Park senzorji

Začel/a gordan, Februar 10, 2014, 11:24:27 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gordan

Rabil bi pomoč...

Motor 2.0 136 KM, l. 2009, avtomatik..., PDC spredaj in zadaj.

Javlja napaka na park senzorjih, to javlja nekaj dni, pol pa spet dela nekaj časa, pa spet javlja napako, to zdaj že kakih 3 mesece, na začetku samo po dežju, potem neodvisno od dežja oz. mokrote vozišča. Zdaj dela tudi ob full mokri cesti, pa ne dela po suhem, skratka ni več vzorca.

Kaka ideja? Ne rad takoj na servis, da mi bodo zamenjali pol senzorjev, pa se bo napaka spet pojavila.

Lp

G

Jogador

Saj je mislim da par tem o tej napaki že na forumu, ponavadi je težava v slabih oz napokanih/delno prekinjenih žicah napeljave do senzorjev.

Je pa z diagnozo precej dela, ker je treba vse žice preverit, za to pa moraš razdret precej...
Lahko pa je kondenz pri varovalkah, ali v kakšnem senzorju, možnosti veliko...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Sine64

Citat od: gordan;177215Rabil bi pomoč...

Motor 2.0 136 KM, l. 2009, avtomatik..., PDC spredaj in zadaj.

Javlja napaka na park senzorjih, to javlja nekaj dni, pol pa spet dela nekaj časa, pa spet javlja napako, to zdaj že kakih 3 mesece, na začetku samo po dežju, potem neodvisno od dežja oz. mokrote vozišča. Zdaj dela tudi ob full mokri cesti, pa ne dela po suhem, skratka ni več vzorca.

Kaka ideja? Ne rad takoj na servis, da mi bodo zamenjali pol senzorjev, pa se bo napaka spet pojavila.

Lp

G

počakaj dokler ti še vedno dela....meni je delalo isto, dokler ni izpisalo SERVICE lučke in je nekaj senzorjev dokončno crknilo.

poleg tega pa vprašanje če ti je crnil samo eden spredaj in eden zadaj....pri meni jih je več....

Jaz sem enostavno priklopil avto na računalnik in mi je izpisalo kateri senzorji nagajajo....potem pa pač v nakup novih....

aja pa ni rečeno da je problem v inštalaciji....pri meni recimo je bil problem samo v senzorjih pa je isto delalo kot tebi...enkrat ja, enkrat ne.

gordan

Citat od: Sine64;177217počakaj dokler ti še vedno dela....meni je delalo isto, dokler ni izpisalo SERVICE lučke in je nekaj senzorjev dokončno crknilo.

poleg tega pa vprašanje če ti je crnil samo eden spredaj in eden zadaj....pri meni jih je več....

Jaz sem enostavno priklopil avto na računalnik in mi je izpisalo kateri senzorji nagajajo....potem pa pač v nakup novih....

aja pa ni rečeno da je problem v inštalaciji....pri meni recimo je bil problem samo v senzorjih pa je isto delalo kot tebi...enkrat ja, enkrat ne.

Hvala...

ggors

Drugače pa senzor stane manj kot 25€...  pač menjaš.

gordan

Citat od: ggors;177304Drugače pa senzor stane manj kot 25€...  pač menjaš.

Na ebayu?

ggors

ne, na kateremkoli Bosch servisu v SLO. Jaz sem naročil v LJ, poslali po povzetju plačal 25,xx €

gordan

Citat od: ggors;177306ne, na kateremkoli Bosch servisu v SLO. Jaz sem naročil v LJ, poslali po povzetju plačal 25,xx €

Original? Napišeš link oz. telefon...

Hvala

Lp

G

spasoZ

gordan,
bi nam tudi lahko povedal in dal telefonsko oz. link tega servisa. A je orginalni senzor,jaz sem ga menjal danes, pa me je speklo za 100€

gordan

ADEL Avtodeli. Senzor je Boschev, tako kot original in je bil 21,5+ DDV. Pazi da bo prava koda! Moj je bil prednji (nepobarvan). Adel d.o.o. Stegne 31, 1000 Ljubljana t: +386 1 583 03 45 f: + 386 1 583 03 14 m: + 386 41 695 429

ggors

Ste nabavili in zrihtali fantje?

gordan

Citat od: ggors;178342Ste nabavili in zrihtali fantje?

meni zdaj spet čudežno vse dela...

Bom počakal, da do konca crkne. Hvala za informacije

sulicar

Kako pa veš,da ne delajo,ali kaj izpiše?

gordan

Citat od: sulicar;194837Kako pa veš,da ne delajo,ali kaj izpiše?

Park Sensor Faulty

braby

Zdravo. Sem nov na forumu, C5 pa vozim že dlje časa. No, od letošnjega maja dalje MkIII. Zadnja dva tedna mi javlja "parking assistance system faulty" in to vedno, ko močneje zaviram oz. se skoraj ustavim, recimo pred križiščem. Potem pa utihne, lučka za servis pa ugasne. Dogaja se mi vedno pogosteje, drugače pa senzorji normalno delujejo. Verjetno je samo kakšna težava s kablovjem, predvidevam?