Xantia, automatic R.I.P.

Začel/a skrt3, Januar 17, 2014, 03:20:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Jaz sem jih šel gledat 6 in potem po vezah najdel avto. Imaš pa doma avto ki ima znano zgodovino in vse znano pa tudi ni nič... Tak da to je relativno. Hvala bogu, da se ne mudi, da lastnik lahko normalno čaka kakor tudi jaz samo veržna reakcija se mora sprožit.

Gledal: CLS 500, XK 4.0. XK 4.0 (cabrio), XF 4.2, Audi A8 4.2 pa vse nateg in napizditis! Nič prav pa nič realno. Najbolje je blo ko je oni za jaguarja trdil da je 2 lastnik mi pogledamo je bil 6-ti deda smo skoraj v bolnico peljali!

:Hammer3:

Zeko124

Citat od: Xandrej;176033Jaz sem jih šel gledat 6 in potem po vezah najdel avto. Imaš pa doma avto ki ima znano zgodovino in vse znano pa tudi ni nič... Tak da to je relativno. Hvala bogu, da se ne mudi, da lastnik lahko normalno čaka kakor tudi jaz samo veržna reakcija se mora sprožit.

Gledal: CLS 500, XK 4.0. XK 4.0 (cabrio), XF 4.2, Audi A8 4.2 pa vse nateg in napizditis! Nič prav pa nič realno. Najbolje je blo ko je oni za jaguarja trdil da je 2 lastnik mi pogledamo je bil 6-ti deda smo skoraj v bolnico peljali!

:Hammer3:

Mi je zadnjič kolega pravil, da je tudi šel en A8 gledat. Ko so prišli do tega, da se avto zapelje do avtohiše na pregled, se je zgodba končala :Hammer3:.

Lahko pa iščeš točno določen avto ali pa imaš več različnih favoritov, imaš pripravljen denar in ko prileti kakšna dobra prilika nič ne cincaš ampak greš v akcijo. Tako nekako je bilo z našim C6.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ggorenc

Avto po 150.000km tega razreda mora biti znotraj skoraj kot nov. Kaksna praska sem in tja in to je to. Ko se ga globinsko spuca mora avto izgledati tako, da mu zbijes lahko km na 50.000km! PIKA.
Xantija pri 150.000 mora izgledati kot tale ZX pri dobrih 60.000km. Zenin twingo je pri 120.000km ko smo ga prodali izgledal kot iz salona pa ima zena 4 prstane in samo mestno voznjo, ce smo ze pri tem.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8070224&show=2

Čojko

Zgleda, da se gorenjkam niti roke ne potijo,...

DejanO

Ti jo grem v ponedeljek pogledat?
Nimam daleč.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

skrt3

Joj, to bi bilo fino. Sploh, ce izpade zanimiv nakup.

6-pack v dobrem, vsekakor!

DejanO

Citat od: skrt3;176138Joj, to bi bilo fino. Sploh, ce izpade zanimiv nakup.

6-pack v dobrem, vsekakor!

Zmenjeno. Zelenega, če gre.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Avto danes pogledan, rja samo pri zadnjem stebričku pred blatnikom na levi strani, desna OK, okrog bunk vse OK, vžge takoj, lepo ogreje kabino.

Prvi lastnik, kupljena pri Švarcu na Ptuju, vendar nikoli potem tam servisirana!

Video in fotke sledijo jutri iz službe.

skrt3

Hvala, Dejan!

S slik je sicer vidna kot neka krivina pod zadnjimi vrati, celo na obeh straneh. Je to sam nek cuden efekt ali je dejansko nekaj "iz faze" tam?

Pa je kaj znana zgodovina servisov? Peljal verjetno nisi... Sklopka, zglobi,...

skrt3

Aha, se ta famozna rja. Na moji Xantii nimam rje in ne vem v koliksni meri se to ponavadi pojavi. A je taka zadeva resljiva, je samo povrsinsko, ali je treba celo kaj ven rezat ali svasat ali kaj takega...

Romzi

Kolikor sem svojo gledal, razpade en plastičen čep v zadnjem koloteku in potem nosi vodo v notranjost pragov. Ne se smejat, zadevo sem nameraval sanirat tako, da bi najprej preko neke gumijaste naluknjane cevke našibal noter ferosan, čez kak dan ali dva pa staro motorno olje in popravit čep v koloteku. Moja je bila sicer res malenkosto rjasta na tistem standardnem spoju.
Tako smo včasih reševali Katre - prage in zadni del ki je rad pregnil od znotraj, pri tistih ki so bile deležne tretmaja, se gnitje ni dogajalo.

DejanO

Ne avto je pod snegom, pred njim so drugi citroti. Par iztočnic za nakup tega avta. Cene je res med nižjimi, dvigne se hitro, pumpa dela v normalnem ritmu.

DejanO

še filmek, kako dela motor:
Nič ne bo, datoteka ima 13 MB, limit je 10!

Citroenovc

Rja na tem mestu je klasika Xantij2. Razlog ti je pa že Romzi povedal.

Drugje je pa ne sme bit, če ni bila kdaj tresnjena.

Zanimiva barva bunk.
OK

LP
Primož