Rabljen bencinar C8

Začel/a jankopod, September 10, 2013, 11:28:51 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Ne, 3 ali več otrok in si oproščen dmv ja pri uvozu, samo moraš imeti avto 5 let.

Rajši povejte kam potem paše 8 sedežnik,je še pod osebna vozila, so nam rdeči naštimali nove cene vinjet.

jumper1

v prometni piše osebno vozilo in jaz ne bom kupil vinjete za kombi že tako plačam  
250 eurov cestnega sklada, ker pri osebnih vozilih se le ta plača po kubikaži motorja

xpuser

vozila z višino vozila nad prvo osjo do 1,30 m, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg, s priklopnim vozilom ali brez njega

http://www.dars.si/Vsebina/Doc.aspx?admin=1&id=842

jankopod

Citat od: Èojko;166580Èe koga zanima lahko tudi podrobneje zapišem analizo,... in zakaj 8 in ne 9 sedežni kombi, ki ima le 481 cm v dolžino,...

Povej me zanima. Sem malce pogledal dimenzije in presenečeno ugotovil, da so krajše različice kombije dolge približno isto kot C8. A obstaja kakšna stran, kjer lahko primerjaš velikosti avtov, nekaj podobnega kot ta, ki je za fotoaparate http://camerasize.com/compare/#453,7 .

So pa na oglasih v glavne ta dolgi kombiji, pa tudi cene za kombije mlajše od 2006 so preko mojega budgeta. Si ga niti ne želim kot edini avto, me pa zagotovo zanimajo izkušnje.

Sem bral o plinu in sem si zračunal, da bi se stroški povrnili šele tam po 4 letih, predelava torej ni najbolj smiselna, tako da ni več kriterij za kupovanje "novega" rabljenega avta. Še vedno pa imam dva argumenta. Prvi je, da vozimo malo, ampak očitno tudi to ni posebno močan argument. Drugi argument pa je važen: rabljeni dizli so veliko ve;ji riyiko kot rabljeni bencinarji. Zato se še vedno nagibam k bencinarju. Problem je seveda, da jih v Slo ni.  

Ampak ...

Citat od: krnekaj;166613če imaš veliko družino (3 ali več otrok) si upravičen do vračila dmv, tako da se za to ne "sekiraj" - v primeru da greš uvažat

na to še pomislil nisem. Sem se zavedal, da to velja za nove avte, novega pa v nobenem primeru ne mislim kupovati.

Citat od: xpuser;166618Ne, 3 ali več otrok in si oproščen dmv ja pri uvozu, samo moraš imeti avto 5 let.
Tole mi ni čisto jasno. Mar to pomeni, da če avto prodaš prej kot v 5 letih, moraš potem davek pri prodaji avta vrniti? Avto mislimo imeti vsaj 5 let, tako da pridemo skozi.
Torej je uvoz še vedno opcija.

Se pa moram hoče nočeš kljub vsemu začeti zanimati za dizla. Èe C8 bencinar nima posebnih prednosti pred dizlom, potem kolikor vem lahko izbiram med 2.0 in 2.2 motorjema. Sem malce bral na tem forumu o teh dveh motorjih in je splošno mnenje, da je 2.0 malce bolj zanesljiv, pa tudi nekoliko podhranjen. Ampak glede na to, da ima veliko kombijev 1.9 motorje, bi rekel, da je 2.0 motor čisto dovolj močan za C8.

Čojko

Imeli Peugeot Partnerja II (berlingo), ki je bil super za stolčke, drsna vrata, zadaj si brez zlaganja vrgel voziček v prtljažnik, pregleden, zračen, ipd. in smo naročili še tretjega otroka,.... pa fasali dvojčke.:argue1:

Gledali za večji družinski avto z najmanj 6 sedeži od Multiple, Jumpiya, C8 + bratstvo in na koncu kupili Opel Vivaro Cosmo Tour(potniški) z 8 sedeži, dvojno klimo - rabljenega z 80 Tkm in znano zgodovino. Po treh letih imamo na števcu zapisanih 125 Tkm, torej 15 Tkm letno kar je zelo malo za glavni, nekaj časa celo edini, avto pri hiši.

Vivaro je kombi, se tudi kombijevsko voziš, kar je minus pri udobju. Je pa ravno toliko dolg kot kakšen karavan ala C5 ali pa enoprostorec C8, ter ima pod 2 m višine - v Italiji greš po AC kot osebno vozilo. Ker je oglat je izredno pregleden in ga je lažje vozit kot marsikaj drugega podobno dolgega. Edino nekja širši je, kar opaziš zgolj na parkingih. Spredaj ločeni sedeži so bolj komot, predvsem pa dobiš prosto pot do druge klopi, eventualeno se nagneš na tretjo - izredno uporabno med daljšo vožnjo, ker kar brez ustavljanja "podelaš" mularijo! Kombi je zelo prostoren, v njega spraviš res skoraj kar se ti zahoče, podiranje zadnje klopi, modra tudi enostaven poteg ven, pa tudi drugo klop hitro ven spraviš. 8 Sedežev velikokrat prav pride za kakšnega prijatelja otrok, pa za peljat stare starše zraven, ipd. tako, da ni nikoli panike še koga zraven vzet, ali pa naložit kakšno prtljago pred sedeže, ki jo nujno rabiš med vožnjo. Kombi je tudi dimenzioniran kot kombi, ker pomeni robustnost, nezahtevnost za vzdrževanje, ploščice komot 100 jurjev, sklopka več 100 k, ipd. še celo gume od kombijev z lahkoto delajo 60-80 tkm. in verjetno še kaj. Ni noter luksuza, je pa vse tisto kar rabiš.

Èe primerjam s C8 je to avto za 5 ljudi, tista dva sedeže sta zelo pogojna - izgubiš prtljažnik, zelo težak dostop, nizek avto, še vedno dolg, precej bogatejše opremljen, menj zanesljiv, stroški popravil veliko višji (samo da ti grejo dvojna avtomatična drsna vrata). S C4 picaso je podobno oz. še slabše. Jumpy je dolga in nizka krava, ki je zelo slabo uporaben in bistveno težji za vozit od Vivarota, ostalo pa itak da ni skoraj niti za komentirat.

Za Vivarote in brata velja, da jih dobre rabljene in malo kilometri zelo težko dobiš v prodaji. Te potniške kupujejo velike družine, jih zvozijo - dolga leta in potem znova kupijo takega, ali pa razni prevozniki do letališč ipd. kar pomeni, da imajo zelo veliko kilometražo, ali pa za delavce vozit, kar je zopet zjahano,...

Aja, pa še poraba - dobrih 9 litrov, kjer je zelo veliko mestne kratke vožnje.

jankopod

Sem se pozanimal glede vračila davka za velike družine. Davek se vrne za vsak avto, ki je prvič registriran v Slo. Avto je potem potrebno imeti vsaj 3 leta. To velja, če sam uvoziš avto, ti ga uvozi kdo drug, veljati pa bi moralo tudi za avte, ki jih prodajajo avtohiše in so uvoženi. Za C8, ki je EURO4 in ima tam okoli 200 g/km izpusta (+/- glede na to ali je dizel al bencinar), je dmv 20%. Sem malo gledal po oglasih in nekateri prodajalci vračilo davka omenijo, vrnejo pa samo okoli 10% cene. Zakaj tako ne vem.

Recimo tale gor je en lepših primerov.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7648337&show=1
Jaz bi sicer za ceno 8600€ pričakoval vsaj še 4. sedež in strešne nosilce. Bi rekel, da je poštena cena s strešnimi nosilci 8450 €.

Fina alternativa iz Nemčije je tale
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/citroen-c8-2-0-16v-prins-lpg-8-x-neu-bereift-dvr-m%C3%B6nchengladbach/183226983.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=5900&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.makeId=19300&makeModelVariant2.modelId=24&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.makeId=20700&makeModelVariant3.modelId=8&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&maxPrice=8001&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=125000&categories=Van&minCubicCapacity=1801&maxCubicCapacity=2600
na ceno je potrebno dodati še 1400 € za uvoz, kar pride 8000€.

Z vračilom davka prišparam za pol leta plačila vrtca za najstarejšega :BigThumbs:

gule

Da se še jaz oglasim, ki se že leta vozim na plin. Ni res, da pozimi dolgo traja, da se preklopi na plin, namreč pri meni se to zgodi že po cca.600 m, pa čeprav je zunaj -23. Naprava je Stag-300 v xsari 1.6 16v.

krnekaj

Na plin preklopi, ko je mašina ogreta na vsaj 35st; pri bencinarju je to zelo hitro

jankopod

Po daljšem času spet sprašujem.

A kdo pozna ali ima kakšen komentar na tole osmico, bencin+plin, kilometrina kar skromna za 10 let star avto.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7783542&show=1

Mimogrede, a bo imel C8 normalno vinjeto? V italiji noben cestninar še pomisli ne, da bi C8 spadal kam drugam kot med osebna vozila, vprašanje je kaj bodo rekli naši darsovci.

psihopat100posto

če vse štima z avtom je cena zelo ugodna! Pohiti na ogled!:)
lp

jankopod

Avto izgleda v redu, kupljen iz nemčije pred 5 leti s 100.000km, sedaj jih ima 50.000 več. Lepo vzdrževan, mehansko izgleda vse tako kot mora biti. Malce sem bil začuden nad pragom pod vrati, ni ravno in gladko, temveč "nagrbuleno". A je ta del pri C8 sploh kovinski?

andraž

Zakaj bi imel drugo vinjeto kot osebni avto? Saj ni nad prvo osjo višji od 1,3m. Sicer pa avto vsaj po slikah zgleda dobro. Ponavadi imajo pri teh letnikih že precej načet vsaj voznikov sedež. Èe je vse ok z njim je to sigurno dober nakup.

jankopod

Citat od: andraž;169456Zakaj bi imel drugo vinjeto kot osebni avto? Saj ni nad prvo osjo višji od 1,3m.

C8 je kakšne 3 centimetre višji od 1.3 m. Je dejansko težko zmeriti, tako da si nekako v sivem področju okoli 1.3 metra. Èe je logika DARSa, da čim več zakasira, potem bi imel lahko težave, vendar mislim, da nikjer v EU nebi rekli, da je C8 kombi.

Citat od: andraž;169456Ponavadi imajo pri teh letnikih že precej načet vsaj voznikov sedež. Èe je vse ok z njim je to sigurno dober nakup.

Je dal lastnik voznikov sedež na novo oblaziniti, je bil že kar zdelan. Na splošno so očitno sedeži ob strani pri C8 dejansko precej slabi. Pri naši astri, ki ima že 220.000 km so še sedeži še čisto OK.

andraž

Glede sedežev, poznam C8 od prvega lastnika z 310000 km. Je sedež še dokaj lep...
Kar se tiče vinjet pa ni nobene logike, da bi moral imeti C8 tovorno vinjeto, C4GP ali pa Espace pa navadno... No, v Sloveniji je logike vse manj...

altair123

A je kdo zmeril dejansko več kot 130cm? Jaz imam info, da je okoli 120cm...
Sicer bom pa še jaz pristavil kar tukaj pisker pri pritoževanju nad temi pravili. Namreč skrajno neumno je, da je kriterij nek podatek, ki ni obvezen v homologaciji. Predstavljajte si da darsovci grejo in dejansko pomerijo vsakemu avtu na avtocesti višino... Ti pregledi bi povzročali bistveno večje zastoje, kot so jih kadarkoli čelne cestninske postaje.
Verjetno bodo morali na darsu za take preglede nabaviti pregrešno drage merilnike od Rotisa, programsko podporo pa bo priskrbela Ultra.
Škoda, da ni kriterij rajši integral po sklenjeni krivulji roba leve sprednje luči pri čemer se v primeru, da žmigavec ni posebej, prizna olajšava v  odstotkih v višini  povprečne odmerjene dohodnine zadnjim trem ljubicam (ali ljubčkom) lastnika/lastnice vozila. Èe pa med pregledom voznik več kot trikrat pomežikne na obe očesi hkrati, pa se postopek razveljavi in ponovi na desni luči. V primeru ponovljenega postopka, se voznikovo mežikanje ne upošteva več. Za zagotavljanje podatkov v ta namene zavod 69 po pooblastilu države izvede popis ljubic in ljubčkov slehernika.