Klima Xsara Picasso

Začel/a mmm36, April 06, 2014, 07:28:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

V grosuplju je 200 vse skupaj, na koncu najcenejše, rabljenega ? a veš da je gor še sušilec ? ta forum gre res v maloro, če koga zanima malo rabljeno motorno olje zdrži 20.000 km za sabo ima samo 10,000 km :Hammer3:

mmm36

Kot sem že v uvodu pisal sem imel težave s klimo, ker mi ni delala. Pokazalo se je, da je bila težava v kondenzatorju, ki ga je bilo potrebno zamenjati. Za nov kondenzator sem dal 107,00 EUR, kupil pa sem ga pri Citroen Žgajner v Rogaški Slatini. Za delo z polnjenjem klime pa sem dal 93,00 EUR. Tako, da je bil skupen strošek 200 EUR.
:take_picture:

Godfather

Danes sem bil na pregledu, zakaj klima ne dela oz. kje pušča. Hipoteza je takšna, da bi naj sčistil le filter pri kondenzatorju. Bojda je težava v zamašenosti in potem pri ventilu uhaja plin. Je kdo delal to? Drug teden bom sicer doma razdrl zadevo in pogledal oz. sčistil umazanijo. Drugače grem po nov kondenzator.

mmm36

Ko sem dal sam pregledati klimo je meni rekel serviser, da so lahko najverjetneje samo trije vzroki, da klima ne dela. Vzroki so ponavadi naslednji; lahko pušča kondenzator, lahko pušča kakšna cevka, lahko pa da je problem z kompresorjem.
Pri meni je bila težava z kondenzatorjem. Na starem kondenzatorju se je prav videlo, da je in kje je res puščal kondenzator.

Lp
:take_picture:

xpuser

Citat od: Godfather;184494Danes sem bil na pregledu, zakaj klima ne dela oz. kje pušča. Hipoteza je takšna, da bi naj sčistil le filter pri kondenzatorju. Bojda je težava v zamašenosti in potem pri ventilu uhaja plin. Je kdo delal to? Drug teden bom sicer doma razdrl zadevo in pogledal oz. sčistil umazanijo. Drugače grem po nov kondenzator.

:Hammer3:

Kovač naj lemeže kuje ne pa klim, kakšne hipoteze pa čiščenje filtra. Notri da barvilo in pogleda kje pušča.

alesz

CitatHipoteza je takšna, da bi naj sčistil le filter pri kondenzatorju
" Zlo se zadnje čase čistijo filtri",če pa hočeš zamenjat vložek filtra pa rabiš torx 70...........................

Godfather

V vsakem primeru bom zadevo delal v domači delavnici, ko bom prišel do kondenzatorja bomo videli kako naprej. Poročam...

alesz

Ko si toliko daleč si že skoraj pri kondenzatorju.Tisto o čiščenju filtra lahko pozabiš,to je bedarija.Tudi ,da bi zato puščalo je  *******,pomisli,visokotlačna cev gre iz kompresorja na kondenzator ,plin gre najprej skozi ta filter ki je sestavni del tega kondenzatorja.nato gre naprej skozi kondenzator ,skozi tri faze.Na spodnji strani kondenzatorja ti izstopa plin  v tekočem stanju pod visokim tlakom in sedaj ,čez pol metra cevi prideš šele do prvega ventila,ki naj bi spuščal.......Prvo poglej kondenzator za motoventilatorjem........Vložek filtra se dobi kot rezervni del,jaz osebno ga nisem zamenjal nikoli,pa imam enega na zalogi od leta 2k.....

Godfather

Pričakujem, da bo stvar enaka tvoji.

Godfather

Torej...šel k drugemu serviserju, kjer sma naredila test in pregled. Vse je ok, nikjer ne pušča. Klimo je tudi napolnil in sedaj dela kot urca. Prepričan pa sem, da bo naslednjo pomlad spet prazna. Nekje mora puščat, ampak se ne vidi kje.

sušo

Podoben primer imel tudi na našem C4.
Ob nakupu klima prazna. Po napolnitvi je delala in nikjer puščala - dodali so neko tinto ravno zato.
Èez zimo ugasnjena - logično - in naslednjo pomlad spet prazna.
Zdej jo imamo venomer prižgano. Tudi pozimi - čeprav naj nebi delovala pod 5 al kok že stopinj - pa dela in je nisem rabil ponovno filat.
Piha pa - če je treba - mrzlo za crknit.

bfranc

Lahko, da spušča semering na kompresorju na aksi pri sklopki.Pozim je stvar ugasnjena in se nič ne vrti, semering postane trd in spusti plin ven.Že marsikje sem prebral, da je dobro med zimo vsake tolk zalavfat kompresor, že zaradi tega semeringa.

xpuser

Ve se kje pušča v 99%, in koliko stane.

Godfather

Bom imel klimo bolj pogosto prižgano tudi čez zimo in bom potem poročal kako in kaj. Zanimivi so ti Citroeni.

xpuser

Citat od: Godfather;185769Bom imel klimo bolj pogosto prižgano tudi čez zimo in bom potem poročal kako in kaj. Zanimivi so ti Citroeni.

To da naj bi klimo prižgal 2x na mesec velja za vse avtomobile ki imajo klimo.
Drugače pa nevem kaj kompliciraš, 99% pušča kondenzator klime.če je dal barvilo se bo videlo, izkušen mojster bo vedel.