Angleški Francoz...

Začel/a janez, Avgust 20, 2013, 04:50:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Èakal je na vrsto... in, je dočakal.

Angleški spaček , desni volan, prvi lastnik. Ker lastnik (in Spaček) živi v Franciji že kakšnih 10 let in , ker mu je postalo zoprno vozit desni volan v Franciji se je odločil za predelavo. In tudi istočasno, prvo obnovo svojega Spačka. Prva barva, nič varjen, ... zelo malo rje in nekaj manjših lukenj na klasičnih točkah.

janez

Najprej sem demontiral nosilec glavnega zavornega cilindra. Nato sem očistil pločevino in poiskal vse točke kjer sta točkovno zavarjena notranja nosilca z vijaki in maticami. Kjer je možno ne prevrtavam "punkte", da ne uničim del, ki ga rabim. Punkte sem zbrusil in nosilce ločil od požarne stene.

Nato sem odrezal nastavke za gretje - grelce, ki jih bom kasneje očistil in privaril na novo požarno steno. Staro steno sem odstranil po kosih in ostali so samo trakovi kjer je bila točkovno varjena na nosilno škatljo volana in polico. Te trakove sem prav tako odstranil z brušenjem "punktov"

janez

Sledila je najtežja faza ... odstranitev volanske škatle, brez da bi jo uničil. In brez da bi uničil polico ter nosilec nad škatlo. Sveder, dleto in veliko truda.

Naslednja faza je čiščenje in zaščita police, nosilca, škatle...

Ker je polica na levi strani izrezana za nosilec akumulatorja bom moral ta del dovarit. Vse ostalo je enako evropski varianti.

gule

saxovts

jooj a ga ni škoda mar bi drugega spačka poiskal

janez

Ne vem. To je bila čist osebna odločitev.

dami

janez

... v bistvu ... Ah , ti Angleži :)

janez

Danes...

Èiščenje police, okolice požarne stene, pant pokrova motorja, okolica lopute in spodnji del okvirja prednje šipe. Pa še ... čiščenje volanske škatle.

Vse našteto so kritične točke prednjega dela karoserije. Okvir se je tako videl, da je luknjast. Polica začuda brez lukenj, prav tako volanska škatla. Okolica, kjer bo vsrtavljena požarna stena je tudi BP.  Pant , oziroma za njim je pločevina rahlo načeta, vendar še trdna in brez lukenj.

janez

sledilo je popravilo in dodelava police. Tam kjer je bila volanska škatla je bila polica preluknjana od vrtanja "punktov", kjer je imel pa anglež akumulatorski nosilec pa je bila polica izrezana.

Luknje povarjene, polica dodelana. sledila je poskusna postavitev škatle na mero...

janez

Ko sem vse mere pravilno in nekajkrat preveril, postavil škatlo na pozicijo sem vse skupaj zavaril na polico in zgornji nosilec.

Na koncu še proba požarne stene...

janez

Dalje...

Požarna stena je po večkratnih poskusih, preskušanju, manjši dodelavi pravilno nameščena. Kjer je dosegljivo sem varil s točkovnim varilnim aparatom. Predvsem zunanji robovi požarne stene in polica na požarno steno z notranje strani. Kjer je nedosegljivo pa klasično MIG varjenje skozi zvrtane fi 3 luknje.

Sledi menjava prednje stene pod pedali... od poda do požarne stene.

dyane

Haha cik v lape, oke odprte...pa roka preko vara pa gremo...

Se malo pa bo to pravi evropejec..
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Ah za tistih par punktov se mi ni dalo kapo dol devat, čik ugašat pa masko na glavo štelat... hehehe

dyane

Samo brez šilt kape pa ne gre ane...ko sam kaj švasam in ko štelam...šilt kapa roka gor..pa gasa...samo da ne pordiš v obraz...šilt kapa...zaščita št1. za šlosarje hehehe
[SIGPIC][/SIGPIC]