2CV in Vršič

Začel/a Lenko, Avgust 26, 2013, 11:34:11 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlomjo

Jaz imam kar nekaj izkušenj s hribi: večkrat čez Tauren in Katchberg, San Bernard pri Chamonixu, Monserrat pri Barceloni. V glavnem vedno brez težav, enkrat nisem speljal Tauerna, ker sem imel razštelan vžig in ni imel dovolj moči. Sem pozneje ostal še na cesti brez benza, ker mi cager ni delal in je bila poraba res prevelika. Tako sem moral v Nemčiji na cesti menjat platine, namesto na srečanju na Nizozemskem, kot sem sprva planiral. Vse sem imel s sabo, le doma nisem našel časa. No medtem, ko sem menjaval platine, so se ustavili 3 spački, če rabim pomoč. To se ti ne zgodi z nobenim drugim avtom. Bremzal sem vedno z motorjem po posluhu, mogoče 1x so mi malo bremze zasmrdele, mi je pa ratal mehek pedal že iz Hrvatinov proti Škofijam na mojih prvih vožnjah s spačkom. Kot je napisal Keža, da je potrebno imeti čist hladilnik olja. Imam to izkušnjo. Na Monserrat je vlekel spaček glih med 1. in 2. Ko sem ga vseeno preveč matral v 2. je počil batni obroček, naslednji dan sem pa pri Guadalajari ostal brez olja v motorju, ki mi je čez filter zraka namočilo celo havbo in ker seveda nisem imel prikljopljene lučke od olja zaribal motor. Takrat je to pomenilo 150 mark na odpadu za nov motor. Ko sem menjaval motor, sem videl, da je imel zariban motor čisto zamašen hladilnik olja. Skratka kot pravijo pri mastercardu: neprecenljivo.

dyane

svašta...amapk zakon izkušnje
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlomjo

Vseeno pa bolj zaupam spačku kot pa novim avtom, še posebaj tistim z dvomasnim vztrajnikom.

janez

Ko boš Vršič speljal pa pojdi na Mangart... Ali pa Logarska Dolina - Pavličevo sedlo, se spustiš dol v dolino (Avstrija) in zaviješ gor proti prelazu Jezerski vrh. Tudi zanimivo. Od Cola proti Ajdovščini je zanimiv spust... posebej poleti, ko tolče vročina.

Kadarkoli sem vozil Spačke s prednjimi bobni nisem imel problemov s pregrevanjem zavor. Z Amiji tudi nikoli nisem imel problemov. Samo dijane so mi bile problematične in furgon z diski. Na mojih poteh tudi nisem nikoli imel prazen avto, vedno naložen (tudi preveč...) .

Spaček z bobni in Ami z diski imata enojni zavorni sistem - enojni glavni cilinder. Dyana pa dvojnega. Pri dvojnem zavornem cilindru prihaja do problemov pregrevanja... Zakaj? ... dolga zgodba.

frodo1

Najbolje da greš čez Vršič peš,
pa dovolj vode, da se kje ne pregreješ,...
:take_picture:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

pubi2cv

Prejšn vikend vzpon na Raduho. S tremi osebami in Spačkom nabasanim z vso potrebno robo za kampiranje. Pis of kejk. Gor in dol. Moderna nemška vozila me niso dohajala ne gor ne dol. Hehe:Hammer3:

Aja...mimogrede, za informacijo za tiste, ki te ceste ne poznate...Pavličevo sedlo je ravnina proti Raduhi. Pa še večinoma je makadam z roling stonesi pa to...Je pa luštn...pohod na vrh Raduhe (2061m), pa Snežna jama pa to...pejte pogledat kdaj.:BigThumbs:

Zeko124

Ja, Ami ma enojni zavorni cilinder... za katerega noben kli*ac ne prodaja repair kita. Ko gre zadeva v zavorna nebesa ti preostane nakup novega, ki stane dobrih 80€.

Je pa tudi foter rekel, da z Amijem nikoli ni imel težal s pregrevanjem zavor.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Boljši komplet s pritrdilnimi pušami in potisno štangico stane tudi več kot si napisal. Ostane ti pa še ebay in NOS deli. Èe si dost vztrajen lahko čuda delov najdeš za amija. Poštnino pa je treba zraven vštet in riziko vzet v račun ali tak del po 30 in več letih stanja sploh še deluje .

Na koncu si na istem...

garac

evo, zeko, šenkam ti rabljen zavorni cilinder od amita, ker sem ga zamenjal za dianin sistem
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Zeko, s tako ponudbo ne more nihče tekmovati. No, ko boš pa naslednjič iskal kit za popravilo pa na ebay poglej ... Sem pogledal namesto tebe in našel tole :

http://www.ebay.fr/itm/CITROEN-AMI-SUPER-KIT-REPARATION-MAITRE-CYLINDRE-LHM-/251326364449?pt=LH_DefaultDomain_71&hash=item3a8437fb21

No, sem pa kar jaz kupil oba kompleta, če sem že našel.

Enega rabim za našega Amija, drugi je pa na voljo, če kdo rabi. :BigThumbs:

Zeko124

@Gashi, hvala! Kolkor se spominjam sem mel na Amiju pred začetkom del celo napačen cilinder (moram pogledat), zagotovo pa je bila gor napačna posoda. Imam doma en rabljen ampak mislim da je vse skup en šrot.

Problem so tudi zavorne čeljusti, moje so bile zaribane, rezervne sem pa že dostavil Vojku, pa ga vedno pozabim vprašat, a bo kaj od njih al ne =).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Citat od: janez;165536Enega rabim za našega Amija, drugi je pa na voljo, če kdo rabi. :BigThumbs:

Kvanti? Mislim da ga ma Rado tud hin. A so poštnine iz FR še tako astronomske?

Sorry za OT

www.keramika-genorio.si

janez

Poštnine so kak se zmeniš s prodajalcem in glede na količino.

Cena ? Počakaj, da dobim, pol pa bom dal v moji temi slike pa ceno gor. Cel kit (2x) pride iz Francije, samo LHM gumice za AMI cilinder pa iz Anglije. Po mojih izkušnjah, kakšen teden pa bo pri meni.

garac

dajmo se držat teme

@zeko, nekaj sem bral, da imaš že vse dele? Odpri novo temo, kupim glavni zavorni valj-nov za amita, pa je, al pa poglej na tisto stran keža.kom

Takole smo se z a modeli povzpeli æez prelaz Vršič v Trento leta 1992
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

"Garbið-mobil" je tud bil zraven kot vidim. 93 leta z nami na Èeškem, 95 razrezan in uporabljen kot smetarski avto na svetovcu v Skokah.

Vglavnem Lenko, Vršič ali kakšen drug hribček ni problem za Spačka. Èe se boš odločil in odpeljal pa le naredi reportažo ... v Lovrotovem stilu (recimo).