Xsara II 1.6 16V vergla, pumpa ne dela

Začel/a dexterboy, Junij 22, 2013, 04:50:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

Update information;
včeraj testno priklopil baterijo uz UPS naprave na staro pumpo, se je zavrtela, čeprav ima baterija zgolj 7,2V. Sem potlej probal zalaufat bate, vendar ni vžgal, čeprav se je motor vrtel. Ali je to zaradi premalega pritiska v sistemu (pumpa pri 7,2 V se ne vrti tako kot pri 12V) ali česa drugega, ne vem. Mi je pa prikazalo takoj ECO MOD na displeju, ko sem odklenil avto in odprl vrata. To pomeni, da je nekaj v stiku ali kaj, da mi to izpiše. Napis ni izginil niti po tem, ko se je štarter vrtel...
Skratka, ZAGOTOVO pumpa ne dobi 12V, pomeni, da je nekaj na elektriki, tako, da me sedaj čakajo meritve... in filanje akumulatorja :(
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

garac

Kako je zdaj dexter, že kaj bližje rešitvi?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

Eco mode ti je vrglo ker si že malo spraznu akumulator, najdi rele bencinske pumpe. Èe ga prevežeš bi morala delat.

xpuser

VERMA

Enak problem imam na xari 2.0 HDI, 2000 letnik. Včeraj sem razdrl pumpo in priklopil pumpo direktno na akumulator in motorček se lepo vrti. Na kenektorjih sem tudi jaz dobil samo 3,5v. Rele mi dela in po parih sekundah mi odklopi. Danes nesem rele na servis in upam, da dobim enega samo za probo. Iskal sem to varovalko (15A) v motornem prostoru, vendar so vse delujoče in v drgačnem vrstnem redu kako v knjigi. Danes iščem napako naprej. lp

dexterboy

Hojla,
evo, mene back.
In nisem Božiček, ki bi nosil polno košaro dobrot.
Sem bolj v vlogi Undertekerja, ki zabija zadnje žeblje v krsto Klaudijeve bjondaste Xsare II.
Zadeva je takšna; vmes sem preživel skoraj vsak dan na netu po tujih forumih, da bi našel kaj podobnega, pa je bil samo en sam samcat zapis iz angleškega podeželja, ko modelu isto ni bilo do štroma na pumpi in tudi zamenjava modula pumpe ni pomagala, ja pa potlej pomagalo, če je zamenjal celoten Èarunalnik. O stroših ne bi tukaj...

Vmes sem čakal mehanika, da je peljal unuke na morje, včeraj pa sva se skoraj dobesedno vrgla na diagnostiko avta in ugotovila sledeče:
- pumpa se ne vrti
- kable nisva nikjer našla precvikane ali poškodovane
- svečka ne da iskre
- tudi pri lešišču 25, kjer naj bi bila varovalka za pumpo, ni več štroma
- lučka za ključ/kodo, ki se mora prižgati na kratko, ko daš ključ na kontakt, ter mora potlej ugasniti, se sploh ne prikaže, vmes je parkrat bilo celo tako, da je začela kar utripati
- mogoče sem še kaj pozabil

Ker mi je vmes na blondinki odpovedal ventilator in ga nima celo Bine, sem avto včeraj peljal k Novaku na vič, da mi ga zamenjajo, je šel zraven tudi mehanik, da sta se malo pogovorila z Zdravkom (šefom). Seveda je to čudna napaka, mehankar je preveril pri drugi, isti Xsari in tam se lučka za kodni ključ prižge na kratko, kar dela tudi na moji Xanti-i. Je pa to zagotovo delo za avto električarja. No, popoldan je preklical še par električarjev in je stvar takšna, da en trenutno nima cajta, drugi ne pozna Citrote, tretji pa je na dopustu. In glede na to, da je tudi Krošelj na kolektivcu, sem klical še v Grosuplje, kjer imajo svojo avtovleko. Le cajta nimajo veliko, ker je nekaj osebja na zasluženem dopustu. Tako sedaj čakam mojo, da pride iz službe in se odloči, ali bo peljala k Novaku in bo treba plačati avtovleko posebej ali pa pokličemo Žigo in se pripeljelo iz "južnih krajev".
Vmes sem seveda posumil tudi na plin PC in sem ga odklopil, isti rezultati. Tudi Bine mi je gratis podaril modul, ki je za računalnikom, ampak tudi po zamenjavi ostaja kolajna zmagovalcev v rokah nedelujočih.
Zadnja stvar, ampak res zadnja stvar je ta, da bom danes še zamenjal baterijo v daljincu čeprav dvomim, da bo kaj pomagalo... mogoče je najbližje diagnozi bil Bine, ki je omenil, da je to najverjetnej kakšen slab stik nekje. Vedno ser** masa, skoraj nikoli plus...
Žal mi je le, da nismo že mesec nazaj poklicali na servis, naročili avtovleko in frutali šolde. Èe bi jih seveda imeli v izobilju... Tako pa ostaja edina tolažba ta, da vsaka šola nekaj stane. In da danes vem več, kot sem vedel včeraj in da bom jutri vedel več, kot vem danes.
Kot se Janz sprašuje; Neprecenljivo? Zagotovo :funny34d:

gule

Ko si omenil maso, mi je padla na pamet situacija, ko je en mehanik vw v Sarajevu eni gospe rekel:"Gospoðo Vas je masa jebavala"!...he-he

alesz

Èe se spominjam prav smo nekako prišli do tega,da je to dvojka,ki ima pod pokrovom spredaj še navadno varovalno ploščo....?Kaj nima ta še na desni strani"kreš stikalo",tisto z tisto rdeči gumo.....a si to kaj poiskusil pritiskati......

dvorjan

Jaz sem pa v soboto sedel v gostilni pa se na parking pripelje mozakar s Xsaro mkI. In mu avto noce ugasnit. Po 5-10 minutah probavanja vsega zivega se je odpeljal naprej do mehanika ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

pehorunkl

Mater, dandanes te še avto zajebava, da nemreš v gostilno.........
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

dexterboy

Ja, to je dvojka, ampak prva verzija dvojke. Nisem vedel, da sta dve, ker ima moja levo obvolansko stikalo še navadno, novejši letniki pa že imajo debelejše, bolj jajčasto obliko stikala v predelu, kjer se prižigajo luči in meglenke. Včeraj so mi pri Novaku pokazali razliko. To je torej nekaj podobnega kot xsara 2003 letnik še z odbijači prve serije in volanom že od druge serije... Razlika je v tem, da naj bi bila moja verzija cenejša, če se kaj pokvari okoli volana...
@alesz, tisto stikalo smo zagotovo pritisnil vsaj 10-krat. Ja, seveda ga ima.
Sem pa včeraj zamenjal baterijo CR-1620 v ključu in šel točno po navodilih. Odklenem avto, dam ključ v ključavnico na polni kontakt ter na kratko pritisnem enega od treh gumbov. Prisežem, da je naredilo nek "klik" v obvolanskem sklopu. In da, sedaj se celo občasno prižge tista lučka za kodo ključa. Vendar pa od pumpe še vedno nobenega zvoka. Mogoče je že napetost padla toliko, da ne spusti naprej štroma, ne bi vedel, ker mi na displeju izpiše takoj "Eco Mode", kar pomeni lov voltage...

Bomo videli. Na servisu bom še poprosil toliko, da v računalniku izklopijo senzor za Auberge, da se ne bo še meni podobno dogajalo kot v zgoraj omenjenem prispevku.

xpuser

alesz

Zagon in vžig  v eco mode(varčevalni program) delujeta normalno....moraš pa motor vžgati,da ti raæunalnik izključi ta mode......

dexterboy

To sem naredil, zagnal motor namreč. Ampak jasno da ne vžge, pa tudi ECO-MODE ne izklopi... gre na servis. Za filat akumulator pa ponovno probavat... se opravičujem, ampak nimam cajta, še manj pa živcev. Vseeno hvala na predlogu.

xpuser

Sorry sam en mesec si rabil da ga spraviš na servis.:emot112:
Sej vem ni denar...