Posebneži med Spački/različne predelave

Začel/a gigo, Februar 04, 2007, 01:06:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Ja , sej vem...sam pohecal sem se.
Zjutraj sem videl tvoj prospekt za dvoživko in sem malo pobrskal po oglasih in evo. Ni kaj ni.

mirchi

Zadnjič sma i Mikeom v avstriji videla tudi nekaj zanimivega:Rasant!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Zeko124

@ mirchi, kaj to je za soseda strašit? =P!

P.S., se strinjam z Mikeovim 1. postom glede slik =P!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

mirchi

To čudo je pravi stroj.Štirikolesni pogon,komande kot na buldožerju,pa še plavat zna.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

vinotoc

Citat od: mirchi;63380To čudo je pravi stroj.Štirikolesni pogon,komande kot na buldožerju,pa še plavat zna.

Dragi moji,
kot že veste me ta stroj preganja že več kot eno leto. Razen tega Fuzzijevega ne poznam nobenega drugega. Nikjer nobenih podatkov, Saj veste globalizacija in Rasant je sedaj v skupine Aebi. Nobene zgodovine na spletu, tudi guglanje ne da rezultatov. Ima kdo kakršne koli informacije.
Rabil bi predvsem mere in kakšno reducirno razmerje je na pogonskih reduktorjih? itd....
LP vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Mike666

Vinotoč.
Niti ne boš našel. Ker to je bil le prototip ki so ga razvijali za angleško vojsko. Razvoj je potekal v Avstriji. po 10-ih letih v skladišču ga je odkupil Fuzzy.
Mislim da so prestavna razmerja 1:16 . Pogon na prednja kolesa v bistvu v reduktorje v vsako kolo in iz prednjih gre po ketnah prenos nazaj na zadnje reduktorje in spet na kolo.
Ampak za razmerje prenosa nisem popolnoma ziher. Bom povprašal pa pol potrdim.

garac

@peter.cvirn, evo, od tu izvira slika iz revije avto in je čisti photoshop

http://www.ollierkkila.com/Site/?page_id=6
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

Mogoče ste opazli je za eno od osnov slika s Kubeda, na njej pa Katjina Diana? Pa ena slikca po moje iz prvomajca in en dak in en geri
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Ja, Olli je tisti pubec z belim AZU furgonom...menda je pred dvemi leti še študiral v Ljubljani in hodil na srečanja. Jaz sem ga videl na Kubedu pred dvemi leti...menil se pa nisem z njim.

A.T.K

Olli dizajn:) Sistem vrat je skino z mojga dakamijona, barvo pa ozadje pa od prijatlovega z Koroške. Geriju se pa tud ni mogo načudit.  ,Jugoslaf junik,
 Ld.

Gox

janez

Tole sem dal kar v to temo ,ker ni samo oglas ampak tudi zanimivost...

Tale se spet prodaja...

http://www.citroenar.com/showthread.php?t=105&highlight=ratrak&page=12

Prve dve slike so iz te teme ker nisem uspel naredit boljše ko sem bil v soboto pri gospodu doma...

Kakšno je sedaj stanje... Takrat lani ga je kupil sedanji lastnik in ga do pred enim tednom uporabljal na lokalnem smučišču za teptanje prog. Deloval je brezhibno dokler ni zablokiral menjalnik in mu je zlomilo ishodni ležaj... Bil sem poklican v pomoč in sem naredil en hiter servis. Menjal sem menjalnik, sedaj je od amija in pred montažo sem obrnil diferencijal,ker je motorni sklop obrnjen nazaj. Menjan je en disk (nov Brembo) in ena stran zavorne čeljusti.

janez

Menjal sem tudi sklopko komplet z vstrajnikom ,prej je bil komplet centifugalna sklopka, ki pa je že drsela in kakor se je ob demontaži pokazalo so bile lamele polomljene.
Skratka , po celodnevnem delu sedaj deluje ratrak brezhibno . Bodočemu lastniku pa vseeno priporočam eno rahlo obnovo in seveda servis na motorju. Motor je od dijane in deluje presenetljivo dobro. Predihtat, platine, svečke, čiščenje in bo deloval še dalje. Menjalnik kot sem omenil od amija, prav tako bo potrebno menjat olje.

Ima tudi bencinski vebasto, vendar ga sedanji lastnik ni uporabljal . V kakšnem stanju je se ne ve.

Tam spodaj je še ena zadeva ,ki jo nisva skužila čemu služi.

Ratrak deluje na principu zaviranja . Pomeni dve ročici ,ki sta v kabini sta vsaka posebej vezani preko zavornih valjev na menjalnik-diske. Porineš desno ročico -zavira desni disk in se vozilo obrne v desno. Levo-levo-levo.
Večinoma se vozi prva,druga in vzratna. Ostale pa verjetno pridejo v poštev po ravnini.

Gosenice (v zelo dobrem stanju) tečejo po gumah, ki so vpete na takšne osi kot za prikolice. Se pravi vsaka guma ima svoje vzmetenje. Gume so vse OK.

Po končanem delu mi je pokazal kako se zadeva pelje... Super, pri majhnih obratih, okretno. Sam grif moraš imet. Jaz sem poskusil ... no ja malo levo, malo desno  pa nazaj.

Ratrak je fenomenalen in bi bilo škoda da pride v kakšne čudne roke. Se pravi, citroenovci...če ima kdo kaj več zemlje in snega, pa voljo ga obnovit in se vozit za užitek...ali pa na kakšnem smučišču za reklamo...

Pokličite tole številko ...  041 504 105 FRANJO.

Prodaja ga za res nizko ceno.

Prodaja ga ,ker nima več v najemu smučišča in ne ve kaj bi z njim. Jaz bi ga vzel pa nimam zemlje...

janez

Aja, še to...

Ratrak je Nazarju ... ena vas malo naprej. Je to že Logarska dolina ? Kdor je blizu naj gre malo pogledat. Je zanimiv stroj.

garac

@janez, tole najbrž kar konkretno dosti placa zavzame? Sicer je kabina zastavinega kombija sigurno primerna za ta voz, ampak jaz bi mu saj od pujsa rilec naredil, če že ne kabine menjal. Razmišljam, kam bi ta teptalec lahko parkiral...
[SIGPIC][/SIGPIC]