Kateri 100 oktanski bencin v GS-a?

Začel/a Čojko, April 10, 2014, 02:14:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Koliko sem obveščen imata omv in petrol goriva iz iste pipe.Koliko se s katerim gorivom naredi več ali manj je hudo relativno, če bi hotel delat natančno primerjavo med enim in drugim, bi moral z vsakim tankom naredit iste vožnje pri isti temp.,  z istim številom vžigov, enako napumpanimi gumami, z enako težo v vozilu itd...kar je seveda nemogoče.
100 oktanska goriva so že primerjali z 95, ko so bila vozila na valjih. Nekateri avti so dejansko pokazali kak kilowat več, nekateri pa celo manj. Spet relativno.

sušo

Superca, tole je pa že za mythbusters-e...

Drgač pa ja. Bencin je iz iste pipe samo aditivi so različni. 5rol živalskega izvora, oemfau rastlinskega.

jumper1

Malce se je pa treba vprašat kako imajo kaj števce na pumpah nastavljene, ker na isti pumpi konkretno OMV počivališče lopata pumpi št.9 in7 veliko bolj točno kažejo litre kot pa št.5 iz lastnih izkušenj vem da sem na pumpi 5 že dvakrat na c8, takoj ko se je prižgala lučka natočil čez 80 litrov, na prej omenjenih 7 in 9 pa 72-73 litrov,takšnjo izkušnjo imam tudi na ravbarkomandi sem tudi zadnjič v jumperja natočil 66 litrov pa še sploh ni bilo lučke ponavadi pa natočim po prižgani lučki 63 litrov

Citroenovc

Jaz bi se pa kar strinajl s Superco in Jumperjem. Bo verjetno res kar skupek obojega tega pravi odgovor.
OK

LP
Primož

Čojko

Jaz pa se s superco ne strinjam. Običajno imaš neke vsakdanje ponavljajoče vožnje in je že to dovolj merodajno. Morda je lahko razlike za deci.
Pri meni pa se je dogajalo nekje od pol litra do litra - vedno na istih dveh pumpah in je lahko res tolikšna razlika v  kvaliteti goriva ali pa, da so števci naviti kot navaja Jumper, čeprav se mi to v današnjem času zdi neverjetno. Jaz žal tega z GS-om ne morem preveriti, ker nima lučke za rezervo, na tisti cagar, ki dolgo stoji tam blizu ničle pa se tudi ne moraš preveč zanašat.

GSclub

tu je Rokova statistika za skoraj 140tkm, več kot 100 tankov OMv100 in skoraj 50 Petrol100:
https://www.poraba.com/usage_view.php?carid=1995

MunoGS

Helou, ja koristim za disel c5 2.2 hdi i za gsavec skoro godinu danai moje iskustvo je fantasticno, teblet e koje koristim mozete prouciti na dolje navedenom linku, a ponasaju se odlicno, 1tableta je za 40 litara goriva diesel oli benzin i cisti motor fantasticno, vidljivo na gs-u na ispusnim granama i  ispisnom djelu do lonca zadnjeg -izenadio sam se i to koristim ...

http://www.ebay.com/itm/MPG-CAPS-Fuel-saving-Capsules-FFI-Forever-Freedom-International-/181408374206?hash=item2a3cc81dbe&vxp=mtr

Lovro

Mogoče za info (je pa tega že več kot 10 let).

Moj Spaček je na Petrolovo gorivo lepo deloval, na OMW pa je občasno cukal.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Citat od: GSclub;183649tu je Rokova statistika za skoraj 140tkm, več kot 100 tankov OMv100 in skoraj 50 Petrol100:
https://www.poraba.com/usage_view.php?carid=1995

Pa iz te porabe je lepo razvidno, da bi njegov GS zopet rabil en dober servis na karburatorju,....

Poraba od jeseni 2008 pa do zime 2010 je bila v nezimskih mesecih konstantno pod 7 litri,...

Kašne so te tablete? Proti hoelesterolu za avtomobile? Se da to kje v lokalni trgovini kupit?

GSclub

Èojko, link sem dal zato, ker je iz njega razvidno, da skoraj ni razlike med OMV in Petrol.
Tudi moja poraba bi lahko bila občutno nižja - viša jo predvsem težka noga in skoraj 500m višinske razlike na 13km razdalje od službe do doma... a kaj, ko se tako lepo vrti...
https://www.poraba.com/usage_view.php?carid=26444

Čojko

Kaj se "jočeš", saj imaš super oz. ugodno porabo za GSA. In pa neverjetno velik rezervoar za gorivo. ????

GSclub

tistih 46 je 10+36 (samo 10 litrov 95, ker ni bilo 98-v Bosni)... saj meni je poraba čisto OK, se pa da tudi manj kot 7, a le, če sem tako razpoložen...

gule

Citat od: GSclub;183710tistih 46 je 10+36 (samo 10 litrov 95, ker ni bilo 98-v Bosni)... saj meni je poraba čisto OK, se pa da tudi manj kot 7, a le, če sem tako razpoložen...

V Bosni je 98, kako da ni...samo ne na vsaki črpalki...:BigThumbs:

GSclub

ja, saj tako sem mislil - do prve črpalke s 98 ...

rok.si

Citat od: Èojko;183701Pa iz te porabe je lepo razvidno, da bi njegov GS zopet rabil en dober servis na karburatorju,....

Poraba od jeseni 2008 pa do zime 2010 je bila v nezimskih mesecih konstantno pod 7 litri,...

Zdravo Èojko, z vplinjačem (in nastavitvami avta) je vse v najlepšem redu, sem pa zamenjal gume. Prej sem vozil 155/70, zdaj pa 155/80. Razlika v obsegu med njimi je kakih 5%, obseg prvih je bil manjši od orig. dimenzije, drugih pa večji,svoje pa je naredilo še to, da so bile prve gume Michelin Energy, narejene za varčevanje z gorivom (nizek kotalni upor, ki ga je verjetno staranje še zmanjšalo), druge pa Vredestein Sprint Classic, ki imajo bolj starinski profil, vendar pa precej bolj zanesljivo obnašanje na mokrem.
Je bilo pa fajn gledat porabo pod 7, ja... Vendar pa nimam GSa zaradi nizke porabe ampak zato, ker mi je všeč. :)

lp,R.