tresenje c5

Začel/a vogiv, Januar 04, 2014, 05:02:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

borutf

nisem mehanik ampak naslednje:- letos sem kupu original feltne za c5 in dal gor gume ki sem jih imel na prejšnih feltnah. In grem na šiht. Ko sem peljal po AC nad 100km/h mi je ob pospeševanju treslo ,ob konstantni hitrosti nič, pri bremzanju pa ...nevem več haha. V glavnem zelo zanimiv pojav. Gume sem vedel da so ok..... in da bi samo ob pospeševanju treslo???? Sumim slabo zategnjene feltne--- ampak je bilo ok. Ok grem nazaj do gumokleparja pa povem kako pa kaj. Reče da imam res 120g uteži na eni feltni ampak niso nič zvite. Rečem daj nazaj one feltne pa ko jaba te original. In ko mu spet plačujem storitve mi reče: TAKOLE MED NAMA, MORAL BI DAT DRUGE VIJAKE ZA TE FELTNE IN MI JIH NA POLICI POKAŽE!!!!!!!

andraž

Si mu dal levi ali desni direkt?

NorthJ

Pozdravljeni,

Imam problem s tresenjem volana na avtocesti od cca. 120km/h naprej. Avto je C5 2.2 l2003. Pogledali smo že vse:
- zamenjal letne gume z zimskimi, ter druge zimske gume od drugega avta s katerimi tisti avto nič ne trese => na mojem avtu nobene razlike.
- na podvozju ni nobene zračnosti (končniki, silent bloki, bunke,...)
- če pri hitrosti večji od 120km/h rahlo potegnem ročno, ali pritisnem na nožno zavoro, se tresenje poveča.
- sprednji diski so novi (cca. 1 mesec), pred tem pa sem imel diske stare 1 leto, vendar po menjavi z novimi ni bilo popolnoma nobene razlike.
- pogovarjal sem se s strokovnjaki za obnovo polosovin, ki mi pravijo, da v kolikor trese avto pri pospeševanju, v prostem teku pa se vibracije umirijo, je dotrajan notranji zglob polosovine. Pri meni so vibracije neodvisne od pospeševanja, prostega teka,... skratka vedno pri višji brzini.
- kolesni ležaji so zategnjeni točno 325Nm

Kaj bi lahko še preveril?

andraž

Ležaji, prazne hidrokrogle?

NorthJ

Hvala za odgovor.
Ali lahko ležaj trese, brez da bi bil glasen?
Èe bi bile prazne sfere, bi bil avto popolnoma trd, ne?

LP

sulicar

Meni je isto delalo kot tebi na, c5 mkIII,hidravličar....pojelo mi je desni notranji rob gume do žice in jo že na nekaterih mestih odprlo....menjal pušo med vilico in roko,ter pušo na vilici,ki je privijačena na most...na obeh straneh....in seveda kupil poceni nove zimske gume atlas....in naredil optiko...avto ne trese več in nič ne poka po luknjah....

NorthJ

Hmmm gum mi nič ne pobira, zračnosti pa nimam nikjer :breaking_pc:

jumper1

Ali je bil menjan kateri od sprednjih ležajev?

NorthJ

Zaenkrat sta oba original.

LP

xpuser

Citat od: sulicar;235980Meni je isto delalo kot tebi na, c5 mkIII,hidravličar....pojelo mi je desni notranji rob gume do žice in jo že na nekaterih mestih odprlo....menjal pušo med vilico in roko,ter pušo na vilici,ki je privijačena na most...na obeh straneh....in seveda kupil poceni nove zimske gume atlas....in naredil optiko...avto ne trese več in nič ne poka po luknjah....

Zdaj je samo kaj si vgradil.