Klima C8

Začel/a elutman, Avgust 20, 2013, 09:41:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

elutman

Pozdravljeni, v C8 2,0 HDI l. 2008, smo zamenjali hladilnik klime in dofilali plin..... čez cca 14 dni po tem pri vračanju iz morja začne klima po triurnem normalnem hlajenju pri temperaturi motorja 80-90stopinj, zunaj 34stopinj kar naenkrat pihati toplo. Po postanku za kosilo klima nadaljnuh 100km deluje normalno potem pa spet ista zgodba. Plina je dovolj, ventilatorja delujeta BP.....:Hammer3:
Ali mogoče kdo ve kaj bi bilo, tester ne pokaže nič ...
Hvala

lugr78

Glede na zunanjo temperaturo in predvidevam da nastavljeno notri na 21-23 stopinj je možno da je hladilnik-izmenjevalec enostavno zmrznil. Ko si se ustavil se je led stopil in spet je delovalo normalno.
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

alesz

CitatPlina je dovolj,

Kako to veš...in kako veš,da ga nimaš več kot dovolj...?

elutman

Tako je zagotovil stric ki servisira in polni klime ;)

alesz

Citat od: elutman;165076Tako je zagotovil stric ki servisira in polni klime ;)
Potem pa vredu,če si preletel forum pri raznoraznih podobnih primerih,pri različnih modelih citroenov,so bili v večini primerov strici v zmoti............

elutman

:bombs: Bom še enkrat preveril pri kakem drugem stricu

nejancig

Zdravo

Zadnje dni opažam da mi klima ne deluje pravilno.ÈE imam avto na soncu mi klima ne hladi , kljub zadosti plina v sistemu, ko je pa avto v senci mi pa hladi. Se pa tudi pojavi da mi nekaj časa hladi nakr neha, piha pa tudi kuker se ji zazdi enkrat ful drugič komaj slišna kljub temu da jakosti ne premikam. Sem pa tudi včeraj opazil da mi voznikovo stran hladnejše hladi kot sovoznikovo, pa ravno sedaj v taki vročini.
Kaj svetujete kaj mi ne storiti.
Hvala

alesz

CitatSem pa tudi včeraj opazil da mi voznikovo stran hladnejše hladi kot sovoznikovo
...to je značilno pri premalo plina v sistemu..!

CitatÈE imam avto na soncu mi klima ne hladi , kljub zadosti plina v sistemu, ko je pa avto v senci mi pa hladi
ponavadi en ventilator ne deluje...!

nejancig

Plina je 560g
Ko prižgem klimo se sliši "kovinsko" pretakanje, hlajenja pa ni
piha mi samo vroč zrak
a je mogoče da je šel tlačno stikalo na kompresorju ali pa sam kompresor
pred časom sem menjal senzor za hladilno tekočino in od takrat me klima zafrkava ampak, od nedelje pa ne dela več :breaking_pc:
za ventilator pa res nisem bil pozorn, a pa jih nima dva

alesz

Citatza ventilator pa res nisem bil pozorn, a pa jih nima dva
odvisno od modela,ampak ponavadi sta res dva,če en crkne ti drugi dela nepravilno in posledično ti računalnik izključi kompresor.......

nejancig

lenik 2006
exl. oprema
128 km

alesz

Poklekneš ne levo koleno 9n skozi rešetke pogledaš,če se ti vrtita obe ventilatorja,ob zagonu čez nekaj trenutkov ti morate vžgat na nizki hitrosti.Ob visokih temperaturah ti sistem lahko čez nekaj časa iz nizke hitrosti preključi na veliko,vendar pri pravilni napolnjeni klimi se morajo razmere v cca minuti ustalit in sistem dela na nizki hitrosti......

north

Tisto pretakanje plina pomeni da imaš že zrak v ceveh kjer je plin se pravi da verjetno nekje pušča hladilnik ali pri spojih ?
Citroën - Creative Technology

nejancig

Hvala
ja so včeraj našli luknico skozi katero uhaja plin
menjala kondenzator in dali sistem še na dušik da preverijo če je še kaka lukna

igorc

Citat od: alesz;205430Poklekneš ne levo koleno 9n skozi rešetke pogledaš,če se ti vrtita obe ventilatorja,ob zagonu čez nekaj trenutkov ti morate vžgat na nizki hitrosti ... ... ...

Kam pa naj pogledam? Pod armaturko oz. centralno konzolo?
Glede na "kolicino pihanja" iz zracnikov in zvok se mi pa ne zdi, da bi kak ventilator ne deloval. Enostavno ni vec hladnega zraka.

Torej isti problem C8 2008, 2.0. Desni in sredinski zračniki piha normalno (upal bi si rec celo mlacno) levi pa piha kr lepo hladno. Nacin mocnega pihanja na zacetku, ki potem upocasni, ko je temp. zacela padat si je sel rakom zvizgat. Klima piha recimo srednje mocno in stalno enako celo dviganje in spuscanje temp. ne pomaga. Moc ventilatorja se spreminja le z rocnim dvigom in spustom hitrosti.

Kak korekten klima servis na obali?
Avto sem vzel rabljen v AH Kranj sicer garancija ne krije klime a bi mi morda nareduli kaj ceneje (skrita napaka) a dokler se zapeljem gor, tut ce dajo kaj popusta sem spet tam s tem kar porabim za gorivo.

Hvala za pomoc, lp.