Nakup Citroena C5 Tourer 1,6 HDI

Začel/a Osyris, Julij 09, 2013, 08:22:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Osyris

Pozdravljeni.. Prosil bi za par mnenj.. Torej dobil sem priložnosti kupit Citroena C5 Tourera 1,6 HDI (109KM) letnik 2010.. Zanima me, če ima kdo izkušnje ali je 109KM dovolj za tako velik avto? Predvsem se bojim, da me bo razočaral in bo preveč ¨len¨.. In pa drugo vprašanje, če bi mogoče čipanje lahko rešilo ta problem ? Gre se pa o tem avtomobilu: http://www.avto.net/mmobile/ad.asp?id=7458018 ..

Hvala, LP!

Gox

Pozdravljen,

seveda bo najboljsa opcija avto peljat, da obcutis ta motor.
Sam ga nisem probal, tako da mnenj o tem ne morem dat.

Za nezahtevnega voznika je pomojem ok, za takega ki zna potrpet in mu ni glavna prvina prehitet vsakega.
Pomojem vseeno ni tako zanic ... so ja inzenirji kaj preracunali preden so izbrali tak motor.

Lp

MSrougeZX

Jaz sem imel 2.0 140..nekak manj od tega je ze vse leno..moras racunat da ima avto 1,7t teže...pelji pa boš videl....lažje bi ti svetoval če bi zaupal kak avto trenutno voziš. Èipat ne bi upal ker zna bit hitro pro lm s sklopko in vztrajnikom.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Osyris

Trenutno vozima peugeota 206.. 1,4 75KM, bencinc.. Jutri grem na testno vožnjo pa bom videl...

MSrougeZX

No ja, proti trenutnemu bo obcutek zaradi navora ok....probat in videt.
R5 e-tech 2025

StefZ

Citat od: MSrougeZX;162672No ja, proti trenutnemu bo obcutek zaradi navora ok....probat in videt.

Občutek že, ampak številke vseeno govorijo zase... Sicer pa odvisno od načina vožnje in potreb....

Jaz imam v svojem 2.2 - 125 kw in je včasih premalo :Hammer3:.
Manj kot 2.0 v tej težki kravi jaz nebi gledal.

Sicer pa kot rečeno - odvisno kaj se išče. Èe rabiš samo od točke A do B potem je lahko tudi 1.6 ali manj :BigThumbs:

Osyris

Hja.. Danes sem šel na testno vožnjo.. Kaj naj rečem.. Avto ni glih neka raketa.. Notranjost in uporabnost potovalnega računalnika, nastavljanje tempota vse v nulo nimam kaj za pripomnit.. Edino moti me par stvari, kot so ta, da recimo ma citroen te stare ključe... Ni start/stop varjante.. Vožnja in poraba sta bili super pri takem avtu.. Edino pač malo več konjev bi bilo fajn.. Zato sem še potem sprobal Passata 2.0 (2010 letnik).. Druga pesem čisto.. Res, da avto ni tak mehek kot citroen pa zdi se mi, da je malo manjši.. Ampak osebno se mi je bilo lepše peljati v Passatu.. Tako, da bom verjetno vzel VW-ja.

Hvala, LP!

MSrougeZX

J.bote....te pa še probaj c5 z 2.0. Jaoooo
R5 e-tech 2025

Osyris

Hja nisem ga imel na voljo... Mel je še edino 164KM različico C5-ke ampak tista je izven mojega budgeta ...

BT-C5

ej!!
Pa ne moreš prit na CITROENOV forum po nasvet,potem pa kupit (hvalit)VW!!

Tak to ne GRE!!

tomaz555

Preveri še stroške vzdrževanja na kakšenem VW forumu. Osebno poznam 2, ki imata velike težave s tem letnikom in motorjem. Je pa res, da načeloma držijo take stvari malo bolj zase.

Osyris

Ja rabil sem nasvet glede citroena zato pa sem prišel sem.. Bom odšel zdaj na VW forum, če te to tako moti.. Se opravičujem za nevšečnosti. :)

Gox

Ma mislim/upam da ni mislu resno ... vsak je dobrodosel ... pa tudi ce kupuje Tatro :)

Vsak nasvet pride prav, kakor tudi mnenje ... Lep dan, pa dober nakup zelim, kar je danes kar loterija tako pri novih avtih, kot pri rabljenih...

Navaroff

Poskusi še kakšnega voziti s hidravliko, boš videl razliko. Sport nastavitev podvozja je boljša kot pri pasatu, prevejeno.

Xandrej

Po moje čisto različna avta z čisto različno motorizacijo in filozofijo...

Passat 2.0 Tdi (140 ks) nevem opreme, manjši, bolj klasika vseskup pa pravijo neuničljiva zadeva. (nevem hibe vozila)

C5 (moral bi 140 KS peljat v exluzive izvedbi), ''ključ''. Ostalo se nekak nemore primerjat, hibe poznamo, (pokanje pantov vrat, ohišje varovalk, pa še kaka malenkost)...

Kupi Passata.

:BigThumbs: