Klima Xsara Picasso

Začel/a mmm36, April 06, 2014, 07:28:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mmm36

Pozdravljeni; sem lastnik Xsare Picasso 1.6 HDI letnik 2007. Preden se odpravim na servis klimatske naprave pa me nekaj zanima, da vsaj približno vem kaj lahko pričakujem. Namreč klima mi normalno hladi vendar pa se nič ne sliši, da bi se klima vklopila ali izklopila.
Zanima me ali je samo težava v tem, da je treba klimo napolniti z plinom ali je lahko še kaj drugega?
Za odgovore in nasvete se vam zahvaljujem.

Lp
:take_picture:

xpuser

Èe hladi dela, če dela pusti pri miru.

aleszsg

če ne naredi klik ko se prižge ne dela ali pa avtu vsaj malo obrati padejo po posluho seveda

peter skala

Citat od: aleszsg;181362če ne naredi klik ko se prižge ne dela ali pa avtu vsaj malo obrati padejo po posluho seveda

??????????????????????????????????????
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

xpuser

Citat od: mmm36;181220Namreč klima mi normalno hladi vendar pa se nič ne sliši, da bi se klima vklopila ali izklopila.
Lp

Èe klima hladi pusti pri miru.

hadei

To je Citroen....nič ne klika in obrati nič ne "padejo"....hladi pa v redu.
[SIGPIC][/SIGPIC]

aleszsg

v motornem delu sem mislo da naredi (klick) na kompresorju ko se vklopi. no mogoče pa sam men to dela ko mam picassoja al kk?

mmm36

Jaz sem ugotovil, da mi klima sploh ne dela. Sem dogovorjen z serviserjem klime, da mi bo pogledal v čem je težava. Ko bom zadevo uredil, napišem v čem je bila pri meni težava.

Lp

mmm36

Danes sem bil pri serviserju klime. Klima mi ni delala zato, ker ni bilo nič plina. Mi je pa serviser pregledal, če kje kaj spušča, in je vse ok. Mi je pa povedal, da v primeru, če mogoče spet klima ne bo delala, bo treba zamenjati kompresor.

alesz

..............če ni plina potem pušča
..............če pušča imaš" pregnit" kodenzator
..............na kompresorju ponavadi ne pušča

Godfather

Lani sem napolnil klimo, ker ni hladila. Potem sem imel do zime mir, hladilo je tako kot mora. Letos pa spet ne hladi, torej mi je plin ušel. Je možno, da pušča pri ventilu ali je bolj pričakovano, da je kondenzator zanič oz. pušča? Tekom tedna grem na servis, da ugotovijo vzrok.

zlomjo

Kolikor so meni razložili, je skoraj sigurno kondenzator, saj so slabši materiali, kot so bili nekoč. Strošek je okvirno 300 €.

sl1

Jaz sem pred kratkim menjal kondenzator na svoji piksni in sem dal 240€. Èe želiš kontakt, pošlji sporočilo na zs, da ne bom delal reklame.

xpuser

Sam kondenzator je cca 140€ brez popusta.Tako da 240 ni poceni.

zlomjo

Kondenzator sem videl pozneje, ko ga nisem več rabil tudi že na bolhi nerabljen za 70, na ebayu iz Nemčije za 100, sam pa sem dal 120. Potem je tu še šraufanje in filanje, filanje je enih 40, šraufanje pa ne vem, ker sem delal sam. Jaz sem probal bit pameten in sem tudi kupil rabljenega za 50, pa mi ga je mehanik odsvetoval, ker je rekel, da mogoče ni več dober. Na koncu mi ga je uspelo vsaj vrniti nazaj za iste šolde.