Razlika C5 2010 vs 2011

Začel/a harpuna123, Avgust 01, 2013, 05:51:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Citat od: harpuna123;164501...bom jaz povedal zgodbo,ki se dogaja v vedno večih firmah pri nas.Firma kupi sluzben avto,ki dela mesečno cca 30 000km. prvi servis naredi pri privatniku,drug mesec pri 60 000km privatnik zbije kilometre na 30 000km ter avto pelje na pooblaščen sevis,da je vse uradno in po predpisih.Servisna knjiga je poštemplana in mirna bosna..Cez leto dni ima avto 360 000km po realnem stevcu,po zbitem pa 180 000km... In pol pride kupec,ki vidi da je vse lepo servisirano in ponosno kupi slovenski avto. Tak da danes je vse loterija in če res ne poznaš dobro osebe od katerega kupis avto se lahko hitro nasankas...

Ja, poznam enega, ki je točno to delal na svojem kobmiju.
[SIGPIC][/SIGPIC]

harpuna123

Citat od: Èojko;16450230 Tkm na mesec s povprečno hitrostjo 100 km na uro pomeni 300 ur voženje na mesec ali 30 ur vožnje na dan,.... in to dela danes vse več firm na dan. Kje je taka firma da se zaposlom pri njej, ker jaz bi tudi rad imel dan dolg enih 30 ur,...

ne vem kaj ti ni jasn??? računaj na dan delamo preko 1000km.kje ti vidiš kake ure ???

visar

Citat od: Èojko;16450230 Tkm na mesec s povprečno hitrostjo 100 km na uro pomeni 300 ur voženje na mesec ali 30 ur vožnje na dan,.... in to dela danes vse več firm na dan. Kje je taka firma da se zaposlom pri njej, ker jaz bi tudi rad imel dan dolg enih 30 ur,...

samo info 300 /30 = 10, z besedo deset ur na dan
______/\\______
______/\\______

xpuser

Nevem kaj se eni čudite kako lahko naredi +1000 km na dan.

tomaz555

Včeraj sem se zbudil v Grčiji, pozajtrkoval, pospravil šotor, kosil v Makedoniji v Skopju, nato večerjal v Beogradu in se pozno odpravil spat doma. To je moj dopust in z lahkoto sem kljub težavam na mejah prevozil cca 1200 km. Ne vem zakaj en profi voznik kombija , ki vozi na zahod, tega ne bi zmogel.

andraž

Tudi več se da, tam do 1800 v enem dnevu, nikakor pa ne vsak dan.

BT-C5

evo moj je star 4,5 leta in ima 85000km,žena ima pa P206,2006 z 43000km.
imel sem pa 10 let P406 kupil novega,prodal z 190000 km..kakor kdo!

xsarar

V vednost. Nabavil avto pri dilerju, nič vedel o C5, sem tretji lastnik, avto uvožen iz ITA, nekaj drobnarij je bilo za porihtati, kot sem nekje že omenil, jih ima vsaj 300 jurjev prevoženih, ker smo ugotovili za prevrtene kilometre, pa še vedno zalaufa in laufa. In to zelo zelo dobro vozi in udobno (hidravlikar). Aja, letnik je pa 2001.
Tako da, ko mi bo nekdo ropotal, da se bolje splača nov avto kupiti, mu jaz odgovorim: za avto sem dal 7000€, nanj sem zmetal cca. 1500-2000 jurja, torej sem zanj porabil recimo 9000€. Tak nov avto pa stane nekje 28000€.  Da bi si dal štrik okoli vratu in nabavil NOV avto, zato ker je slovenski nacionalni šport, se zakreditirati do vratu, nabaviti novo makino in nato komaj shajati skozi mesec, samo zato, ker zdaj pa vem, kaj se je z avtom dogajalo in sem prvi lastnik?!
Nov je loterija, rabljen še večja loterija. Ja, res je. Lahko samo rečem, da hvala bogu, da ljudje še vidijo uteho v novem avtomobilu, zato da lahko potem jaz kupim malce starejši avto iste znamke in meni ljubega modela.
Moj prvi je bil AX.

xpuser

Ja sam kdo dela 1000km dnevno nebo kupoval star avto, kombi...

Sine64

Citat od: xsarar;165094V vednost. Nabavil avto pri dilerju, nič vedel o C5, sem tretji lastnik, avto uvožen iz ITA, nekaj drobnarij je bilo za porihtati, kot sem nekje že omenil, jih ima vsaj 300 jurjev prevoženih, ker smo ugotovili za prevrtene kilometre, pa še vedno zalaufa in laufa. In to zelo zelo dobro vozi in udobno (hidravlikar). Aja, letnik je pa 2001.
Tako da, ko mi bo nekdo ropotal, da se bolje splača nov avto kupiti, mu jaz odgovorim: za avto sem dal 7000€, nanj sem zmetal cca. 1500-2000 jurja, torej sem zanj porabil recimo 9000€. Tak nov avto pa stane nekje 28000€.  Da bi si dal štrik okoli vratu in nabavil NOV avto, zato ker je slovenski nacionalni šport, se zakreditirati do vratu, nabaviti novo makino in nato komaj shajati skozi mesec, samo zato, ker zdaj pa vem, kaj se je z avtom dogajalo in sem prvi lastnik?!
Nov je loterija, rabljen še večja loterija. Ja, res je. Lahko samo rečem, da hvala bogu, da ljudje še vidijo uteho v novem avtomobilu, zato da lahko potem jaz kupim malce starejši avto iste znamke in meni ljubega modela.

Pri letniku 2001 avto še ni tako "obremenjen" z elektroniko kot so zdajšnji modeli. Se mi zdi da za avto do nekje letnika 2004 še ni tako hudo če ti kaj crkne, stroški niso tako visoki (vsaj tak občutek)

Problem pa nastane danes, ko kupiš rabljeno C5 recimo pa bo za sklopko in vztrajnik takoj padlo jurja z delom vred ali pa še kaj drugega ko bo računalnik takoj zajokal da nekaj ni ok in avto obstane na mestu.

Vsi ti "malce starejši" modeli bodo sicer še nekaj časa na voljo - ko pa jih pokoplje čas, pa bomo molili da današnji "novejši" avtomobili niso res prevrteni do amena, ker bo crnilo vse po vrsti ter bo dosti dražje kot kakšen letnik 2001.

superca13

Ne bo hudega. Isto se je govorilo, ko je XM prišel ven...kao ful poln neke elektronike, jojoj ko bo to crknilo, živ boh ne zna popravit, drago vse ko pes...itd. pa ni bilo hudega. In potem je bil recimo C5 še bolj poln, in vsak nadaljnji C5 še bolj... Ne bo nič vse po vrsti crknilo :)
In zadnjič sem gledal podvozje mojega C5...to je tako lepo narejeno skupaj da ga bo čez 20 let prav veselo šraufat. Resno, avto je kar lepo "mehanik friendly".

xsarar

Se podpišem pod tvoj post. Tako govorijo že od kar se je prvi avto odpeljal iz fabrike. Nekoč boš avto vozil s tablico v roki... Joj, kaj bo pa takrat... Nič ne bo, vse bo preko ničel in enic (binarnega sistema) laufalo, ti se boš pa usedel in zamižal. Volana ne bo... hahaha
Moj prvi je bil AX.

Čojko

Citat od: superca13;165115Isto se je govorilo, ko je XM prišel ven...kao ful poln neke elektronike, jojoj ko bo to crknilo, živ boh ne zna popravit, drago vse ko pes...itd. pa ni bilo hudega.

Ti verjetno nisi imel nikoli XM-a pred letnikom 94?

Jaz pa sem imel 3.0 V6 (največ možne tehnike) letnik 89 narejenega še zgolj za domači francoski trg z rumenimi lučmi,... in obubožal na njem.

superca13

Citat od: Èojko;165168Ti verjetno nisi imel nikoli XM-a pred letnikom 94?

Jaz pa sem imel 3.0 V6 (največ možne tehnike) letnik 89 narejenega še zgolj za domači francoski trg z rumenimi lučmi,... in obubožal na njem.

2 komada. 3.0iV6. 1990.
Cene delov so še vedno "oberklasi" primerne. Ampak to moraš vedet preden kupiš avto. Deli in cene za isto stare konkurenče avte so tudi podobne, avti pa se ravno tolko kvarijo, če ne še bolj.

superca13

Rumene lučke so imeli tudi naši, na servisu so jih pred izdajo avta morali odmontirat in vrečt v smeti.  Citroenovi servisi so imeli pole koše teh rumenih bučk.