C4 GP (nov uporabnik)

Začel/a veso, Januar 22, 2014, 10:27:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

veso

Bom kasneje dodal še sliko displaya.

LP

SeBcHy

Jaz imam C4 GP Exclusive letnik 2012 pa se ne da spreminjati barve oziroma tudi nisem našel kje se to spreminja, tudi v navodilih nič ne piše.

veso

Evo še slika displaya in radia.

Kavka

Nimaš gumba za barvo niti za izbor, katere funcije naj se prikazujejo na displeju.

veso

Očitno ni mogoče nastavljat barv.

Tomster

Lep pozdrav od novega uporabnika. Se opravičujem, če sem "zasedel" temo, ampak da ne smetim foruma, se mi zdito boljša varianta...
Torej, zaradi povečanja družine kupujemo drug avto, najbolj mi diši C4GP, prebral sem forum, pa me zanima še to:
- je občutna razlika med 1,6Hdi in 2,0Hdi? Se splača vzet dražji avto in plačevat več registracije? Gledam izključno robotiziran menjalnik, ročnega imam dovolj vsak dan na šihtu...
- glede na poplavo rabljenih na netu je izbira velika, zbrat pravega pa nič enostavnejše... V oči mi je padel Crono servis iz Ajdovščine, zaradi garancij... Ima kdo izkušnje z nakupom rabljenega avta tam? Njihova garancija (2 leti) velja samo pri njih? (saj vem, pokliči in vprašaj)...
- ali je kje najt seznam opremskih paketov za C4GP, torej kaj je v katerem paketu?
- če prav razumem je v izogib težavam z zadnjimi blazinami pri Exclusive opremi najbolje menjat vse s klasiko, tudi preventivno?
Vnaprej hvala za odgovore, se beremo!

Tomster

No, da delno sam odgovorim: po tlf sem preveril to 2-letno garancijo, je njihova hišna garancija, kaj točno zajema in pokriva, ne vem, pogoj pa je, da se vso vzdrževanje opravi pri niih... Aja, pa avto nima zračnega vzmetenja, je na "klasiki"...
Mika me it tja in preverit zadevo, še vedno pa me malo zanimajo izkušnje uporabnikov s Crono servisom (sem z drugega konca SLO in jih ne poznam)...
Aja, gre pa za ta avto:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7954783&show=1

tomazpog

kolikor vem, so vsi modeli Exclusive zadaj na blazinah.. Razen, če so že prej kaj prčkali po tem in menjali.. Tudi sam imam 2.0 Hdi Picassoja in ko sem takrat spraševal, ni bilo opcije za vzmeti pri modelu Exclusive..  Ja, je pa kar konkretna razlika med 1.6 in 2.0. Hdi

SeBcHy

Glede razlike v zmogljivosti med 1.6 HDI in 2.0 HDI bi rekel takole. Imam C4 GP 2.0 HDI 150 konjev in preden sem kupil ta avto, sem bil v avtosalonu na testni vožnji z 1.6 HDI 110 konjev. V mestni vožnji in recimo še relacijski vožnji (80-90 kmh) načeloma ni neke bistvene razlike, oba motorja sta dobro odzivna. Se pa razlika kar precej pozna na avtocesti (hitrosti 100kmh in več) in pa kadar je avto bolj obtežen (dodatni potniki in/ali prtljaga), kjer je bil 1.6 HDI dokaj len in neodziven, medtem ko je pri 2.0 HDI vse skupaj precej bolj odzivno in dinamično. Skratka če nameravaš pogosto voziti po avtocesti in/ali boš v avtu poleg sebe prevažal še druge potnike in prtljago, ti vsekakor bolj priporočam 2.0 HDI motor.

Tomster

No, hvala za odgovor, avto bo vožen kot družinski avto za 5-člansko familijo, ker bo vsaj en čas edini avto, bo temu primerno tudi "obremenjen"... Tudi zato se sam nagibam k 2.0 dizlu...
Glede zračnih blazin mi je pa prijazni gospod po tlf objasnil, da je bilo tudi pri Exclusive opremi le-te potrebno doplačati... Avto je pa, vsaj po moje, iz uvoza.
Aja, še vedno me zanimajo mnenja okrog Crono servisa v Ajdovščini, grem pa v soboto preverit avto, pa da vidimo...

garac

prebrskaj po foumu, mislim, da niso ravno na nekem dobrem glasu, ampak, saj, kdo pa je?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

grgos

samo vpiši v google  Crono servis Ajdovščina forum  pa ti najde marsikaj ..ravno hvalijo jih ne oz. svetujejo izogib ..http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=74520

MATEJ2

Ta tip je začel pot, kot preprodajalec avtov, večinoma iz uvoza. Niso ga kaj preveč hvalili, baje je vrtel števce nazaj. Pred dvemi leti je odprl pooblaščeni servis citroen. Mislim, da so šli časi za nategovanje ljudi mimo, ali pa tudi ne. Brat je pri njem kupil C4 2,0 hdi, ki je tudi iz uvoza, vendar se pozna z njegovim mehanikom, ki mu je to vozilo svetoval. Drugi brat je kupil pri njem xantio, vendar je poznal prejšnjega lastnika in je bila zgodovina vozila znana. Preden karkoli kupiš, vzemi VIN št. šasije, ter preveri zgodovino na kakem servisu. Skoraj 100% si upam trditi, da je vozilo iz uvoza. Upam, da boš pravilno izbral.

Tomster

Hvala za odgovore, zaradi višje sile danes ni ratalo it do Ajdovščine... Mah, če že dajo tisti dve leti "hišne garancije", ne more bit čist za en dr.. avto, po moje...
No, glede zadnjega vzmetenja, tudi Exclusive oprema je imela zadaj fedre, odvisno od trga, ponekod je bila pnevmatika vedno doplačilo, ne vem pa, od kod točno so ti avti, najverjetneje pa iz FR ali IT...
Preverbo VIN nameravam nardit na vsak način, poznam serviserja, ki mu to ni težko tudi po tlf takoj nardit, ampak kot že tolikokrat poprej napisano, niti to ni kaka garancija (kot tudi izpolnjena servisna knjiga ipd.)...
Èe pa kdo ve za kakega C4GP 2,0 Hdi, po možnosti z robotiziranim menjalnikom, ki je solidno ohranjen in vzdrževan, se pa toplo priporočam ;-)

MaGo5

Mene pa samo zanima, glede na to da se v tej temi omenja robotiziran menjalnik....a ni pri 1.6 HDI drugačen menjalnik kot pri 2.0 HDI, če govorimo o avtomatskih menjalnikih?