika v porabi med omv in petrol pa je bila enaka tudi prej.

dami

Gule, OMV se je umaknil tudi iz Hrvaške.
Ne, da je nemogoče, vendar se mi vseeno zdi neobičajno, da bi Petrol
mešal "župico" za OMV, ob njihovi ogromni rafineriji in bližini "centrale".

Zeko124

Morda naključje... Ampak kolega mi je natanko teden nazaj razlagal da se njegov Yugo Koral 55 precej bolje obnaša s Petrolovim Qmax, kot z OMV 100.

Razlika v porabi nekje 0,3l/100km ob enaki relaciji in enakemu stilu vožnje, avto lepše vže in vse... Včasih smo pa hodili na OMV bencin tankat... svašta :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

MSrougeZX

Z Petrolom imam slabe izkušnje, zato tankam raje na MOL ali OMW, sploh dizla.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

Saj dizel tudi jaz izključno na OMV, 95 ne točim že najmanj 10 let,  niti za v kosilnico ne. Ta 100 pa preseneča in to zgolj po slučaju, ker se sicer izogibam Petrola kolikor se le da.

žabec

To jaz opažam tudi pri 95 oktanskem bencinu. Z enim tankom naredim približno 50 km več, če tankam na Petrolu.
Samo ena boginja je prava !