Xantia 1.8i 16v LPG

Začel/a pubi2cv, Januar 12, 2014, 06:31:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Torej....ker sem padel v skušnjavo in kupil XM-a, mi zdaj odveč hodi moja zvesta plavuša. Podatki iz osebne:

Letnik 2000 (november)
Modelno leto 2001
Oprema SX (4x airbag, radio na CD, komande na volanu in druge reči, ki sodijo zraven...)
Kilometri: 413.000 (realni, prisežem...hehe)

Imam jo 8 let (od 132.00 km dalje)
Vožena vse življenjsko obdobje na relacijo
Od 180.000 km dalje vožena izključno na plin
Ima vgrajen sekvenčni LPG sistem Autogas Italia. Vgrajen v SLO, Homologiran, vpisan v kartonček (vrednost 1500 €). Račun je zraven.
Ob nežni nogi se na relacijo z lahkoto pelješ z manj kot 8 litri LPG-ja na sto km.
Ta velik servis narejen na 360.000
Tazadn ta mali servis na 400.000
Nova sklopka na 350.000 (do takrat je bila še prva...).
Pred kratkim zamenjana oba droga stabilizatorja
Skratka, avto redno vzdrževan in brezhiben in bo ob ustrezni negi z lahkoto naredil še naslednjih 400.000 kilometrov.
Motorju v rednem servisnem intervalu nikoli ni potrebno doliti olja.
Noter je lepa (skoraj kot nova...). V avtu se ni nikoli kadilo.
Obuta je v skoraj čisto nove zimske gume (Continental ContiWinterContact TS850, zmagovalna guma zadnjega testa). Koštale so me cca. 280 ojrotov.

No...nekaj "pomanjkljivosti" je tudi, saj vendar ni nova:

Nekaj bušk in prask iz parkirišča
Klasično odrgnjen sprednji odbijač na vogalih
En ornk ris od obcestne ograje po celem desnem boku (dogaja se tudi najboljšim....:AngelPray:)
Zanič je ključ za daljinsko. Zaklepanje sicer deluje brezhibno, zagotovo je hin le ključ). Je pa seveda zraven tudi novi originalni nadomestni ključ in črtna koda.
Na sprednji šipi je ena pikica od kamenčka. Ampak tam je že zadnjih 6 let in ni bojazni, da bi slučajno kaj počilo.
Sicer ni bila nikoli nič karambolirana ali kakorkoli karoserijsko popravljana. Vsi deli so originalni in prva farba.

Slikam jo čez kak dan. Trenutno je preveč usrana in mi je nerodno dat gor take slike:Hammer3:

Cena: Fiksna, 800 ojrotov
Forumašem ob nakupu podarim še original 15 col alu feltne z letnimi gumami in Thule strešni prtljažnik.

Na voljo bo čez kak teden, ko jo odjavim in na njeno polico registriram XM-a. Do takrat je v redni uporabi in se jo da videt vsak dan na relaciji CE-LJ....

pubi2cv

Aja, avto je SLO, to je ful pomembno :emot77:

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

skrt3

Kaj pa, ce bi mi prodal original alu feltne in precke? :)

Lp

pubi2cv

Ni blema. Feltne 100 ojrotov, nosilci in prečke 70 ojrotov. Oboje skupaj za 150. Na feltnah so letne gume 205/60 15 Fulda carat progresso. Za kako sezono so še dobre. Lahko dostavim do LJ

Lp

skrt3

Naceloma sem za kupcijo, samo feltne, 99posto

Ker sem cist nov na podrocju xantij... Kaksne pa so bile original alu feltne in ali so enake za letnik 98, kot je moja, in letnik 2000, kot tvoja?

skrt3

Original cd avtoradio bi lahko montiral namesto mojega original kasetarja?

pubi2cv

Feltne so od prve serije (X1). Bom slikal danes popoldan, pa si lahko pogledaš. So lepe...gume pa so še tudi BP. Za sezono ali dve zagotovo. Letos jih nisem vozil, ker sem moral znucat zimske gume, ki so bile zrele za menjavo...

pubi2cv

Dobra roba se sama prodaja....pravi kolega, ki pozna avto, da bi jo vzel. Torej....sporočim jutri, če je šla v promet ali bo še na razpolago  :emot66:

pubi2cv

Plavuša z vsemi dodatki je prodana. Ostaja v mojem rajonu in jo bom redno videval...:BigThumbs:

dvorjan

Super. Zdaj pa k dogodivscinam z XM-om. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

pubi2cv

Vsekakor....danes se na XM še poštima ene par malenkosti....pa gre v uporabo.

Skrt3: Ne morem ti odgovorit na ZS...ne vem zakaj...Xantia skupaj z navodili je šla...ampak ni problema, lahko si jih enkrat sposodim, pa skeniramo. Ampak po mojem je to ziher že kje na netu na razpolago....

skrt3

@pubi2cv
hvala za skrb... če bi bila varianta za si sposodit, bi bilo super... medtem bom pa brskal na netu...

veliko užitkov z XMom ti želim :)

pubi2cv

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)