Moja oranžna Diana

Začel/a thundercat, Januar 18, 2014, 07:08:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Costa

bravo...vse pohvale....

od Amija 8 Citroeniusa...

thundercat

Tepihi in gobe so že zunaj. Sedaj se v garaži suši, ker ga je včeraj na moč zalivalo.

Ah, pa sem mislu, da imam sam jaz take zice. Verjetno jih bom zamenjal ??
So pa fino če je bilo preveč pasulja za južno, hehe.

No, še eno vprašanje: Se kljuka za šaltat kaj maže ? saj gre normalno, sam iz firbca vprašam.

Opazil sem pa, da mi manjkati tisti dve manšeti, skozi kateri piha vroč zrak čez notranji blatnik. Ima kdo, ali pa vsaj link kje nabavim.
Èlan Citroen klub Slovenije

thundercat

Citat od: Costa;175588bravo...vse pohvale....

od Amija 8 Citroeniusa...

:BigThumbs::BigThumbs: Se vidmo !

dyane

Bolj ko gledam ti diano bolj ugotavljam da je super osnova. Kakšno pa je stanje plena v kabini?. Pa sasija .
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

kljuka se ne sme mazati!
Manšete? Običajno so tam namontirane odvodne cevi (rebraste-papirnate) podobne, kot tiste za gretje.
Zadnje čase se pojvljajo te gumi manšete, ki jih lahko naročiš pri distributerju rezervnih delov Burton (Rok M. Schpn)

http://www.burtoncar.si/
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

thundercat, lepa dijanca. Srečno vožnjo!
LP Vinotoc
PS
@ Garač, a si siguren, da te gumi "manšete" pašejo na dijano? Kaj paravi Špn?
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

ModelJT

Citat od: vinotoc;175607thundercat, lepa dijanca. Srečno vožnjo!
LP Vinotoc
PS
@ Garač, a si siguren, da te gumi "manšete" pašejo na dijano? Kaj paravi Špn?

Pa saj so enake luknje. Meni je rekel da pašejo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

thundercat

Aha, potem lahko rešim z primerno flexibilno cevjo.

thundercat

Citat od: dyane;175603Bolj ko gledam ti diano bolj ugotavljam da je super osnova. Kakšno pa je stanje plena v kabini?. Pa sasija .

Šasija je čist OK, sanirati pa bom moral okoli prve šipe pri tesnilu je nekaj mehurčkov, pa par majhnih lukenjc na podnu v prtljažniku.
Kaka hrastica se najde še na zadnji havbi in ena je na vratih.

To mislim popravljati kar kmalu, velika obnova pa mogoče drugo leto, preventivno.

Za vsak slučaj...se dobi mogoče ta del pločevine okoli prvega stekla ?

gule

Tiste cevi, lahko za prvo silo rešiš z kakšno ambalažo(od motornega olja npr)samo, da je malo debelejša plastika, da jo ne skuri. Imaš pa ih v vsaki trgovini z avto deli, samo glej, da je pravi fi...kupiš 2 metra, pa imaš za vse cajte...

Zeko124

Andrej, tudi jaz ti priporočam kar gumi cevi od burtona - menda pašejo. Èe bi rad original (papirnate) jih pa tudi ni problem dobit :). Drugače jih pa zdajle pozimi itak ne rabiš, ker je topel zrak speljan v kabino (predvidevam) :)

Kljuke za šaltat se NE maže, bog ne daj z WD-jem špricat ker grejo v klinac gumice, ročka dobi luft (gor-dol) in ne nalega lepo na "palčko" za prestave. Pomaga edino smukec (probal nisem, svetoval Sušo) :). Zici se ziher kje kaki najdejo za Dijano, pa jih preblečeš po želji in PIÈI! :)

Glede na stanje avta se jaz generalne obnove še nekaj časa nebi šel, edino če imaš namen menjat barvo, popravi le te začetne rjice, pa ti bo avto še dolgo držal :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ModelJT

Meni se zdi da tudi v kabino ne gre nič, ker tudi do tam ni cevi haha.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

pa res, sploh nisem bil pozoren :Hammer3:

http://www.burton2cvparts.com/heating-hose-isolated-2cv-p-5267.html

Evo, še v akciji so zgleda =) :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dyane

Pri taki zimi sploh ne rabiš gretja....samo krpo v luknje nabašeš
[SIGPIC][/SIGPIC]

thundercat

Lepo, super nasveti in razlage. Manšete bom naročil pri Burtonu, pa za katalog ga moram prosit, če ima.
Lepo, da mi pomagate.:BigThumbs: