Vinjete 2014 - 220 EUR za enoprostorce???

Začel/a stefic77, September 17, 2013, 02:07:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

stefic77

Danes berem to nebulozo, ki jo je sprejela vlada za dvig cen vinjet oz. uvedbo nove kategorije...

S 1. decembrom letos, ko bodo na prodaj vinjete za leto 2014, se uvaja nova vrsta vinjet, in sicer letna, mesečna in tedenska vinjeta za vozila z dvema ali več osmi in višino vozila nad prvo osjo 1,3 metra ali več, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg. Povečini so to kombinirana vozila (tako imenovani kombiji), ki predstavljajo tranzitni promet na smeri vzhod-zahod, lahka tovorna vozila in minibusi, ki so sicer doslej sodila med vinjetna vozila. Cena letne vinjete bo 220 evrov, mesečne 80 in tedenske 40 evrov.

Ali to pomeni, da bo GP spadal v to novo kategorijo? Višina 1,3 nad osjo???

Lp, Št

zlikovski

Kaj pa bmw x3,x5,.... se smatrajo pod to novo ceno?

alesz

Saj že xsara picasso meri 1,1m,to bodo pa verjetno naslednjič upoštevali....?

Mailman

Pravkar izmeril........ 220€ bomo dal. :Hammer3: Fajn, samo še davek na zrak nam manjka........-

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Zdaj bodo pa Darsovci morali kupit večjo količino metrov... Priložnost za nakup in uvoz večje količine metrov iz Kitajske... Kdo je za biznis ? :Hammer3:

zakl

Kaj se grand in "ta mali" toliko razlikujeta ? sam sem meril pri meni (imam "ta malega") in je višina nad prvo osjo nekje vmes med 110-120, torej pod 130.

ModelJT

Citat od: zakl;167000Kaj se grand in "ta mali" toliko razlikujeta ? sam sem meril pri meni (imam "ta malega") in je višina nad prvo osjo nekje vmes med 110-120, torej pod 130.

C4 picasso in grand picasso sta spredaj identična.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zakl

No tudi meni se je to zdelo in nikakor ne dosega višine 1,3m od tal gor. Torej ostane 110€.

Xandrej

Jaz bi rad spoznal tega človeka ali pa po moje enega ajnštajna oz cvajštajna ki se je zjutraj zbudil pa je rekel da bo vinjeta 220€ za one avt eki ima višino 130 cm!!!

Pa kak pri qurcu prideš do takega razmišljanja??? Pa po kakšni osnovi po kaknih oklepajih zaklepajih ali še čemu.

Res bi ga rad vprašal tega kake osnove so to???

Odgovor darsa katera vozila so to pa je: izmerite si sami!!!!

No ni DARS ampak MARS!!! Darsovci-Marsovci!!

:argue1::breaking_pc::Hammer3:

zlikovski

Xandrej ja so pravi marsovci!
Še ena varianta: DARS---> Daš Aro Republiki Sloveniji

xpuser

To je še od takrat ko so pobirali cestnine v hišicah, 1.3m je bilo 50% dražje.
Drugače pa se spomnite na te in druge druge nebluze te vlade na naslednjih volitvah.

Vsak drek nam zapakirajo v celofan, na koncu bodo samo kobmiji plačali 220€ in raja si bo odahnila da bo plačala samo 110€ .:gimme_money:

janez

Pusti zaj vlado... ena al druga al tretja ... vse so zaen ****

OK... vse skup je brezveze.

Za Dijano DAK plačam registracijo kot za tovorno vozilo - ker je nizek bo vinjeta 110€
Za MBja plačam registracijo kot osebni avto , ker je pač oosebni avto s petimi sedeži... ker je visok plačam 220 €

I z enim i z drugim je nesmiselno na AC. en ne gre, drugi pa gre sam nima pospeška kot...

kot...

Nek sodoben enoprostorc, ki je višji, težji in hitrejši pa še več sedežev ima... ampak ima spredaj nos potegnjen, pa kolesa čist v nosu in potem meriš po "Marsovsko" in prideš do... 110€ vinjete.

Pol pa oni ogromni ameriški, japonski, korejski pikupi ... Pa sej jih en sam nos pa hauba, zadaj pa kripa za par ton tovora... Jp... Po "Marsovsko Slovenceljski " logiki ... 110€ vinjeta

Da ne govorim vsi "SUVi" ... spet nos , hauba pa zadaj ogromn avto...

In zdaj se zgovarjajo na one romune pa tranzit od vzhoda proti zahodu pa nazaj... Oni bojo itak našli druge finte, mi smo ga pa najebali... Mislim, kdor se vozi po AC.

Pa mislim... vse skup je smešno...

Xandrej

Jooo nea mi o romunih sploh... Ker tukaj pa živčni zlom dobim. Kje je policija kje so tehnični koji pimpek mi pri vsakemu drugemu xenon kit sveti v glavo tja in nazaj kaj tile vozijo v eno sem pa tja kako so naloženi tehnična izpravnost pa to bi eh...

Brezveze itak nebo nič drugače nikoli in nikdar sploh pa ne pri zahojenemu folku ki pa res več z ama ništa z ničemer več ni zadovoljen in to vidiš ko bereš kaki portal 24 uri pa ljudje so fertik no ti rečem! Ne paše jim nič! Še na nagi babi je vse narobe po novem ko da vsi doma manekenke fukajo idioti butasti!