Cimos GS Pallas

Začel/a Čojko, November 03, 2013, 01:00:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Dobil sem celo neko info, da naj bi se Michelin XZX kakšni zadnji dve leti in za naprej proizvajali le še v Srbiji. Te moje so še stara zaloga.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

krka964

In koliko stare so te gume? Izgled je kot da gre za nove. DOT malo starejši??

Čojko

Saj so nove gume. Le malo bolj uležane so od običajnih. DOT 4909
Bolj obširno piše v oni drugi temi o gumah za GS.

Zeko124

Super opravljeno!

Morda še predlog: če si nanesel nano zaščito na gume... le - to nanesi tudi na sama platišča in okrasne pokrove (nano coat protection). Prav tako je fajn to narest tudi na na novo barvane oz. na polirane avte.

"Flaška" nano coata za cel avto znese okrog 70€, lahko delaš sam ali pa kak profesionalec ki se ukvarja z avtokozmetiko. Zadeva naj bi sicer ob rednem pranju in garažiranju avta držala okrog 5 let. Voda lepše odteka z avta, sama barva oz. lak pa je zaščiten pred zračno rjo in ostalo umazanijo, ki se tako ne more vžret vanj in jo je tudi lažje očistit. Dela pa to en tip v LJ profesionalno, če bi te morda zanimalo dam kontakt :).

Malo v razmislek, ko vidim da greš precej v detajle, pa se mi zdi smiselno še v to investirat :BigThumbs:. Keep the good work on, pa poročaj kako se obnesejo Michelinke... Imam tudi sam doma ene zelo dobre starejšega dota (starejše od tvojih) pa me zanima, a je to še za dat na avto ali od prve kupim druge. Pri novih so Michelinke žal konkretno izven mojega finančnega dosega ta hip.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

MSrougeZX

Ne rabis strokovnjaka za nanos zascite...niti masine...te stvari se nanasajo z aplikatorji rocno.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Zeko124

Citat od: MSrougeZX;182910Ne rabis strokovnjaka za nanos zascite...niti masine...te stvari se nanasajo z aplikatorji rocno.

Res je :). Ampak kot sem omenil, je smiselno to zaščito nanest edino po barvanju oz. poliranju. Pa verjetno profesionalec dosti lepše spolira, kot če se tega lotiš sam doma, ni pa nujno :). Pa seveda kasneje nanese tudi zaščito.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Nove gume trenutno vozim na superci in nimam pripomb. Držijo super v vseh pogojih.

Se pa sproti malo "igračkam" ko mi ostane kaj časa,...

Sedeži z novimi gumicami dani v nadaljne delo tapetniku (pena in oblačenje). Ravno tako ima tapetnik panele na vratih, da znova dobi skozi vzorec (se je blago odlepilo od podloge)

Urejena vrata. Podmazana in nastavljena vodila za stekla. Pravilno zalepljena gumjasta zaščita na dnu vrat (je še stara, pa bo še za en čas), na desni strani popravljene lepotne letvice in vrata od udarca (kolikor se je dalo). Letvice so po novem zašraufane in od zgoraj zalepljene s tankim tesinim dvostranskim trakom (spodaj niso, da lahko odteka voda)

Obnovljena zaščita podvozja z Dinitrol gumo 447. Je bila prejšnja še vedno ok, vendar je bila druge sorte v katero se je nabiral cestni prah. Sedaj bo lepši - črn tam "pod krilom"

Zadnja šipa ima novo krom okrasno letvico. Na stari praktično ni bilo več kroma.

Prtljažna vrata imajo nove amortizerje.

Na novo pobarvani pokrovi ventilov in držalo za posodico vode za pranje šip. Uporabil sem spraj za avspuhe, ker sem hotel čim boljši približek originalu, vendar je zelo pepelnate barve. Saj se bo kmalu umazal,.... Držalo bo, saj je barva temperaturno obstojna.

Trenutno delam najhujše delo. Na novo položit samolepljivo zvočno izolacijo na požarno steno.

Še nekaj :take_picture:

antasi

priden.
Lepo delo:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlikovski

Lovro

Citat od: antasi;185604priden.
Lepo delo:BigThumbs:

Res je :emot112:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

superca13

Èojko, kaj imaš to zaeno zvočno izolacijo? Kje dobil, kolko dinarjev stane?

Čojko

Penjena guma samolepljiva na eni strani.
Rola meter široka, debeline 1,2 in 3 cm. Plama Podgrad, cena odvisna od debeline. Tam nekje okoli 10 eur na meter.

superca13

Hvala. Bom rabil nekaj podobnega. Zgleda dobro.
LP
S