tresenje c5

Začel/a vogiv, Januar 04, 2014, 05:02:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vogiv

pozdrvljeni imam en problemček in sicer ta da mi trese avta in to tam med 80 do 95 km na uro in to samo pri pospeševanju zamenjal sem že ležaj na polosi ki bi lahko bil vzrok temu ampak napaka še kar ostaja če ima kdo kako idejo bi bil zelo hvaležen

:Hammer3:
Lep pozdrav
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

jumper1

Lahko sta tudi notranja zgloba krivca za tresenje

vogiv

Kaj to se samo zglob menja ali cela polos
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

jumper1

Cela, lahko pa se pozanimaš kako je z obnovo fd avto deli

grega1982

obnove ti ne priporočam ker vsi majstri znajo vse ampak mislim da vač kot 30.000 km ti obnovljeni ne bojo zdržal to je moje skromno mnenje
:AngelPray::AngelPray:vožnja c5 vozila , zabava je fina

wunder_kind

pozdravljeni,

imam enak problem in sicer pri hitrosti med 100 in 130km/h mi trese odzadaj! gume sem scentriral naredil optiko ter dobil tok informacij od mehanikov da vec nevem komu vrjet in kaj naredit, eni pravjo da mam poceno vzmet (na hidravlicnem podvozju :) drugi da je homokineticen tglob na zadnjem kolesu itd:D no ima kdo kako idejo oz se ze srecal z istim problemom??

zlikovski

Kje si pa vido na hidravličnem vzmetenju vzmet!? ta pa je dobra. Ah ti šlosarji.

Xandrej

xpuser

Citat od: wunder_kind;178503pozdravljeni,

imam enak problem in sicer pri hitrosti med 100 in 130km/h mi trese odzadaj! gume sem scentriral naredil optiko ter dobil tok informacij od mehanikov da vec nevem komu vrjet in kaj naredit, eni pravjo da mam poceno vzmet (na hidravlicnem podvozju :) drugi da je homokineticen tglob na zadnjem kolesu itd:D no ima kdo kako idejo oz se ze srecal z istim problemom??

Stavim na gume, pelji k vulkanizerju na dolenjko iza petrola pa povej problem.

miklavz

Homokinetičen zglob na zadnjem kolesu? No, česa takega pa še nisem slišal... So pa res inovativni

Jogador

Jaz bi isto rekel, da so gume problem. Tudi če so na  nulo scentrirane, lahko tresejo zaradi "skakanja" profila gor/dol med vrtenjem...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Romzi

Ja, dobro je it do pametnega vulkanizerja ki vsaj od daleč pogleda kaj natakne na centrirko in malo omeni če kaj preveč opleta. Pa magari če dela pod kozolcem.

vogiv

kaj kdo ve če bi po kaki noriji lahko pasala polos od xantije  2.0 hdi na  c5 2.0 hdi:Hammer3:

Štromar Miki

Da ne odpiram nove teme bom sporočil še moj problem. Nekaj časa mi se trese volan ampak samo ko se peljem po makadamu ali kakšni slabi cesti mi se volan močno zatrese. Zamenjal sem oba zgloba volanske letve in ker mi je kaplalo olje iz počenih manšet sem še te zamenjal.
Dolil hid. olje ampak problem ni rešen. To traja že nekaj let ampak se stanje stopnjuje.
Sedaj bo potrebno nekaj zamenjat vendar mi mehanik pravi da bo treba zamenjat volansko letvo ker hid. olje ne sme kaplat čeprav so manšete počene. Ampak meni ne deluje da bi bil to vzrok napake. Lepo prosim, če je imel kdo podoben ali enak problem za kakšno rešitev.

Štromar Miki

Zamenjal sem volansko letev, ampak še vedno mi zatrese volan ko zapeljem na slabši del ceste. Mal je boljš ko sem zamenjal letev ampak še vedno ni to kot bi moralo bit.
Je napaka mogoče na hid. oz na prvih blažilcih. Je imel kdo tak primer.