C3 Picasso < Gox

Začel/a Gox, Februar 21, 2014, 08:02:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gero

hja, to bo pa kr lep strošek...., jes sm se lani odloču kr za zimske , sem nihal med Michelinom , GY, in Continentalom..so približno enakovredne in v istem cenovnem rangu...druge so ali pregrobe za poletno vožnjo al pa šrot...pa sm se odloču za GY... so super... :BigThumbs:

Gox

109500km ...

Teden nazaj pravijo starši, da avto ne greje kot bi moral. Da je notri mrzlo in piha samo mlačno.
Pogledam espanzijsko posodo in ugotovim da je brez vode. Dolijem 4 deci... drug dan spet manjka 1cm.

Pa je bilo treba do mehanika, nov kos na sliki in je, dela in greje kot prej. (V tem kosu je tudi termostat) Voda je puščala nekje spodaj, na robu/spoju)

cca 120€ kos...

gero

Spustilo je ohišje termostata. Je iz bakelita  oz . podobnih materialov. Ponavadi je vzrok umazanija,garež, vodni kamen ...ki  sčasoma uniči ohišje ali tesnilo. Hladilno tekočino je potrebno redno menjavati, se mi zdi na na Citrotih na štiri leta oz. najkasneje takrat ko se dela veliki servis (ki vključuje tudi menjavo hladilne tekočine), to pa je na cca 6 let (takrat so tudi jermeni že dotrajani). Vode se nikoli ne vliva v hladilni sistem (zaradi vodnega kamna), vliva se hladilna tekočina in destilirana voda ( ne demineralizirana ). So pa imeli nekateri modeli večkrat težave z ohišji termostata (slaba kvaliteta , porozen material...) Kaj pa narediti če  na dyani pušča voda ? :Hammer3:

Tiki

Citat od: gero;262598Kaj pa narediti če  na dyani pušča voda ? :Hammer3:

Parkirati jo pod streho?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Mitjaa25

Citat od: gero;262598Spustilo je ohišje termostata. Je iz bakelita  oz . podobnih materialov. Ponavadi je vzrok umazanija,garež, vodni kamen ...ki  sčasoma uniči ohišje ali tesnilo. Hladilno tekočino je potrebno redno menjavati, se mi zdi na na Citrotih na štiri leta oz. najkasneje takrat ko se dela veliki servis (ki vključuje tudi menjavo hladilne tekočine), to pa je na cca 6 let (takrat so tudi jermeni že dotrajani). Vode se nikoli ne vliva v hladilni sistem (zaradi 1xbet stavnice), vliva se hladilna tekočina in destilirana voda ( ne demineralizirana ). So pa imeli nekateri modeli večkrat težave z ohišji termostata (slaba kvaliteta , porozen material...) Kaj pa narediti če  na dyani pušča voda ? :Hammer3:

Mislim, da je najboljša rešitev zamenjat avto ;)

Gox

Po 3 letih in pol, je Deta akumulator reku da se ne gre več ...

Ni bilo druge kot novega... 23.1.2020 (109.000km)

Prvi 6 let, drugi 3 in pol ... tretji ... ??

Čojko

Hitro je šel. Kaj si pa zdaj kupil? Kaj močnejšega?

Gox

Citat od: Èojko;263085Hitro je šel. Kaj si pa zdaj kupil? Kaj močnejšega?

O veš da ne vem ... glih ko je avto crknil sem se odpeljal v Amsterdam.

Potem je oče rešil zadevo, ne vem kaj je notri. (ko bo prilika pogledam pod pokrov)

gule

A ne bo nihče od "expertov" napisal, da ima to ohišje vpoklic, ter, da je šibka točka Vti motorjev?

Gox

111 tisoč km ... in 10 let bo vsak čas.

Težil, za olje, sem dolil do max. Poraba 8,8L ... mestne vožne in primestne, tudi s prikolico.

Vleka prikolice mu gre odlično, doma se pa skozi kej dela.

Na servisu sem naročil "rikverc" stikalo, sem opazil da rikverc luč ne sveti, kljub novi žarnici.

Gox

Rikverc stikalo je zgleda bilo ok ... samo slab kontakt na konektorjih.

Vozimo naprej :)

Gox

112.000km bo že :)

Zadnje čas je nekaj tiktakal, počasi je zjutraj klepal ko dizel.

Mehanik menjal eno jermenico...mislim da tista ko ma sklopko, ki vklaplja vodno pumpo...

Zdej dela spet tiho dalje :)

Gox

Po 5-ih letih sem se naveličal Michelink Crosclimate. Jih je začelo trgat, pa po mokrem se ne držijo. Kilometre morem še preverit, koliko so jih naredile.

Nabavil Goodyear vector 4 season, gen3 ... 93€ / gumo. Kmalu montaža...Francoske, narejene v juniju 2021.

Gox

117200km in nove gume so gor.

195-55-16 91V XL Goodyear vector 4 season Gen-3. 412€ skupaj z montažo in uravnoteženjem in novimi ventilčki.

zlikovski