GS od MunoGS

Začel/a MunoGS, Junij 17, 2013, 12:02:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MunoGS

Svaka čast na restauraciji, lijepo napravljeno - æestitke

Evo i mog ljubimca

Samo ja sam ugradio senzorsko elektronsko paljenje ( preporuka svima sa platinastim paljenjem ) i anti leak prstenove na cijevima povrata ulja na glavi motora -  i mogu reæi da je izuzetno dobro ispalo, motor mirnije radi sa paljenjem te se fino može podesiti s manjom potrošnjom goriva a sa anti leak prestenovima nema više curenja ulja po poklopcima ventila . . .

Senzor u razvodniku je sličnog oblika kao i platine al učitava signal bez trošenja razvodnika i bez pogrešaka . . .

filo

http://www.123ignition.nl/products.php

Kateri od teh je pravi za GSko 1.3?

neki sicer se da pri danielu dobit.Tole anti leak se mi zdi vredna nalozba, moram tako ali tako ventile nastavit. Kje si dobil francozische classiker?

zlikovski

Samo da ti med vožnjo ne vrže ven modrega okenca ;)

superca13

Ta antileak se da precej lepše in boljše rešit z novimi vitonskimi tesnili. Jaz osebno tega čepa + dihtmase ne bi montiral za noben denar. Je pa res, da je treba glave snet...
Jaz sem tudi o tem razmišljal ampak vedno ko bi se vsedel v avto, bi se spomnil na to pocarijo tam spodaj :) In sem raje naredil tako kot se spodobi.

Èestitke na GSX!  Rariteta.

Lp
S

MunoGS

Da Vas pozdravim sve koji vole citroen GS, anti leak cijevi je moja izvedba, jer Dadniel je jako skup a moj proizvodni dio košta 10€ po glavi, i samo da naglasim da nema mogučnosti da se izvuće prilikom vožnje jer poklopac ventila ne dozvoljava, mislim da se  netko zabrinuo ako se izvuće u vožnji, , ,

eto nije moguće i vozim se bez problema i auto ne curi nigdje ,sve suho :)

MunoGS

MunoGS

Getriba je bilo prvo rješenje jer u vožnji jer proizvodila čudne zvukove i vibracije - istrošenost prvog vratila i lagera >>zamjena lagera<< obavezno

Rastavljenj
Zamjena lagera,sastavljanje
Odmaščivanje, i lakiranje

MunoGS

Trenutno sam u potrazi za dijelovima semeringa radilice i gumica ventila tako da sam malo stao sa daljnjim restauriranjem . . .

Glave ureðene očišæene i čekaju ugradnju novih gumica

http://www.citroenar.eu/images/smilies/Untitled-3.gif

MunoGS

Prijašnji vlasnik je auto samo točio i vozio sa premalo brige o hidraulici koja zna zadavati probleme ukoliko se ne održava

Izmjena hidrauličnog lhm mjenjajte svakih 10 000 - 15 000 i nikada nema problema i sa tjedno jednim razgibavanjem par puta najviši položaj pa ugasit motor pa onda tek najniži položaj - to izvesti jednom tjedno par puta i hidraulika radi ko beba

Regulator strada ukoliko se ne mjenja  lhm ulje i nakupi se mulj smetje koje zaštopa i regulatore i povratne cijevi koje ispuhajte sa kompresorom il pumpom za bicikl

Kompletno rastaviti regulator i oprati i očistiti i mora izgledati kao na slici sa vacum testiranjem

zasad toliko do novih slika i susreta ovdje, javit ču Vam se uskoro sa novim detaljima restauracije

Ugodno vozite citroene i lepo se imejte :)

Zeko124

Svaka čast, samo napred! :)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

MSrougeZX

Ide to tebi dobro...pozdrav preko Mure.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

Lepo delaš. Pohvale!
A menjalnik je 5 stopenjski, da si ga obnavljal?

Antileak na mojih dveh GS-ih pa je narejen še bolj inovativno, da ne praktično čisto za malo zmanjša premer lukenj. Namreč pri javno znanih antileak sistemih, ki so preizkušeno odlična rešitev in po mnenju mnogih boljša rešitev, kot da zaradi tega cel motor tovarniško zaprt narazen jemlješ in nato sestavljaš, je namreč zmanjšan premer izhodnih lukenj lahko nevaren pri vožnji v zelo visokih vrtljajih. V prostor ventilov namreč pumpa šprica olje glede na hitrost vrtenja motorja, to olje pa potem skozi te luknje po principu prostega pada odteka nazaj v karter. Èe torej ne odteka dovolj hitro se lahko zgodi, da se okoli ventilov pri zelo visokih vrtljajih nabira preveč olja, ki jih uničuje, po  drugi strani pa se zaradi manj olja v karterju motor slabše maže,.... to je sicer neka moja teorija, koliko pa so v praksi te odvodne luknje dejansko predimenzioanirane pa na vem. Èe so dovolj, da jih lahko z uradnimi antileak tulci toliko zmanjšaš potem ni panike,...
Lahko pa kdo z antileak poskusi imet v karterju motorja olje na minimumiu in nato 10 minut vrtet motor na 6000 vrtljajih, pa da vidimo mojo teorijo še v praksi,...

GSclub

lepo, da si upaš razstavit in rihtat menjalnik...

Èojko, menjalnik je po slikah sodeč 4 stopenjski. 5 stopenjski je daljši za slabih 10cm...

Čojko

Saj ravno zato se čudim. štiristopenjskih kot perja, petstopenjski pa v hudem pomanjkanju,...

MunoGS

Lijepo Vas pozdravljam sve ovdje na forumu . . .

Da odgovorim svima pomalo

Antileak pikse su po meni idealno rješenje za taj motor, zbog pristupačnosti zamjenje gumica i samim time jer ulje hladi motor a 2 mm je povečan nivo ulja u prostoru ventilu tako da nema problema kod istjecanja  ulja u karter . Kad pogledate koliko se podmazuju ventili ( mislim da ima na yooutube ) sa kojom količinom ulja  prostoru tako je to sve nezamjetno malo a dovoljno da sve funkcionira

Vezano za elektronsko tiristorsko paljenjee sa  beskontaktnim senzorom preporučam svakome umjesto platina,  snimite ču Vam zvuk rada motora dok završim restauraciju pa će Vam pobliže biti jasnije . . .

U svakom slučaju iz iskustva:

1. Motor bolje pali i hladan i topao ( iskra je uvijek tu i nema prekidanja )

2. 3-5 % smanjena potrošnja goriva i samim time auto je elastičniji boljim sagorjevanjem i naravno daje lijepši ugođaj vožnje

3. Nema trošenja razvodnika ni osovine, osim same vrtnje sa bregastom

4. U bilo kom trenutku možete ubaciti platine i voziti ako to poželite

SVEE OVO funkcionra i ako Ste prije dobro očistili rasplinjač ( zamjenili set gumica i dihtunga ) i fino ga podesili

U slijedeč pisanju ću Vam slike i pojašnjenja poslat
:take_picture: