Nekaj se dogaja

Začel/a superca13, December 20, 2013, 07:06:14 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Kaj pa je tisto blago? Del strehe?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

superca13

Stara in nova stropna obloga. Štangice sem speskal, lakiral in uporabil, ostalo pa v keson. Ko sem takrat demontiral stari strop....sem našel noter mišje gnezdo.:BigThumbs::argue1:

gule

Ti se ne šališ glede tega avta. To bo vse tip-top. Streha mi je všeč, luč je tudi nova?

superca13

Steklo je novo oz plastika, spodnje ihišje pa dobro rabljeno. 3x7w žarnice so noter...in če dosti sveti, toplota deformira steklo oz. plastiko. Bo treba razmislit o kakih led žarnicah v neki normalni svetlobi.

gule

Daj 3w, ali 5w notri, ih dobiš. Led ni za ta avto.

superca13

5w sem montiral. Navadne žarnice. Bolje bo kot 7w.

zlikovski

Led žarnice se tudi segrevajo.

superca13

Manjkajoči oz. nadomestila za nerešljive kose letijo na kup. Peskam, grundiram, lakiram, sušim...in sestavljam.

A.T.K

lepo delo, ni kaj...ko misliš, samo to še, pol pa bo skočo skupaj..ja ja :)    ..naj te drži zagon do konca...

dvorjan

Vrhunsko! Kar tako naprej.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

superca13

Ja, ko mislim da je konec, se še začelo ni. In eni deli so zgledali še dobri, nato pa so začeli razpadat, ko se je zadeva segrela na delovno temperaturo.

sušenje lakiranih delov malo po domače, kjer je pač prostor.
Gor je 2k primer, 2K epoksi predlak, 2k epoksi pookrivna polsijaj (tako kot mora bit).
Spoji dveh plehov zatesnjeni s karoserijsko maso. Vse prej speskano.

Armaturka je noter, začnem števce pripravljat in sestavljat celotni sprednji del.

Lp

andraž

Armatura je samo temeljito očiščena ali si jo polepšal s kakšno barvo. Avto sem namreč videl kmalu po tem, ko je prišel v Slovenijo in je imel zelo slabo armaturo.

superca13

Original armatura ne samo da je bila slaba ampak 2 X počena po širini. Lahko bi jo dali v leder ampak potem bi bili gor šivi...nočem imet.

Ta je od donatorja, original, lepa, prišla iz Marseilla.

superca13

Božiček spet nekega vraga prinesel, tokrat komplet NOS robo. Ne morem verjet, kje so še to našli.
Aja, prvi Slovenec v SM club de France: superca13:funny34d: