DS - testi, članki, zapisi, fotografije

Začel/a garac, Februar 05, 2007, 08:20:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

saxovts

Danse zjutraj je bila DS predsatavljena po televiziji kot 5 najlepši avto na Discovery chanel v oddaji Najbolji?i avtomobili

michoBX

Hja, dougcajt mi je ja...

deyo

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

A ste to fotografijo ?e opazili?

kakšna vrednost na enem mestu :emot177:

andraž

Andrač je bil malo na morju... žabo dobim v tem mesecu, tako da kot smo govorili u jugo vojski: sitno brojim... Ko jo zapeljem v doma?o garažo, jo poslikam in naredim kraj?o reporta?o.
A kdo ve, ?e je bila tista bela, ki se je prodajala na avto.net, prodaNaš
Sem bil tri tedne odsoten, v tem času se pa lahko stvari precej spremenijo.

LP

andraž

Hvala, hvala. Avto bom poslikal in malo napisal o njem. Generalno je zelo dobro ohranjen, baza je super - šasija, podni, pragovi, prtljažnik niso bili ?e nikoli popravljani, tudi sedaj tega ne potrebujejo. Zavariti bo treba samo minimalno luknjico pri zadnjem mostu, tam kjer je regulator višine, to je pa tudi vse. Vrata, blatniki kažejo 37 let, imajo kakšen mehur?ek, nekaj je bilo tudi popravljano. Motor je 1985 ccm, 61 kw, te?e lepo, lepo v?iga, sklopka o.k. Popraviti bom moral samo alternator, ki daje vedeti, da deluje (ležaji).
Sedaj me 10 ne bo, potem pa poslikam zadevo.

LP

andraž

žaba je registrirana. Na tehničnem ni bilo nobenih težav. Malo mi je le žal, ker sem menda za kakšen teden zgrešil registrske tablice, ki imajo na koncu DS... Bi bilo zanimivo.
Avto bom počasi temeljito očistil, notranjost je popolnoma originalna, kakor sem gledal ?e nikoli razdirana, vendar precej umazana, zadnji lastnik je v avtu kadil, pa tudi uporaba sesalca mu ni bila najljubše opravilo, zato je tapeta na stropu (trda gumirana plastika-nalepljena) grde rumenkaste barve (morala bi biti umazano bela), pa tudi sedeži iz umetnega usnja bi potrebovali temeljito čiščenje. Ima morda kdo izku?nje s katerim čistilom se to lahko temeljito očisti in osve?i?
Na zunanjosti bo potrebno spolirati kromirane dele (so malo motni, rje pa ni) in očistiti gumijasta tesnila vrat, blatnikov ter notranjost sprednjih luči (morda tudi tukaj kdo lahko pomaga? Plastika je lisasta in jo je treba nekako spolirati-s čistilom ne gre).
To je pa zaenkrat tudi vse, kar bom naredil. Ni malo, za cca. 4 "?ihte" dela, ki je pa v veliko veselje!

LP, Andrač

Citroenovc

Plastiko, skaj, ipd - ArmorAll izdelki - kupi čistilo (multipurpose cleaner) in posebej refre?er (gel) za plastiko ... imajo sicer tudi refre?er za usnje - mogoče se spla?a vzet za skaj ga ...

Ampak izključno ArmorAll - ne kake poceni čistila kupovat ...

Pri nas se jih dobi prek Spara
OK

LP
Primož

andraž

Sem poskusil z Armor All, pa je bolj žalostno, najbolj gre zadeva stran z Astonish-evim čistilom za ?tedilnike... Me je bilo malo strah, da bo naredilo luknjo skozi, pa je bila bojazen odve?. Dobro Našprica?, malo počaka?, potem pa zdrgne? z krta?ko za roke. Je mnooooogo bolje, novo pa ne bo nikoli ve?...

LP

rok.si

ojla, poskusi ?e s kakim čistilom za steklo ( a-la Stelex). Lisasta plastika okrog žarometov pa je očitno  klasična "napaka" starih ?ab, sem jih videl ene par s prebarvano plastiko (torej so obupali nad čiščenjem). Glavno, da notri ni mrtvih muh in ve?? :-) ?e je ta plastika okrog luči take sorte, da se drobi v prah lahko poskusi? ?e z Atomic gobico (fino kovinsko gobico z dodanim detergentom za čiščenje za?gane posode, ki posname vrhnji del materiala). S tem sem kar uspešno očistil popolnoma obledelo GSovo notranjo kljuko (morala bi biti ?rna).

lp,R.

gigo

Kako so pri Michelinu včasih testirali pnevmatike? Enostavno.... z Boginjo. :emot112:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

gigo

Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

spacek

Res lepa reporta?a (predvsem zaradi letnika), sem šel takoj brskat in spet bom en čas sanjalllllllllll:
Citroen DS ds 19habautomat
Endpreis: ? 9.500,-
Kilometerstand: 89.000 km
Erstzulassung:    07/1964
Kraftstoff:    Benzin
Leistung:    49 kW / 67 PS
Au?enfarbe:    Schwarz Standardlackierung

gigo

Evo, 1.del malce bolj obse?ne reporta?e...