Razlika C5 2010 vs 2011

Začel/a harpuna123, Avgust 01, 2013, 05:51:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Citat od: ModelJT;164095Ja, tale rs deluej kot bolj siguren nakup. Važno da bo kupila C5 DS. haha

In kaj je tu smešnega, če bo kupila DS5?

Vsak kupec ponavadi vpraša prodajalca, zakaj prodajate avto? ...

šofer

Citat od: ModelJT;164095Ja, tale rs deluej kot bolj siguren nakup. Važno da bo kupila C5 DS. haha
Morda zaradi "bolj znane" zgodovine res, vendar že avto ni več tako nov, gre že proti šestemu letu... Vprašanje je tudi, kakšne dodatne manjše in večje napake se začnejo pojavljati po teh letih, poleg že znanega seznama. Je imela verzija s 100kw motorjem manj težav s sklopko in vztrajnikom?
Sam že dobro leto opazujem ta model in gledam kaj se prodaja na slovenskem trgu, ampak zaenkrat še nisem nič kupil. Morda tudi zaradi dejstva, da mi moj trenutni avto kljub desetim letom odlično služi in da poleg rednih servisov v desetih letih nisem menjal praktično nič, razen nekaj stvari okrog klime, še to pod garancijo.
Vendar želja ostaja, zamenjat velikega enoprostorca za malo bolj udobnega karavana ;-) Ko sem dlje časa opazoval samo c5, sem po videnih napakah, začel opazovat tudi konkurenco (insignia, mondeo)... Vendar je tudi tam situacija podobna, napake ki se pri praktično novih avtih ne bi smele pojavit (od pitja olja, do izginjanja hladilne tekočine, nihanja obratov pri prostem teku :-S )
Moraš se tolažit s tem, da so na forumu večinoma tisti, ki iščejo podobne sotrpine s podobnimi težavami, večja večina pa se vozi in forumov ne obiskuje redno... Vendar dvom vseeno obstaja, lahko kupiš polovico mlajši avto kot ga voziš sedaj in naletiš na kaj takega, da mesečno obiskovanje servisa postane "normalno"...  
Vsekakor, pa ti jaz svetujem slovenskega, npr takšnega kot je tale zgoraj... Je pa res, da je izbira potem precej manjša, opremljenost avtov ponavadi dosti slabša. Vendar je to bolj opcija takrat, ko se ti pri menjavi avta ne mudi, kajti takšnih kot je tale, se jih proda nekaj komadov v celem letu.

Prednost tegale modela je tudi v tem, da pri zavarovanju padeš v nižji razred (do 100kw), kot pa še kupiš leto mlajšega s 103kw (če ti je to pomembno) ;-)
Kakšne so pa razlike med njima pa naj kdo drug napiše, v kolikor ve?

harpuna123

...zdaj govorite,da velja samo naše(slo) pa maker prvi letnik,kot pa novejši in uvožen..ne rečem, uvožen je res večje tveganje za kupit,sam tudi pri nas so asi,ki ga znajo dobro sfukati in dobro prodati pod pretvezo da je slo. Tak da se bom šel rajši loterijo in kupil 2011 uvozenega kot pa 2008 slovenskega..Pa še za isti denar...

xpuser

Xandrej

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7546868&show=1

Nekak realna slika teh avtomobilov. Pa še tak ni 100%.

V 2 letih 130 000 kilometrov.

:BigThumbs:

superca13

Citat od: Xandrej;164283http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7546868&show=1

Nekak realna slika teh avtomobilov. Pa še tak ni 100%.

V 2 letih 130 000 kilometrov.

:BigThumbs:

Daš od oka 6 jurjev zraven in imaš novega:BigThumbs:

Sine64

je treba imet teh 6 jurjev....ali pa za ta denar kupiš še en avto zraven :P

šofer

Citat od: Sine64;164348je treba imet teh 6 jurjev....ali pa za ta denar kupiš še en avto zraven :P

...ki ti bo služil kot nadomestno vozilo, ko bo c5 stal v servisni delavnici... :-D

Res ne vem, pred 15 leti smo kupili zadnjega novega citroena, še vedno je pri hiši, dela kot urca, samo redni servisi, nobene sledi rje... Do tega avta so bili pri hiši sami citroeni.
Potem smo malo menjali nabavo za druge znamke, pred tremi leti pa je prišel zopet citroen (testen c3 picasso). Kupili smo ga zato, ker je bil relativno poceni, čeprav sem že na začetku videl, da je kvaliteta izdelave precej upadla... Ne glede na to, da govorim o mestnem malčku, kjer že ponavadi ni neke silne kvalitete pa vendarle. Na srečo za zdaj še nobenih težav, razen par manjših napak s katerimi smo se navadili živet.
Ampak ko človek razmišlja o nabavi c5, ki naj bi bil po kvaliteti izdelave in zanesljivosti vsaj kak razred višje ti pa večkrat mine in te spet odvrne od nakupa. Še posebej če sproti spremljaš tale forum in kdaj kakšno rečeš s serviserji, ko peljaš enkrat letno pregledat zadovoljno predenje 15 let starega citroena...

altair123

Citat od: šofer;164445...
Ampak ko človek razmišlja o nabavi c5, ki naj bi bil po kvaliteti izdelave in zanesljivosti vsaj kak razred višje ti pa večkrat mine in te spet odvrne .

po ceni pa vsaj dva razreda....

šofer

Citat od: altair123;164454po ceni pa vsaj dva razreda....

Pa dobro, cena me ne bi motila, ko bi vedel, da bo avto normalno šel vsaj prvih sedem, osem let ob rednih servisih. Tako pa praktično novi avti v delavnici čakajo na menjavi vitalnih delov :Hammer3:

Xandrej

Pa idite pa kupite folksvagne tam nič ne crkne! vemo 4 znane napake:

pokanje vrat (se je saniralo)
hladilnik klime
možnost puščanja amotrizerja
pa vztrajnik s kuplongo... (samo pri 140 konjskem dizlu)

Madona ej to pa je avto za na snago vrečt res svaka vam čast!!!!

Že 1000 tič... Avte za 8 let več ne DELAJO!!!!

andraž

Z nakupom novega je loterija, z nakupom starega pa super loterija. Ampak vsak lahko zadane glavni dobitek...
Pri nakupu rabljenega v Sloveniji je glavna težava to, da vsi veselo vrtijo kilometre nazaj. Zelo vrtijo. Sam sem videl iz Francije pripeljanega C4GP, ki je bil na notranji estetski obdelavi v avtopralnici, pred posegom je bil kod da bi vozil prašiče v preteklosti. Èloveške ali prave.
Nečak je ličar, je delal za eno večjo Lj.firmo, ki uvaža rabljena vozila, skoraj vsakega je popravljal, poliral in konkretno lepšal. Logično je, da bo dealer, ki pripelje avto iz tujine na njem hotel zaslužiti maksimalno, zato kupujejo najcenejšo ponudbo in jo potem polepšajo. Tudi kilometre.
Imam služben R Espace, letnik 2008, ki ima 294000 km. Deluje, in to zelo dobro. Prevozil sem že ogromno kilometrov in imam občutek za avto kdaj je ok in kdaj je utrujen. Ta ni utrujen in mirno bi verjel, da ima 165000 km, če bi tako pisalo na števcu. Verjetno je podobna zadeva z veeeeellllikkko večino uvoženih. Zmanjšana kilometrina na pol...

Čojko

Èe še ne veste so avtomobili v tujini dražji kot pri nas. Tam jim tudi realno pada vrednost s količino kilometrov. To s pridom iskoriščajo dilerji, kupujejo avtomobile z veliko kilometri, kar ob rednem vzdrževanju in normalni vožnji niti ni nič slabega, ter jih potem po modifikaciji števca kao "tržno" prodajo pri nas.

Èe torej kupujete 8 let stare avte za ugodno ceno in želite iz tujine, kjer so za "zahodni trg", urejeno servisiranje, zgodovina,... ipd se raje dogovorite z dilerjem naj vam najde vam primeren avto s 450 Tkm, servisno, lastništvom,... ipd. in nato če vas številka na števcu strašno moti doplačajte še 50 EUR za modifikacijo števca na 120 Tkm.

Poglejte Markolinovega Evasiona - gre proti 500.000 km, pa brez nekih hudih težav.

harpuna123

...bom jaz povedal zgodbo,ki se dogaja v vedno večih firmah pri nas.Firma kupi sluzben avto,ki dela mesečno cca 30 000km. prvi servis naredi pri privatniku,drug mesec pri 60 000km privatnik zbije kilometre na 30 000km ter avto pelje na pooblaščen sevis,da je vse uradno in po predpisih.Servisna knjiga je poštemplana in mirna bosna..Cez leto dni ima avto 360 000km po realnem stevcu,po zbitem pa 180 000km... In pol pride kupec,ki vidi da je vse lepo servisirano in ponosno kupi slovenski avto. Tak da danes je vse loterija in če res ne poznaš dobro osebe od katerega kupis avto se lahko hitro nasankas...

Čojko

30 Tkm na mesec s povprečno hitrostjo 100 km na uro pomeni 300 ur voženje na mesec ali 30 ur vožnje na dan,.... in to dela danes vse več firm na dan. Kje je taka firma da se zaposlom pri njej, ker jaz bi tudi rad imel dan dolg enih 30 ur,...