Rabljen bencinar C8

Začel/a jankopod, September 10, 2013, 11:28:51 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jankopod

Pozdravljeni,

kupujem enega od rabljenih enoprostorcev (Espace, C8 in njegovi kloni, ...), pa me zanima nekaj informacij glede C8 ali pa njegovih bratih Peguot 807, Lancia Phedra, Fiat Ulysse. Ker prevozimo malo, se zanimam za nakup bencinarja. Dodaten razlog je tudi, da bi ga dal predelat na plin.

Ampak v Sloveniji rabljenega bencinarja C8 sploh ni nikjer na spregled. Na mobile.de sem jih našel kar nekaj, tako da očitno obstajajo, ampak v slo pa ne duha ne sluha o njih.

Ima morda kdo tukaj kakšnega bencinarja? Je kdo na kakšnih slo oglasih zapazil kakšnega? Je morda kdo zapazil celo kakšnega predelanega na plin.

Alternativa je nakup iz nemčije, recimo preko Avtoplana ali koga drugega, pa v to nisem preveč prepričan. Davek in marža sta kar visoka, tako da je najbrž smiseln samo nakup od nemške avtohiše, kjer vsaj davek povrnejo in ga potem plačaš tukaj.

andraž

Uvažati se ne splača, saj verjetno nima najbolj modernega motorja in s tem super dajatve. Ne vem če so sploh prodajali v Slo bencinarje. Zakaj pa ne diesel?

jankopod

Citat od: andraž;166426Uvažati se ne splača, saj verjetno nima najbolj modernega motorja in s tem super dajatve. Ne vem če so sploh prodajali v Slo bencinarje. Zakaj pa ne diesel?

Običajno so vsi motorji EURO4, izpust pa nad 225g/km, zato so dajatve res precej visoke.

Jaz imam do službe 5km (kako bo čez 2-3 leta res ne vem), če se le da gremo s kolesom, poleti je avto med tednom v glavnem parkiran. Doker so otroci majhni, pa tudi ne delamo kakšnih posebnih izletov in tako bo še nekaj let. Skratka delamo na leto malo kilometrov, po hitrem izračuno tako malo, da sem se gotovo zmotil v računanju, zagotovo manj kot 20.000 km na leto.

Po oglasih izgleda kot da so večje enoprostorce bencinarje prodajali samo Espace.

tomaz555

Na kratke vožnje se tudi plin ne obnese najboljše, saj avto (posebej pozimi) rabi nekaj časa, da preklopi na plin. Poraba bencina, pa v takih primerih ni zanemarljiva. Tudi sama predelava odnese kakega jurja, pri prodaji pa se to težko unovči. Èe ni bencinarja na trgu, kupi dizla. Sam sem to storil. Kratke vožnje tudi niso smrt za dizla, kot bi nekateri radi prikazali, je pa res, da na kratkih relacijah tudi dizel pokuri mnogo več.

Čojko

Za kratke relacije se najbolj splača bicikl,...

1. Avto pri hiši obvezno dizel ne glede na to koliko z njim prevoziš.
2. Avto pri hiši, s katerim delaš zgolj mesto pa lahko oz. je celo priporočljivo mali bencinar.

jankopod

Citat od: tomaz555;166435Na kratke vožnje se tudi plin ne obnese najboljše, saj avto (posebej pozimi) rabi nekaj časa, da preklopi na plin. Poraba bencina, pa v takih primerih ni zanemarljiva. Tudi sama predelava odnese kakega jurja, pri prodaji pa se to težko unovči. Èe ni bencinarja na trgu, kupi dizla. Sam sem to storil. Kratke vožnje tudi niso smrt za dizla, kot bi nekateri radi prikazali, je pa res, da na kratkih relacijah tudi dizel pokuri mnogo več.

Tole s plinom moram res bolje premislit in se pozanimat. Do službe imam 5 km in je res vprašanje koliko se motor segreje. Sem mislil, da rabiš bencin samo za zagnat avto in še kakšne pol minute, da preklopi.

Proti rabljenem dizlu imam kar malce odpora, nikoli ne veš kaj je že šlo narobe in kaj bo še šlo, bencinarji so bolj neproblematični.

Citat od: Èojko;166438Za kratke relacije se najbolj splača bicikl,...

1. Avto pri hiši obvezno dizel ne glede na to koliko z njim prevoziš.
2. Avto pri hiši, s katerim delaš zgolj mesto pa lahko oz. je celo priporočljivo mali bencinar.

Ni hiše, ni dvorišča ...
Smo v stanovanju in imamo lahko samo eno dovolilnico za parkirat, kar pomeni samo en avto. Sva imela na začetku z ženo dva avta. Se kar pozna strošek parkirnin in kazni za neplačane parkirnine, ko je bila žena prvič na porodniški je en avto takoj šel od hiše (se pravi od stanovanja) in je tako tudi ostalo. Bicikelj pa je absolutno najboljši, sploh če imaš ta luksuz, da se lahko z njim pelješ v službo.

xpuser

Plin se ti za takšne razdalje ne splača, edina citroen opcija je xsara picasso, če vas je pa več potem pa že jumpja http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7614083&show=1

Čojko

Kolko veliko družino pa imaš, da rabiš tak avto?

jankopod

Trenutno nas je 5, kupujem pa avto za vsaj 5 let, tako da mora biti prostora za vsaj 4 otroke. Xsara se mi zdi premajhna, bolj mi je všeč grand picasso C4. Tudi še pade v budget, ki je tam nekje do 7000 €, čeprav raje manj. Pri C8, kolikor vem, v zadnjo vrsto pašejo isti sedeži kot v drugo. Pri manjših avtih pa so sedeži v tretji vrsti manjši.

O kombiju sem razmišljal, se mi kot edini avto vseeno zdi prevelik, bi ga pa vsekor imel kot drugi avto. Za kampiranja in potovanja po Evropi mora biti Jumpy super, ampak do takrat, ko bomo to počeli, je še nekaj let.

Velikost C8 razreda se mi zdi kar pravšnja, avto ima v notranjosti precej prostora in omogoča dovolj "komotnosti", da se ti ni treba "basati" v avto, ko daješ otroke notri. V bistvu bi rabil tudi tukaj nekaj vaših izkušenj, ker sam imam izkušnje samo z našim trenutnim avtom, ki je Opel Astra karavan.

Èe se mi predelava na plin povrne v 2 in pol letih, imam potem naslednje 2 leti pol še vedno cenejšo vožnjo. Po tej, priznamv da poenostavljeni računici, bi rekel, da se plin kljub vsemu splača. Trošarin za plin najbrž le ne bodo drastično povečali v naslednjih petih letih.

Čojko

Najboljša varianta je trojček Vivaro, Trafic, Primastar in sicer 8 sedežni, ta kratek. Za karkoli drugega ti bo žal, oz. je pre malo.
Lastne iskušnje s 6 člansko družino in Vivarotom.

ggrega

Citat od: Èojko;166523Najboljša varianta je trojček Vivaro, Trafic, Primastar in sicer 8 sedežni, ta kratek. Za karkoli drugega ti bo žal, oz. je pre malo.
Lastne iskušnje s 6 člansko družino in Vivarotom.

za 6. člansk familijo je tole se mi zdi da še najboljša izbira

če ti je še prevelik imaš pa še možnost jumpija ,takratek je za 6. oseb

ali pa recimo multipla je tudi za 6 oseb

vendar pazi za daljše vožnje teli za 6. oseb niso ravno udobni za sopotnika

Čojko

Èe koga zanima lahko tudi podrobneje zapišem analizo,... in zakaj 8 in ne 9 sedežni kombi, ki ima le 481 cm v dolžino,...

antasi

verjetno ima 8 sedežni boljše zice spredaj
kot tista klop spredaj ane?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

krnekaj

če imaš veliko družino (3 ali več otrok) si upravičen do vračila dmv, tako da se za to ne "sekiraj" - v primeru da greš uvažat

garac

a niso potem v igri neki pogoji na kubaturo, al je to samo pri invalidih?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/