Xantia 1.8i 16v LPG

Začel/a pubi2cv, Januar 12, 2014, 06:31:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Jap....po mojem sa tako hitro ni nobena Xantia prodala že deset let:BigThumbs::Hammer3:

Lovro

Verjetno res... fino, da je tako hitro šla :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Citat od: skrt3;174947Original cd avtoradio bi lahko montiral namesto mojega original kasetarja?

A ne bi tudi ti raje razmišljal kje dobit CD changer za original avtoradio kasetar s komandami na volanu? Najbrž ima priključek zanj. Al pa, da vsaj nekaj zunanjega priključiš nanj.

skrt3

Vsekakor... Tudi to bi bila varianta. V vsakem primeru me mika original oprema

Tiki

@skrt3: Lepo si daj notri en konkreten USB radio, pa pozabi original... Sam sem najprej imel Pioneerja v Xantiji, potem sem pa dal notri original clariona z changerjem... Vrjemi da mi je bilo potem malo žal...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Jogador

Original avtoradio je bil samo kasetar, s priklopom za veksler.
Original gor al dol, to je preživeta tehnologija.

Sem jaz nameraval montirat s komandami vred v mojo original, pa sem se nato odločil za novejši mp3 radio, brez komand na volanu. Predvsem zato, ker imam ogromno muzike, pa se mi nebi dalo menjat konstantno CD-jev v vekslerju (pa še mp3 ne podpira).
Druga stvar, če bi hotel na original komande povezat nov radi pride pa vmesnik nekje 100€, pa še to ne paše na vsak radio.
Saj se dobijo "retro" modeli, če te že izgled moti =)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

pubi2cv

Citat od: Jogador;175162Original avtoradio je bil samo kasetar, s priklopom za veksler.

Ne bo čisto držalo. Zadnje modelno leto so imele original radio s CD (recimo moja....)...

Jogador

Citat od: pubi2cv;175165Ne bo čisto držalo. Zadnje modelno leto so imele original radio s CD (recimo moja....)...

No to prvič slišim, vsak dan nekaj novega :BigThumbs:

Jah v tem primeru bi mogoče razmislil o vekslerju, samo vseeno, mene bi motilo, da ne vrti mp3...
"Watch this..."

skrt3

Ravno danes zjutraj sem pogledal navodila mojega radia...

dejansko imaš dva modela, ki sta bila original:

3045 s changerjem in 3035 samo kasetofon (točne oznake lahko še enkrat preverim, ker sem že pozabil :)

med drugim je 3045 tudi močnejši, max 4x35, 3035 pa 4x25

mah, si bom dal še nekaj časa, ker zaenkrat mi zadošča samo poslušanje postaj. (je pa res, da sem trenutno vse fičnike usmeril v veliki servis in hidravliko... najprej moram imet 100% mehaniko... mogoče čez nekaj mesecev pa se odpravim k Viliju (radiovili) )

Čojko

Ne vem sicer kako ste ostali, vendar je mene že pred časom minilo vrtet neko svojo muziko. Morda res samo občasno. Ko sem jo nehal zbirat še ni bilo MP3 zunaj, tako, da imam še vse po vinilkah, kasetah, CD-jih. Danes je pa je itak že youtbe oz. pameten telefon. V avtu špila Radio Capris.
Za v GS-a sem si zrihtal kasetarja in CD changer, ki ga res občasno rabim bolj kot ne za nostalgijo po včasih poslušani glasbi, vendar ker ga moram ročno vklapljat oz. se ne vklopi sam ko prižgem avto je običajno ugasnjen oz. vsakodnevno uživam v glasbi boxer motorja in poslušanju vsake toliko kakšnega novega črička, ki ga nato iščem od kje prihaja in skušam sanirat,...

So mi pa komande na volanu zakon in če so gor majo da delajo. Originalnost avtoradia proti sodobnom novoletnim jelkam mi tudi ne gre - ga skoraj raje ne poslušam kot, da tisto gledam. Èe ti ni do nekega nabijanja muzike v avtu je za moj okus edina prava rešitev boljši zvočniki oz. nek optimum zvočnikov za original avtoradio.

Ma sem star,...

Zeko124

Zvočniki, ki jih vgrajuje Citroen so, na mojo veliko žalost en velik crap. Tudi jaz bi razmislil o drugem avtoradiu, obvolanske komande se pa tudi da porihtat =).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Jogador

Original zvočniki so bili v moji očitno iz papirja, ker so se mi kar usuli, ko sem jih menjal...

Obvolanske komande so zakon, samo moja jih originalno sploh nima, pa nimam volje tega montirat, če rabim nato še vmesnik, ki sploh ni poceni.

No jaz pa praktično radio poslušam samo za prometna obvestila, drugače vrtim svojo muziko, itak mam pa akustiko nadgrajeno, da je efekt še boljši, slaba stran je ta, da se slab sprejem postaj izredno dobro sliši, hehe=)
"Watch this..."