Nekaj se dogaja

Začel/a superca13, December 20, 2013, 07:06:14 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

superca13

Citat od: alesz;212599Te obnove aluminijastih so predmet gostilniških debat,je pa res da je bila ponudba univerzalnih včasih kar konkretna.Danes te ponudbe ni,oziroma se je preselila bolj proti vzhodu ali celo v Rusijo,pač tam se to še očitno dela. Po moje stari priključki še kje ležijo,cev je še dobavljiva,če dobiš nek univerzalen kondenzator približno enakih mer bi to moralo biti izvedljivo,saj si vse druge stvari zrihtal iz "nule".....

Hvala za linke, bom prelistal.
Je res problem kondenzator obnavljat. Tole bom res naredil v skrajni sili: univerzalen, stare in nove priključke združit v novo cev, nosilce naredit da ga spašem gor in srečno. Isto za sušilec.

Zdaj sem naletel na vidne ali pomembne dele, ki jih res ni nikjer in moram stare obnovit pa če mi je prav ali ne.
Primer plovca in merilnika goriva iz rezervoraja: novega ni pa da se na glavo vržem. Sem starega razstavil v nulo, speskal zgornji del ki je grozno zacvetel, odstranil zanetano kablovje, polakiral z 2k specialnim epoksijem za rezervoarje + primeren primer,
vse nazaj zanetal in zatesnil, rabil še nov spačkov merilec, da sem mu drsnik maznil ven ki je hvalabohu isti, in finito. 3 tedne dela, 80 ojro za spačkov merilec in specialne farbe in je zadeva rešena.:Hammer3:

In sem se lotil letvic, in že spet si glavo razbijam.

Vsaj diravi bo zgleda šel lepo obnovit...zaenkrat nimam težev, razen nekak še moram manšeto prek slipnit čez 5cm vijak, ki gleda pravokotno ven iz letve.
Moram klančino naredit, manšeto dobro ogret, vse namazat in hop preko brez da jo vtrgam:gimme_money:

In pol mi vsi težijo, kdaj bom fertik haha
:BigThumbs:

garac

kdaj boš fertik?
kako to, da je bil spačkov merilec tako drag? Kje si nabavljal?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Ja, to je pa že meni razlagal, da AL satij ni več pri nas v EU za dobit proizvajalca ... vse samo še bolj kot ne (končni) produkti iz PRC ....
OK

LP
Primož

superca13

Citat od: garac;212615kdaj boš fertik?
kako to, da je bil spačkov merilec tako drag? Kje si nabavljal?

Ne zezaj.
Stvar je taka, da se bo zadeva v kratkem še bolj upočasnila in me hvalabogu potegnila ven iz garaže ker...pride mali/mala superca na svet:AngelPray:

Merilec je bil ca. 30 +ptt + dihtunga 2,5, prišel  iz njemačke.
Farba je bila dobrih 40.

Tak da zdaj še malo znorim v garaži za 2-3 mesce potem pa ...kak bo čas.
Vsaj do voznega stanja moram prit do marca-aprila.

superca13

Našel sem kondenzator, hvala alesz! Pa še v SLO ga pošlje za 16 ojro.
Vse je identično, razen en priključek ni dol obrnjen ampak gleda pravokotno ven...navoji štimajo, mere iste..mala malca.

Pismo... nej slabo! Več glav več ve.:BigThumbs:

Čojko

V porodnišnico moraš it s SM-om.

Napiši še kaj vse rabiš,... pol pa en delovni vikend pri tebi,...:funny34d:

superca13

Žena se ne bi strinjala. Kaj če se na poti tja pokvari?
To je " taljan inside", verjetnost okvare je blazno velika.
zezam

sušo

He he ima pa zato prtljažnik "american style" in lahko vanj stlačiš enga spaka. Za vsak slučaj..
zezam tud jst

Citroenovc

Citat od: superca13;212620Ne zezaj.
Stvar je taka, da se bo zadeva v kratkem še bolj upočasnila in me hvalabogu potegnila ven iz garaže ker...pride mali/mala superca na svet:AngelPray:

Bravo! Èestitke!!!!! Iskreno in od srca!
OK

LP
Primož

Lovro

Ja res, čestitke! Pa da bo zdrav(a) in srečen(a) :emot112:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

superca13

Hvala:-)
Ekola, kondenzator je naročen, spašem in zmontiram takoj ko pride. Za sušilsc tudi imam idejo, katerega vzet.
Èez vikend pa planiram dokončno sestavo Diravija.

superca13

V delu, prej-potem, drek na palci, končano,vmes, novo, obnovljeno...vsega po malem;)

MSrougeZX

Pizda bo hud....volan boš pustil original ali boš ga dal preoblečt?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

superca13

Lep je, ostane original. Edino kar mu še moram zalepit gor je zlat citroenov znak spodaj.
imam na zalogi.