C8 - prevrteni kilometri

Začel/a StefZ, November 28, 2013, 08:28:02 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

StefZ

Zdravo!

Na Renault forumu (http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?f=38&t=42559&start=30 --> od tretje strani naprej) je zanimiva tema o tem, kako je nekdo prodal C8 s 300k kilometri, dealer pa ga nato naprej prodaja kot 1. lastnik s 197k kilometri.

Uglavnem so tipa klical, baje ga bodo šli celo obiskat ... Zanimivo.

Še link z a.neta od dealerja: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7893877&show=1&avto=Citroen%20C8%202.2%20HDi%2016V%20Exclusive-NAVI-%20X...

Èe je pa kdo tole mogoče že kupil pa info, da kilometri niso realni.:argue1:
Kar na tako ali tako ni nič novega na našem trgu :Hammer3:

Romzi

Še lepše je da se dealer na avtonetu predstavlja kot privat prodajalec.

andraž

Pa saj to ni nekaj novega... Tega so slučajno dobili "s prsti v marmeladi", sicer pa se proda na destine avtomobilov s prevrtenimi kilometri. Smo le v pošteni državi doma.

garac

poklicat Bratushko, da pošlje carino pa te, da napišejo kazni
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Ma daj pri vseh so pri nas v 90% kaj jih je na A-netu vse predrkano... (oprostite izrazu)... Pa avti v katastrofalnem stanju.

Lovro

Zato jaz nikoli ne maram kupiti rabljenega avta od preprodajalcev.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

A misliš, da lastniki pa ne vrtijo kilomertov nazaj? Verjetno malo manj, ampak vseeno jih.

sušo

Valda da jih.
Kupujem C8 že več let... in sem jih šel že kr nekaj gledat.
Sploh ni važno a je SLO poreklo al I al D al B al kera kol črka abecede. Vse vrtijo.
Lastnik fizična oseba. Nobene firme al pa kej. In je bil prevrten za tretjino.
Sej kazal ni sam f**k off za tak avto.
Pol je bil primer neprevrteni kilometri. SLO poreklo. Avto pa uničen od znortaj.
Nism picajzlast k xandrej al pa čojko kar se notranjosti tiče sam kar je višek je pa višek...
Pri B in C stebričku je puščalo k so lojtre vozil. Noro
Ne dobiš C8 k bi bil kej vreden in da nima 200kkm+ pa da si tata mata.
Maš pa po une k bi pa mel suho zlato za skor deset let star avto.
Ja, sej vem da če čš met morš plačat sam je že v redu.
Evasiona smo "normalno" plačal pa je bil čist ok. Skor deset let smo ga sam mi vozil.

Čojko

Èe jo nakup od prvega lastnika, s katerim se srečaš, pogovarjaš ipd. lahko kmalu ugotoviš njegovo poštenost,... Ko kupujem avto skoraj sem bolj pozoren na lastnika kot na avto.

Xandrej

Problem pa je potem pri dotičnih avtih pri katerih je osnova verodostojna. Pa da je lastnik za njega skrbel pa ga rihtal pa sicer tak avto itak takoj vidiš pa ko se s takim lastnikom pogovarjat tudi vidiš da ni tele...

Pa to kupiš pa vedno sem rekel jebiga pa je crknilo ko pa da vsak dan čakaš kaj bo crknilo ker ne veš ali ima avto 300 000 kilometrov ali pa 500 000 madona... Kakorkoli bomo se morali navadit, da to magično 100 000 katero vsi pričakujemo premaknemo na 200 000 saj ljudje se dandanes večina res prevažajo razdalije... ne vem sicer pa vsak po svoje.

Čojko

Pa tudi nek avto višjega razreda star 8 let, redno servisiran, recimo uvožen iz Italije s 400.00 km zna bit dober nakup. Se je dnevno vozil po 200 km po AC s 130 km/h v 6 prestavi. Večinoam en poslovni tip v lepi obleki. Cena takega s toliko km je nizka, ohranjenost pa je izjemno visoka. Take masovno iščejo tudi preprodajalci, ki nato kilometre priredijo splošni ohranjenosti, ali jo celo prilagodijo z boljšimi sedeži, gumicami na pedalkah ipd.

Romzi

Mene je marsikdo pošrek gledal (kao ti si nor) ko sem nabavil Xsaro 2.0 HDI z 240.000 kilometri in z znano servisno zgodovino. Ni najlepša na pogled, sicer pa dela (tok tok). Najbolj smešno je, da sem že lani šel pogledat cca. 5 različnih avtov z magičnimi 140.000 kilometri, pa ena bolj zjahana kot druga.

MaGo5

Prevrteni so skoraj vsi...a je kaj čudnega, da večina kupcev se avtu izogne takoj ko vidi, da ima na števcu 300 tisoč km. +. Teleta.
Poznam dva primera eden s 370 tisoč km. s servisno poštemplano od začetka in računi in pa enega Pasata z 470 tisoč km., vzdrževanega, ki bi mu lastnik z lahkoto zbil na magičnih 200 k pa ne bi nobeden tega opazil.
Obeh se izogibajo na polno. Pa sta ceni obeh glede ostalih ugodne....

Zdaj samo še čakam kateri od teh dveh bo šel prej pref*****t števec nazaj :argue1:

MaGo5

Citat od: Romzi;171681Mene je marsikdo pošrek gledal (kao ti si nor) ko sem nabavil Xsaro 2.0 HDI z 240.000 kilometri in z znano servisno zgodovino. Ni najlepša na pogled, sicer pa dela (tok tok). Najbolj smešno je, da sem že lani šel pogledat cca. 5 različnih avtov z magičnimi 140.000 kilometri, pa ena bolj zjahana kot druga.

Hehe, tudi mene je fotr debel gledal, ko sem kupil C5 s 304 tisoč kilometri :)

Čojko

Citat od: MaGo5;171691Prevrteni so skoraj vsi...a je kaj čudnega, da večina kupcev se avtu izogne takoj ko vidi, da ima na števcu 300 tisoč km. +. Teleta.
Poznam dva primera eden s 370 tisoč km. s servisno poštemplano od začetka in računi in pa enega Pasata z 470 tisoč km., vzdrževanega, ki bi mu lastnik z lahkoto zbil na magičnih 200 k pa ne bi nobeden tega opazil.
Obeh se izogibajo na polno. Pa sta ceni obeh glede ostalih ugodne....

Zdaj samo še čakam kateri od teh dveh bo šel prej pref*****t števec nazaj :argue1:

In zdaj se tu lahko pošteno vprašaš kdo je kriv za vrtenje kilometrov. Prodajalci al kupci?:Hammer3: