Rumene žarnice in meglenke

Začel/a thundercat, Marec 03, 2014, 10:25:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

thundercat

Živjo vsem,

Zanima me, kako je z uporabo teh žarnic in meglenk glede zakona in predpisov.
Nekje sem zasledil, da je dovoljeno imeti rumene žarnice do letnika vozila 1982.
To še drži ?
Namen imam vgraditi tudi meglenke v rumenem odtenku.

Hvala za odgovore !
Èlan Citroen klub Slovenije

Zeko124

Si si ze sam odgovoril, lahko ti posljem dokumentacijo ko bom na domacem racunalniku :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

skrt3

Odkar me je na tehničnem vrgu, ker sem imel rumene žarnice, sem imel v denarnici točno izpisan člen iz zakona, ki dovoljuje uporabo rumenih žarnic. Normalno, od takrat naprej se noben ni več vtikal v to. Striček na tehničnem je imel slab dan in je zatežil brez potrebe.

Meglenke sem imel na Amiju tudi rumene... če se ne motim, tako steklo, kot žarnico. če se ne motim, se valjajo nekje po garaži

lp

Zeko124

Skrt a od Amija je se kak kos pri hisi :)?

ocno ta izpis zakona je ze nekje na forumu.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

skrt3

nimam pojma, že dolgo nisem nič brskal po garaži. Mogoče sem vse prodal skupaj z amijem

ko se mi situacija umiri (xantia, otroci, žena...) bom v miru pregledal, če še imam kaj. Èe kaj najdem, ti vržem v hrbet. Oziroma boš prišel iskat, sej si na obali.

lp

Zeko124

www.keramika-genorio.si

Čojko

Ja, bil je člen v zakonu, se mi zdi da neki 122ti al nekaj takega, mel natisnjeno v Skrtovem Amiju, pa sem zadnjič zopet iskal v zakonodaji, pa nič od tega. Imam občutek, da so to spremenili pred nakaj leti,... Jaz jih vozim dnevno, pa me ni še nihče ustavil al pa kaj vprašal. Buuu?
Drugače pa če te zanima Zeko, te lahko peljem tudi do mojega soseda, ki je kupil Skrovega Amija in kose,...

sušo

thundercat

Bravo @Sušo, bom sprintal, pa videl kako bodo drencali pred Dyano.
Hehe, super ! :BigThumbs:

Èe pa ima gdo tarumene meglenke viška, se priporočam.

Čojko

Nikar se tako ne veselite. Ta pravilnik ni več veljaven. Odpravil ga je ZVM, ki je stopil v veljavo 1.7.2011
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO5791
Res a ne vem kako je s temi zadevami, ki so bile opisane v Pravilniku o merah,... kje je sedaj to zavzeto - ali je to zgolj homologacija?
Bo treba homologirat rumene žarnice, al pa imajo to naši starodobniki že serijsko homologirano,... buuuuu?????

Zeko124

Jaz nebi kompliciral s temi zakoni, če zaposeni na tehničnem in tudi policisti že za ta zakon prej niso vedeli, zdaj še manj vedo da je spremenjen. Èe pa že naletiš na koga ki zateži, pa imaš za vsak slučaj s sabo 2 navadni R2 žarnici, ki jih pred Mister polismenom zamenjaš v dveh minutah in se narediš francoza :).

@Èojko, načeloma iščem specifiko (točno določene dele, ki jih potrebujem konkretno za svoj avto, jih je čedalje manj na iskalni listi), če je kaka res dobra priložnost pa tudi kaj na "lager" kupim. Kar dobim zastonj in potrebuje kak od Amijarjev bolj od mene dam naprej zastonj, kar kupim dam naprej po nabavni. Prejšnji teden so tako po nabavni šli naprej zelo dobri zadnji blatniki :). Bi bilo pa zanimivo spoznat tipa ki je kupil legendo od ex-Skrtovega Amija, upam da bo primerno poskrbel za njega.

Pa če rabi zelo kvalitetne in cenovno ugodne karoserijske kose (podi, pragi, prednja stena, zadnja nosilca, omejevalca, nosilci za dvigalko,...) mu lahko daš moj kontakt. :BigThumbs:

www.keramika-genorio.si

thundercat

Sem se prehitro veselil glede žarnic. Bom imel bele sabo, pa bom videl.

Sem 500m od AMZS, pa jih vprašam ob priliki.

Čojko

Zeko, ti še kar najavi enkrat in gremo pogledat amija in malo pokramljat z lastnikom. Je  registriran, občasno vložen, malo poservisiran vsake toliko,...  ni pa še obnovljen. Kosov ima nekaj,... Tisti avtoradio in zvočnike za GS-a mi je ravno on dal.
Kar pa se rumenih žarnic tiče jih osebno redno uporabljam pa ni še nihče težil. Morda je vseeno dobro ta pravilnik sprintan vozit v avtu. Za pokazat če je treba in se naredit malo neumnega.

dami

Meni se je pred leti policist zagledal v rumenke in to na prvi vožnji, sem mu rekel, da je avto letnik 73 in da so takrat pač imeli takšne žarnice. Mi ni več težil.

skrt3

@Zeko124
Sem pobrskal po garaži in meglenk ne najdem. Očitno je šlo all inclusive z amijem

Predlagam ti, da stopiš v kontakt s Èojkotom, da te zapelje do soseda, ki je kupil mojo Raketo. Vzami si fraj popoldan, ker možakar ima marsikaj.

lp